Bekijk onbeantwoorde berichten | Bekijk actieve onderwerpen Het is momenteel Vr 29 Sep 2023, 13:16 Plaats een reactie 
Gebruikersnaam:
Onderwerptitel:
Berichtinhoud:
Voer uw bericht hier in, het mag niet meer dan 70000 tekens bevatten. 

Smileys
a1dh (a) m3 mc b1 p1 k1 sf2 lmb mil-bl :grin: :) :wink: :sad: :eek: :shock: :???: :cool: :lol: :mad: :razz: :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: vl2 po01 a2dl
Lettergrootte:
Tip: stijlen kunnen snel worden toegevoegd op de geselecteerde tekst.  Letterkleur

 • Voeg afbeelding toe
Opties:
BBCode is AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smileys zijn AAN
BBCode uitschakelen
Smileys uitschakelen
URL’s niet automatisch omzetten
Vraag
Korps Mariniers is opgericht in:
Deze vraag is een manier om automatische formulier versturingen te voorkomen die gemaakt worden door spambots.
   

 Voorafgaande berichten - Mijn sollicitatietraject 
Auteur Bericht

Reageer met citaat Bericht Geplaatst: Ma 05 Mrt 2018, 15:55
Re: Mijn sollicitatietraject
Congrats, Ingmar. Bedankt voor je verslag. Blijf trainen maar zorg dat alles heel blijft. a1dh Greetz. Snuf.

Reageer met citaat Bericht Geplaatst: Ma 05 Mrt 2018, 15:51
Re: Mijn sollicitatietraject
Ben zojuist aangenomen als marinier! :D
Er was een lengte/gewicht/bloeddruk meting
vervolgens ogen
vervolgens oren
Gesprek met arts en medisch formulier
fittest binnen (buiten was alleen voor degene zonder mast-certificaat en/of cluster bepaling): kasten springen, schiethoudingen, klimmen, graven en boven je schouders werken.
Eindgesprek met arts

9-10 juli vooropkomst en 20 augustus start opleiding

(ohja: alleen nog veiligheidsonderzoek, maar dat kan niet fout)

Reageer met citaat Bericht Geplaatst: Wo 28 Feb 2018, 16:35
Re: Mijn sollicitatietraject
Ingmar, bedankt voor je verslag. In de loop der tijden verandert het een en ander in de diverse tests daarom is het goed om nu een fris verslag op het forum te hebben. Succes maandag en we horen nog van je. Greetz. Snuf.

Reageer met citaat Bericht Geplaatst: Wo 28 Feb 2018, 15:21
Re: Mijn sollicitatietraject
Voorbereiding (marinier trainingsschema):
Ik heb veel lopen trainen voordat ik uberhaupt aan het Mariniers trainingsschema begon. Denk hierbij aan hardlopen(veel), maar ook marsen en heel veel pushups etc. 16 weken lang keihard lopen trainen en infodagen bezocht. 17 november 2017 werd ik 17, de leeftijd waaraan je de fitheidstest mee mag deelnemen. Dus gelijk na de eerste fitheidstest na 17 november beschikbaar was gelijk aangemeld, deze was 21 november. Nog ff het trainingsschema afmaken en daarna een weekje rusten (dit weekje werd overings 1 dag, ik was te zenuwachtig om niet te trainen)

Fitheidstest:

Ik moest om 10 uur al aanwezig zijn bij de marine kazerne in amsterdam. Ik keurig op tijd en braaf zitten wachten totdat we werden opgehaald om naar de kantine gebracht te worden. Daar aangekomen hebben we tot ongv. 12 uur lopen wachten. Toen werden we opgehaald en naar de gymzaal gebracht. 2 minuten om je om te kleden en daarna nog een praatje van de sergeant. Je merkte de militaire structuur gelijk; Snavel houden en alleen ja/nee sergeant. Na het praatje werden we naar buiten gebracht en mochten een rondje warmlopen. Daarna het echte rennen. Ik had geloof ik 2900 meter (de afstand werd niet verteld). Naar binnen voor de push-ups, sit-ups en pull-ups. Ik had 36 push-ups, 51 situps en 8 pullups. Er was een gast bij die bij de pullups niet meer kon en niet omhoog kon komen, hij had alles voor de rest ruim voldoende gehaald. Het was zuur maar hij heeft het dus niet gehaald.

Marinierselectietest:

Nog harder getraind dan eerst, alleen het zwemmen laten liggen ( NIET SLIM!) moesten we 30-01-2018 ons melden op de van Ghent Kazerne. Even wachten totdat we werden opgehaald en daarna in de zaal je zooi in orde maken; overals veldfles en koppel. Je kreeg je nummer te horen en je moest je mobiel inleveren. Vanaf dat moment was het ook weer kappen met onzinnig doen en gewoon netjes gedragen. Er kwamen rond de 28 man. Na ik denk 1,5 uur wachten moesten we naar buiten naar het veld. We begonnen met de til/draag test. 10x 20kg, 10x 30kg, 5x 40kg over een afstand van 25 m binnen 25 s lopen. Hier was al een jongen die het niet redde bij de 40kg omdat je armen verzuren. Gelijk doornaar de marstest, 2km met 25kg in 20min, 2km met 35kg in 20min, 800m met 45kg in 8min. Dit verliep wel soepel alleen er was wel een gast die het zwaar had, maar er werd geholpen door je buddys dus iedereen haalde het. Vervolgens tenten op zetten, ook al waren we nu met ongv. 25 man er moesten 4 tenten komen met in 3 tenten 10 bedjes. Toen dat gefixt was konden we douchen (afspoelen en dan schoonschippen kwam dit op neer). Vervolgens lekker snavelen; 2 zakjes met warme hap. We kregen ook elke dag pp rond de 15-20 bolletjes, eet deze ookal heb je geen honger. Na het eten was het tijd om een harnas te leren knopen en een voorlichting. daarna nog ff oefenen. 11;30 mochten we tukken. 2 uur snachts dr uit om het harnas te knopen niet goed was half uur buiten in de kou staan. Vervolgens om 6:30 bed uit en klaar maken voor brienoord. Hier waren 3 lui afgevallen; 2 tijdens de warmingup. Brienenoord is zwaar maar wel leuk en goed te doen. vervolgens weer snavelen en daarna de wapenkamer in en een hindernisbaan. Hier was 1 gast gestopt omdat deze hoogtevrees had. In de avond een KAKO les en toets en daarna slapen (22:00). volgende dag half vijf bed uit en 6 uur lagen we in het zwembad. eerst 2 banen inzwemmen aansluitend 10 meter onderwater daarna vrije slag (25m), pop opduiken en reddingszwemmen met je buddy, wapen zwemmen, weer vrijeslaf en toen je overal uittrekken en op de kant gooien. vervolgens zonder overal 500m zwemmen, ik had het net gehaald 530m, tip: ga zwemmen. Terug op het kamp tenten opruimen en omkleden in burger. afsluitend gesprek en inplannen PO.

PO:

Maandag 19-02-2018: half negen melden op marine kazerne Amsterdam. ik was er al om 7;50. 9 uur naar boven voor capiciteitentest. Ik vond hem slecht gaan, maar heb bovengemiddeld gescoort. Vervolgens gesprek met psyhcoloog en een assistent. Deze ging over van alles en aangezien ik ADHD had/heb ging het ook daarover. Voor deze test was ik het meest zenuwachtig, maar heb uiteindelijk ++ gescoort.

Medisch onderzoek:

Deze heb ik aanstaande maandag 5 maart, wat ik wel kan vertellen. Hij is veranderd. Fiestest is er uit en nu is het marsen, tillen, graven, lopen, pushups situps en pullups. CHECK: fit voor de keuring. Als het goed is heb ik door de mast vrijstelling van deze testen als ik mijn mast certificaat meeneem. Ik laat maandag weten hoe het gegaan is.

Algemeen: Ga vooral zwemmen en eigen lichaam trainen (niet gewichten, kwam ook helemaal niet in voor).

MVG,
Ingmar Onderwater

Reageer met citaat Bericht Geplaatst: Wo 28 Feb 2018, 14:37
Re: Mijn sollicitatietraject
Ingmar, zo’n uptodate verslag zou fijn zijn. Dergelijke verslagen worden veel geraadpleegd. Greetz. Snuf.

Reageer met citaat Bericht Geplaatst: Wo 28 Feb 2018, 14:33
Re: Mijn sollicitatietraject
Hahah, dat heb ik wel vaker gehoord daar tijdens de keuringen :lol:

Als u wilt kan ik wel een verslag maken vanaf de fitheidstest tot en met nu?

Reageer met citaat Bericht Geplaatst: Wo 28 Feb 2018, 14:02
Re: Mijn sollicitatietraject
Ingmar, mooie achternaam om kikker te worden. Hoe verloopt tegenwoordig het traject om tot aan de medische keuring te komen ? Succes 5 maart. k1 Greetz. Snuf.

Reageer met citaat Bericht Geplaatst: Wo 28 Feb 2018, 13:03
Re: Mijn sollicitatietraject
Dank u wel.

Reageer met citaat Bericht Geplaatst: Wo 28 Feb 2018, 09:05
Re: Mijn sollicitatietraject
Ingmar , succes Maandag , geen griep oplopen voor die tijd . m3

Reageer met citaat Bericht Geplaatst: Di 27 Feb 2018, 22:10
Re: Mijn sollicitatietraject
Ik ben aan het solliciteren voor het korps mariniers aanstaande maandag (5 maart) heb ik mijn laatste keuring; De medische. Als er vragen zijn dan wil ik graag antwoorden.

MVG,
Ingmar Onderwater


Ga naar:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.

Vertaald door phpBBservice.nl.