Bekijk onbeantwoorde berichten | Bekijk actieve onderwerpen Het is momenteel Zo 05 Apr 2020, 19:41

Er zijn 469 resultaten gevonden

Auteur Bericht

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 15 Dec 2014, 07:55 

Snuf , hier wat screenshots van de inhoud
Het is een compleet beeld van het Korps ,mooi voor onder de boom :)

http://s23.postimg.org/lr75zzzqf/screenshot_24.jpg

http://s23.postimg.org/9dubt3a1z/screenshot_25.jpg

http://s23.postimg.org/70ce22vmv/screenshot_26.jpg

http://s23.postimg.org/nybenx50n/screenshot_27.jpg

http://s23.postimg.org/q45pif8h3/screenshot_28.jpg

http://s23.postimg.org/z6u6pg887/screenshot_29.jpg

http://s8.postimg.org/719qw7t8h/Naamloos.jpg

http://s8.postimg.org/lvycae2td/Naamloos2.jpg

http://s8.postimg.org/cznk6gc75/screenshot_23.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 29 Dec 2014, 09:11 

wapen nat a2dl

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 25 Mrt 2015, 18:52 

Die bomen daar hebben wel veel uitval :sad:

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 09 Jun 2015, 19:21 

en kleurenfilm gemaakt over de Mariniers Brigade in en rondom Soerabaja in 1945 en 1946.

bekijk de film hier http://nimh-beeldbank.defensie.nl/memor ... b8a456e588

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 12 Jun 2015, 19:30 

9pEP8AVYni0

Het was zijn droom om nog een keer naar Rotterdam te komen en te kunnen vertellen hoe hij en zijn collega-mariniers in mei 1940 probeerden om het Duitse leger buiten Rotterdam te houden. De 92-jarige Bill Ramakers is een van de drie nog in leven zijnde mariniers die meevochten in de slag om Rotterdam. Lees meer: 'Op 10 mei 1940 werden we wakker van de sirenes'

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 12 Jun 2015, 19:41 

[youtube]SeIP-eQrVmk[/youtube]

Korps Mariniers in Puerto Rico 1970,met een lekker deuntje van CCR a1dh

voor de oudjes onder ons :mrgreen:

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 13 Jun 2015, 16:24 

Unit Interventie Marinier (UIM)/BBE oefent gijzelingssituatie in OBC Bemmel 02-04-2011

https://youtu.be/c_E8TgtI8WU

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 13 Jun 2015, 17:09 

XOYHEnciHZU

Op het motorschip Soemba dat in de haven van Den Oever aangemeerd ligt, krijgt een selecte groep mariniers een opleiding tot duiker. Beelden van de MS Soemba in haven Den Oever, mariniers trekken in snel tempo hun uitrusting aan na een alarmsignaal, duikers onderzoeken de scheepsromp op mogelijke sabotagedaden, een duiker uitgerust met een ouderwets duikerspak met helm en luchtslang laat zich tot de bodem zakken, duikers verrichten onderhoudswerkzaamheden, een duiker wordt in een decompressietank gelegd na te snel naar boven te zijn gekomen, de decompressietank wordt overgebracht naar een drukkamer waar de man wordt onderzocht door een arts, duikers springen van het varende schip via een rubberboot het water in, duikers springen boven zee uit een helikopter en uit een vliegtuig met parachute.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 14 Jun 2015, 11:45 

Afbeelding

foto maritiem digitaal

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 14 Jun 2015, 15:50 

Afbeelding

Tamboer tussen barakken Kamp Woestduin. Betreft vermoedelijk Schenker Bakker. Zwart pak, platte pet en trom.


foto maritiem digitaal

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 14 Jun 2015, 16:40 

[youtube]ZhyPWXksk_k[/youtube]

De straten zagen er na het schoonvegen heel anders uit,alsof er zich een ramp heeft afgespeeld aldus de commentaarstem :mrgreen:

Sommige bevolking,s groepen werd gewoon wat opvoeding en respect bijgebracht a1dh a1dh vl2

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 18 Jun 2015, 15:47 

http://s29.postimg.org/wvqmmlko7/Naamloos.jpg

Amateurfilm met tussentitels over de opleiding bij het Korps Mariniers op de marinekazerne op het Oostplein in Rotterdam. Film begint met groep mariniers die een vlot bouwen en daarmee een kanaal oversteken. Met een zelfgemaakte loopplankconstructie komen ze terug. Sommige mariniers vallen tijdens de oversteek in het water. Reis per spoor naar Waalsdorp. Beelden van Rotterdam rondom de marinekazerne. Instappen in een trein op station Hofplein. Marcheren naar de schietbanen. Entree van kamp Waalsdorp in Den Haag. Schieten op de schietbanen met een Lewis M.20 en scherpschutters met de Mannlicher Hembrug M.95. Gevechtsoefening met het innemen van een vijandelijk steunpunt. Mitrailleurstellingen en loopgraven Schieten met gasmaskers op. Werpen van handgranaten. Stormen met bajonet op de Hembrug. Vertrek uit Kamp Waalsdorp. Kort beelden in Rotterdam.

Bekijk de video op http://nimh-beeldbank.defensie.nl/beeldbank/indeling/detail/start/15?q_searchfield=mariniers&f_objecttype%5B0%5D=film

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 19 Jun 2015, 08:14 

[youtube]dK6XbSZD0So[/youtube]

City Media Rotterdam

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 19 Jun 2015, 16:03 

[youtube]n8bVReZqOJM[/youtube]

De mariniers hebben op een onvergetelijke manier geprobeerd, in de 2e wereld oorlog, Rotterdam te vrijwaren van de Duitse invasie!
Crooswijk, Ton Geenen een Crooswijker met dank aan het mariniers museum.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 29 Jun 2015, 19:44 

krHcCDKuGk8

Het Korps Mariniers is een veteraan van de strijd om de Maasbruggen rijker. Begin dit jaar meldde zich plots de 91-jarige Willem ‘Bill’ Ramakers vanuit London in Canada. Als 17-jarige marinier vocht hij in de meidagen van 1940 dagenlang in de strijd om de Maasbruggen in Rotterdam tegen de Duitse invasiemacht

bron defensie

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 02 Jul 2015, 16:14 

[youtube]XH4_9n22AHM[/youtube]

Nooit eerder vertoonde filmbeelden uit 1936 van het Korps Mariniers en het vooroorlogse Rotterdam.

Nederlands Instituut voor Militaire Historie

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 09 Jul 2015, 16:12 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 09 Jul 2015, 16:17 

http://s28.postimg.cc/y6cbv96ct/wwwc_1.jpg foto mariniersmuseum
Marinier der 1e klasse A.J. Meulmeester ontvangt op 15 oktober 1976 postuum voor zijn gevecht bij de Maasbruggen het erekruis van de Conféderation Européenne des Ancients Combattants. Zijn zus J.H. van Beers-Meulmeester neemt de onderscheiding van kolonel buiten dienst Rigoin de Fougerolles in ontvangst.

http://s4.postimg.cc/no0to25fx/112494e0cf617s.jpg

De gelegenheidscompagnie van de Afdeling Mariniers Rotterdam, onder kapitein der mariniers W.Schuiling, was samengesteld uit ervaren marinierskader, mariniers 1e klas en 2e klas aangevuld met slechts enkele 3e klassers, kreeg opdracht de Willemsbrug vijandvrij te maken. Doel daarna was de brug voor te bereiden voor vernietiging nadat deze door het schoonvegen van vijand benaderbaar zou zijn geworden voor genisten. Deze eenheid zou worden ondersteund door een gelegenheidscompagnie van het Marinedepot, bestaande uit mariniers (zowel van het Marinedepot als de Afdeling) en marinedepottroepen onder de kapitein J.J.A. Keuchenis. De beide compagnieën zouden in samenhang optreden en vertrekken van het Beursstation, op enige afstand van de spoorbrug. De operatie moest bij ochtendschemer (13 mei) plaatsvinden. Omdat de compagnie van het Marinedepot was vertraagd trok de compagnie Schuiling reeds op. Schuiling liet drie secties via de Gelderse Kade trekken en één diende via de Wijnhaven en de Boompjes onder de brug te komen en vandaar via de trappenhuizen op de Willemsbrug te geraken. Onbekend was men met het gegeven dat het gebouw van de Levensverzekeringsbank op het noordelijk landhoofd nog steeds vast in Duitse handen was. Men zou zich dus op de brug wagen met vijand voor en achter zich. De drie secties bij de Gelderse Kade liepen vast op Duits vuur, maar de sectie die via de Wijnhaven ging kon ongehinderd de bruggewelven bereiken en bij de trappenhuizen aan weerszijde van de brug komen. Een deel van de sectie bleef onderdeks, een ander deel ging aan beide zijden de brug op. Daar ontstond een hels vuurgevecht met Duitsers in het gebouw van de Bank (achter de mariniers) en met Duitsers op het Noordereiland (voor hen). Bij die gevechten sneuvelden verschillende mariniers, terwijl de overlevende zich wisten terug te trekken onder de bruggewelven of middels een luik in het brugdek, onder de brug bij een van de pijlers. De compagnie Keuchenis wist in een latere fase aansluiting te vinden bij delen van de compagnie Schuiling onder de brug, waarna een urenlang vuurgevecht met de Duitsers in met name het Bankgebouw voortduurde. Aan beide zijden werden gevoelige verliezen geleden.
Marn 1 Meulmeester behoorde tot de groep die als eerste het brugdek bereikte. Toen de Duitsers het vuur openden sneuvelde hij als eerste door een mitrailleursalvo. Hij was op slag dood.
Tragisch toeval was dat zijn oudere broer, Karel Willem Meulmeester, dienstplichtig soldaat bij 77 Bt LuA - die op de pier in de Waalhaven stonden op 10 mei 1940 - op dezelfde dag als Marn 1 Meulmeester in het Zuider Ziekenhuis in Rotterdam overleed aan verwondingen opgelopen bij de gevechten rond zijn batterij.

bron zuidfrontholland.nl

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 25 Jul 2015, 18:33 

https://youtu.be/8BUtbPrjyys

Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 14 Aug 2015, 15:11 

XOYHEnciHZU

Op het motorschip Soemba dat in de haven van Den Oever aangemeerd ligt, krijgt een selecte groep mariniers een opleiding tot duiker. Beelden van de MS Soemba in haven Den Oever, mariniers trekken in snel tempo hun uitrusting aan na een alarmsignaal, duikers onderzoeken de scheepsromp op mogelijke sabotagedaden, een duiker uitgerust met een ouderwets duikerspak met helm en luchtslang laat zich tot de bodem zakken, duikers verrichten onderhoudswerkzaamheden, een duiker wordt in een decompressietank gelegd na te snel naar boven te zijn gekomen, de decompressietank wordt overgebracht naar een drukkamer waar de man wordt onderzocht door een arts, duikers springen van het varende schip via een rubberboot het water in, duikers springen boven zee uit een helikopter en uit een vliegtuig met parachute.

Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

 Jump to forum   Jump to topic

 Titel: Re: Peter Mannie
Geplaatst: Za 15 Aug 2015, 11:24 

Makkelijk lullen die Koster vl2

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 18 Aug 2015, 19:03 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 17 Sep 2015, 18:39 

Jan, het is de toon die de muziek maakt vl2

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 09 Okt 2015, 16:45 

Luc welkom op het forum, ik blijf het zeggen
blijf er in geloven en doe er alles voor ,mocht het niet lukken dan kun je jezelf niets verwijten

Succes vl2
Pagina 1 van 19 [ Er zijn 469 resultaten gevonden ]Ga naar:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.

Vertaald door phpBBservice.nl.