Bekijk onbeantwoorde berichten | Bekijk actieve onderwerpen Het is momenteel Do 24 Jan 2019, 13:47

Er zijn 175 resultaten gevonden

Auteur Bericht

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 17 Dec 2014, 23:25 

Afbeelding

http://magazines.defensie.nl/allehens/2 ... mp-lejeune

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 17 Dec 2014, 23:34 

Afbeelding

http://magazines.defensie.nl/allehens/2 ... 12_de-punt

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 18 Dec 2014, 12:37 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 19 Dec 2014, 11:55 

De mariniers hebben in de Meidagen van 1940 de band, die er tussen hun corps en de inwoners van de stad bestond, met hun bloed bezegeld. Hun verbeten strijd tegen een grote overmacht heeft hun de eretitel van "zwarte duivels" gegeven. Het taai verzet van een naar verhouding kleine groep heeft het de vijand onmogelijk gemaakt, de bruggen te passeren. Op 12 Mei 1940 - dus twee dagen vóór het grote bombardement - hebben een aantal Stuka's de kazerne op het Oostplein volledig verwoest. In die bange oorlogsdagen is de band met onze mariniers nog hechter geworden. leder stond stil als 's morgens vroeg het corps met zijn trommelslagers en pijpers en zijn fiere tamboer-maître voorop, het Oostplein passeerde op weg naar het Schuttersveld voor de dagelijkse oefeningen. leder die in de gelegenheid was, luisterde 's avonds om 9 uur naar de taptoe op het Oostplein of de grote taptoe op de Coolsingel bij feestelijke gelegenheden.

Nog is Rotterdam garnizoensstad, al hebben we de mariniers met weemoed naar de verre kazerne aan het Toepad zien gaan. Ook is het voor de oude Rotterdammer nog steeds een gemis dat hij het vertrouwde, blauwe uniform na de oorlog niet meer terug gezien heeft.

Het is met vreugde, dat wij elke activiteit van onze Zeemacht zien. Het trotse vliegkampschip dat heel dikwijls een ligplaats kiest in Rotterdam, trekt altijd de belangstelling van de Rotterdammer. Het eeuwenoude corps mariniers is de trots van Rotterdam. Bij de verwoesting van de kazerne gingen vele oude wapentropheeën verloren, waaronder er waren die nog herinnerden aan de tocht naar Chatham.

Maar, het corps mariniers heeft zijn plaats behouden in bruisend Rotterdam.

http://www.rotterdam010.nl/406-Vreewijk/Geschiedenis-boeken/Bruisend-Rotterdam-1/32-Karel-Doorman.html

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 20 Dec 2014, 17:24 

Afbeelding

http://pietvanwinkel.wix.com/korpsmariniers

 Jump to forum   Jump to topic

 Titel: Vette Hap
Geplaatst: Za 27 Dec 2014, 17:10 

Afbeelding

http://xenon.pictura-hosting.nl/klanten ... 480p-1.m4v

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 28 Dec 2014, 20:56 

Ton, ik kan er niets bij vinden. Misschien heeft het iets te maken met de Boxeropstand en de Gezantschapswacht in Peking. Greetz. Snuf.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 10 Jan 2015, 18:48 

Afbeelding

http://www.rijnmond.nl/nieuws/25-06-201 ... de-sirenes

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 28 Jan 2015, 16:34 

Wakker Nederland heeft vanochtend live verslag gedaan over de oefeningen van de POTOM (praktische opleiding tot officier der mariniers). De jongens van het Korps Mariniers zitten nu in de laatste week van hun bivak, voor de baretuitreiking.

http://s30.postimg.org/3s46w2zcx/image.jpg

http://s23.postimg.org/ax2wkvmsr/image.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 06 Mrt 2015, 17:23 

Afgelopen week zijn de Marine Corps Trials voor gewonde/zieke mariniers van start gegaan in San Diego, Californië. Meer dan 500 gewonde, geblesseerde of door ziekte gevelde mariniers zullen aan dit jaarlijkse evenement deelnemen. Dit jaar heeft het US Marine Corps veertien NAVO-landen uitgenodigd waaronder 9 mannen van het Korps Mariniers. Gedurende twaalf dagen nemen ze deel aan dit indrukwekkende evenement dat in het teken staat van sport en bovenal het in contact komen met lotgenoten en het uitwisselen van ervaringen.

De trials maken deel uit van het Wounded Warrior Athlete Reconditioning program. Er kwamen mooie verhalen los bij onze mannen, ze zijn hier geen uitzondering maar één van de velen.

De negen Nederlandse deelnemers komen individueel en als team uit op diverse sportonderdelen. Tijdens de MCT 2015 nemen ze deel aan de onderdelen zwemmen, track & field, schieten, boogschieten en zitvolleybal.

Het mooie van de Marine Corps Trials is dat iedereen gelijk is, of je nu PTSS hebt, lichamelijk gehandicapt bent door een IED verwonding of een ander ongeval of langdurig ziek bent. Gedurende deze twaalf dagen kun je jezelf zijn en lief en leed delen met lotgenoten door middel van humor, enthousiasme, toewijding en competitie. Het motto van MCT is dan ook 'Still in the fight'.

http://s1.postimg.org/bicyzw567/image.jpg
http://s7.postimg.org/4kn2o0vzv/image.jpg
http://s21.postimg.org/u4275vdrb/image.jpg
http://s13.postimg.org/utto8nog7/image.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 06 Mrt 2015, 17:37 

Afgelopen twee weken hebben Britse en Nederlandse mariniers een gezamenlijke oefening uitgevoerd in Marnehuizen. Samenwerken is voor de mariniers niets nieuws. In het kader van het UK/NL samenwerkingsverband trainen Britse en Nederlandse mariniers al ruim 40 jaar samen. De mariniers van de 2de Marine Combat Group (2MCG) en de Royal Marines van 45 Commando Royal Marines (45Cdo) zijn dan ook geen onbekende voor elkaar. Afgelopen najaar trainden zij nog zij aan zij in de Mojave woestijn in de Verenigde Staten.

http://s10.postimg.org/53t7z4kcp/image.jpg
http://s15.postimg.org/yw9rm3ka3/image.jpg
http://s1.postimg.org/4illeoi0f/image.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 10 Mrt 2015, 19:19 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 28 Mrt 2015, 17:39 

Afgelopen dinsdag en woensdag was de selectie van Sparta Rotterdam op de Van Ghentkazerne voor een teambuilding training. De selectie verzamelde zich in een hotel in Rotterdam. In plaats van een luxe spelersbus reden 2 “Walibi” trucks voor en hiermee werden de spelers naar de Van Ghentkazerne getransporteerd.

Daar werd de selectie voor de aansluitende 20 uur door sportinstructeurs van FT&S onder handen genomen.
Telefoons inleveren, inspecties, groepsopdrachten op hindernisbaan en survivalbaan, het leven in een tentenkamp, je eigen potje koken, tokkelen en de nodige motiverende woorden van de instructeurs waren de ingrediënten van een geslaagde training.

Na een intensieve 20 uur met slechts 3 uurtjes slaap werden de spelers overgedragen aan de eigen trainingsstaf. Moe maar voldaan konden de spelers beginnen aan een welverdiende vrije dag waarop ze kunnen terugkijken op een geslaagde training en een kijkje in de Eredivisie van de vaderlandse krijgsmacht.

http://s17.postimg.org/4egemd0u7/image.jpg
http://s2.postimg.org/9xfdxz1nd/image.jpg
http://s30.postimg.org/9jd7cfzwx/image.jpg
http://s18.postimg.org/rhx7l4v55/image.jpg
http://s11.postimg.org/jwpepmrj7/image.jpg
http://s3.postimg.org/ozkn0w4lv/image.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 05 Apr 2015, 11:46 

Het Mariniers Opleidings Centrum (MOC) heeft 54 nieuwe korporaals afgeleverd. De mannen ontvingen vandaag op de Rotterdamse Van Ghentkazerne hun certificaat voor het succesvol afronden van de Voortgezette Vak Opleiding (VVO) die op 6 oktober 2014 met 60 deelnemers van start ging.

Korporaal Roy werd uitgeroepen tot best man omdat hij opviel door zijn inzet, behaalde resultaten, motivatie, leiderschap en overtuigingskracht en ontving de Hakkenbergtrofee.

Korporaal Steven kreeg de gelegenheid tijdens deze bijeenkomst om zijn, totaal verraste, vriendin Nadya ten huwelijk te vragen.
En ze zei: "ja".

http://s1.postimg.org/f12eykhnj/image.jpg
http://s11.postimg.org/700rsootv/image.jpg
http://s30.postimg.org/3pvnrfgo1/image.jpg
http://s28.postimg.org/ker6ajvot/image.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 05 Apr 2015, 19:09 

Wat een onzin die huwelijksaanzoeken , wanneer komt hier nu eens een einde aan, lijkt wel of we dit normaal moeten vinden! Is er dan nergens meer een chef der equipage die dit soort rariteiten op een kazerne een halt toe roept !
Dit soort plichtplegingen doe je maar in je eigen tijd !
Oerah!
Gr. Jip :mrgreen:

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 07 Apr 2015, 19:10 

Herdenking gevallenen tijdens de Georgisch opstand op Texel vandaag 6 april 1945, 70 jaar geleden dat deze tragedie heeft plaatsgevonden.
Deze herdenking is vanmorgen gehouden ter nagedachtenis aan de Texelaars die op de Mok zijn gefusilleerd op 6 april 1945.

http://s29.postimg.cc/63nxlw0mf/image.jpg
http://s12.postimg.cc/rv1lmdoh9/image.jpg
http://s14.postimg.cc/o09nijec1/image.jpg
http://s27.postimg.cc/ga5tdpt6r/image.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 08 Apr 2015, 11:47 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 08 Apr 2015, 13:32 

Gisteren is Sebastiaan ter Welle op de Nationale Opsporingslijst geplaatst. Op foto's is te zien dat hij een badge draagt met daarop 'Veteraan Korps Mariniers.' Weet iemand of hij daadwerkelijk in het Korps Mariniers heeft gediend?
https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/nationale-opsporingslijst/2015/april/ter-welle.html

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 12 Apr 2015, 11:47 

De mariniers van 25 Recce Sniper troop zijn op dit moment op Curaçao bezig met het volgen van de 'Strike' module. Hierin krijgen de snipers en verkenners een gevorderd schietprogramma aangeboden waarmee zij hun schietvaardigheden vergroten.
De module bestaat onder andere uit heli sniping (vuren vanuit een helikopter op doelen), maritiem sniping (vuren vanaf het dek van een schip op een varend doel) en een maritieme stress shoot. Hierbij volgen de mariniers een fysiek parcours waarbij zij vanuit ongemakkelijke posities, met een verhoogde hartslag, toch vanaf grote afstand hun doel moeten raken. De mariniers zien daarnaast wat de uitwerking is van verschillende soorten munitie op glas en volgen een cover shoot waarin zij aangeleerd krijgen hoe zij zo effectief mogelijk vuur uit kunnen brengen wanneer zij zelf onder vuur komen te liggen door de vijand.
Na het schietprogramma volgt een tactische fase, waarin zij verschillende opdrachten moeten plannen en uitvoeren. Hierbij moeten zij onopgemerkt de vijand observeren vanuit onder andere verstedelijkt gebied en vanaf grote afstand hun vijandelijk doel uitschakelen.
Met de opgedane kennis en ervaring kan de eenheid of een sniper team een Marine Combat Group, optimaal voorzien van precisievuur op geselecteerde doelen.

http://s1.postimg.cc/6s9riun6n/image.jpg
http://s22.postimg.cc/6w5kqsx1t/image.jpg
http://s2.postimg.cc/rvi6za7c9/image.jpg
http://s2.postimg.cc/xq6s70a7d/image.jpg
http://s12.postimg.cc/wbf2wu90t/image.jpg
http://s8.postimg.cc/bg758v9ad/image.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 12 Apr 2015, 11:55 

http://s10.postimg.cc/l9l46lbwp/image.jpg
http://s18.postimg.cc/83ra6fjyx/image.jpg
http://s17.postimg.cc/mttfsggdr/image.jpg
http://s8.postimg.cc/xokbdhhol/a10.jpg
http://s9.postimg.cc/jt9u3toa7/a11.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 16 Apr 2015, 21:36 

Gistermiddag hebben de acht Rotterdamse politieke jongerenorganisaties (PJO’s) een middagvullend programma gevolgd op de Van Ghentkazerne.
Ze werden welkom geheten door de commandant, luitenant-kolonel der mariniers Briggen, die voor het gezelschap een presentatie hield met diverse onderwerpen zoals Defensie in de wereld (missies), Defensie in Nederland (bezuinigingen, draagvlak), en Defensie in de toekomst waarbij ook de plannen voor marine-oefeningen in Rotterdam werden geduid.
Na het vragenrondje werden de gasten rondgeleid over de kazerne waar zij onder andere de legeringsaccommodatie en een uitgebreide wapendisplay bezochten. Een bezoek aan de sportschool werd afgesloten met een gezamenlijke doe-activiteit.

http://s8.postimg.org/ir3oyvcxx/image.jpg
http://s23.postimg.org/499ivx2sb/image.jpg
http://s16.postimg.org/3mhlkh25x/image.jpg
http://s1.postimg.org/7nw5jzoxr/image.jpg
Pagina 1 van 7 [ Er zijn 175 resultaten gevonden ]Ga naar:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.

Vertaald door phpBBservice.nl.