Bekijk onbeantwoorde berichten | Bekijk actieve onderwerpen Het is momenteel Wo 23 Jan 2019, 11:23

Er zijn 184 resultaten gevonden

Auteur Bericht

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 11 Nov 2010, 19:33 

Afbeelding

http://everyoneweb.com/WA/DataFileskorp ... rdig01.pdf

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 30 Dec 2012, 01:39 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 01 Sep 2014, 14:57 

http://s22.postimg.cc/f3z8b54j5/image.jpg

Oeps .. Daar sta je dan trots te zijn tijdens deze plechtigheid, samen met onze Brigadegeneraal der mariniers Richard Oppelaar, tijdens ‪#‎DMRC‬ weekend ...

Vlissingen 30 augustus - t/m 31 augustus hebben (oud) mariniers van de Dutch Marines Rowing Challenge hun trainingsweekend in Vlissingen. Hun uitvalsbasis is de machinefabriek op het Scheldeterrein.
Vanmiddag doopte burgemeester Demmers samen met de 12e generatie van familie Michiel A. de Ruyter aan de Jan Weugkade feestelijk de eerste sloep met de toepasselijke naam 'Michiel de Ruyter' voor deze bijzondere race met een fles champagne en gaven de kanjers een demonstratie van hun kunnen.

Dutch Marines Rowing Challenge In 2015 (start op 5 september), het jaar waarin Vlissingen 700 jaar bestaat, vindt de Dutch Marines Rowing Challenge (DMRC) plaats: een race van sloeproeiers van Rotterdam, via Vlissingen naar Londen. Een afstand van 350 kilometer. Dit wordt gedaan om de 350ste verjaardag van het Korps Mariniers te vieren. Hiermee zamelt men tevens geld in voor mariniers die door missies in de problemen zijn gekomen en voor de nabestaanden van collega's die hen zijn ontvallen.

De leden van de Dutch Marines Rowing Challenge zijn momenteel verspreid over 15 locaties in Nederland hard aan het trainen om zichzelf goed voor te bereiden op de oversteek. Het gezamenlijk trainingsweekend in Vlissingen van 29 t/m 31 augustus vormt een mijlpaal in de voorbereidingen voor deze zware sloeproeirace. Verbondenheid is een van de kernwaarden van het Korps Mariniers. De verbondenheid tussen de Koninklijke Marine en het Korps Mariniers met Vlissingen wordt door middel van (de trainingen voor) de sloeproeirace op mooie wijze bevestigd.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 17 Dec 2014, 23:25 

Afbeelding

http://magazines.defensie.nl/allehens/2 ... mp-lejeune

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 17 Dec 2014, 23:34 

Afbeelding

http://magazines.defensie.nl/allehens/2 ... 12_de-punt

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 19 Dec 2014, 11:55 

De mariniers hebben in de Meidagen van 1940 de band, die er tussen hun corps en de inwoners van de stad bestond, met hun bloed bezegeld. Hun verbeten strijd tegen een grote overmacht heeft hun de eretitel van "zwarte duivels" gegeven. Het taai verzet van een naar verhouding kleine groep heeft het de vijand onmogelijk gemaakt, de bruggen te passeren. Op 12 Mei 1940 - dus twee dagen vóór het grote bombardement - hebben een aantal Stuka's de kazerne op het Oostplein volledig verwoest. In die bange oorlogsdagen is de band met onze mariniers nog hechter geworden. leder stond stil als 's morgens vroeg het corps met zijn trommelslagers en pijpers en zijn fiere tamboer-maître voorop, het Oostplein passeerde op weg naar het Schuttersveld voor de dagelijkse oefeningen. leder die in de gelegenheid was, luisterde 's avonds om 9 uur naar de taptoe op het Oostplein of de grote taptoe op de Coolsingel bij feestelijke gelegenheden.

Nog is Rotterdam garnizoensstad, al hebben we de mariniers met weemoed naar de verre kazerne aan het Toepad zien gaan. Ook is het voor de oude Rotterdammer nog steeds een gemis dat hij het vertrouwde, blauwe uniform na de oorlog niet meer terug gezien heeft.

Het is met vreugde, dat wij elke activiteit van onze Zeemacht zien. Het trotse vliegkampschip dat heel dikwijls een ligplaats kiest in Rotterdam, trekt altijd de belangstelling van de Rotterdammer. Het eeuwenoude corps mariniers is de trots van Rotterdam. Bij de verwoesting van de kazerne gingen vele oude wapentropheeën verloren, waaronder er waren die nog herinnerden aan de tocht naar Chatham.

Maar, het corps mariniers heeft zijn plaats behouden in bruisend Rotterdam.

http://www.rotterdam010.nl/406-Vreewijk/Geschiedenis-boeken/Bruisend-Rotterdam-1/32-Karel-Doorman.html

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 20 Dec 2014, 17:24 

Afbeelding

http://pietvanwinkel.wix.com/korpsmariniers

 Jump to forum   Jump to topic

 Titel: Vette Hap
Geplaatst: Za 27 Dec 2014, 17:10 

Afbeelding

http://xenon.pictura-hosting.nl/klanten ... 480p-1.m4v

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 10 Jan 2015, 00:17 

Afbeelding


http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2 ... tadgenoten

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 10 Jan 2015, 18:48 

Afbeelding

http://www.rijnmond.nl/nieuws/25-06-201 ... de-sirenes

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 11 Jan 2015, 12:16 


Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 26 Jan 2015, 21:05 

De harde kern waren er!!!!
Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 28 Jan 2015, 16:34 

Wakker Nederland heeft vanochtend live verslag gedaan over de oefeningen van de POTOM (praktische opleiding tot officier der mariniers). De jongens van het Korps Mariniers zitten nu in de laatste week van hun bivak, voor de baretuitreiking.

http://s30.postimg.org/3s46w2zcx/image.jpg

http://s23.postimg.org/ax2wkvmsr/image.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 29 Jan 2015, 19:11 

Reservisten draagploeg ontvangt herdenkingspenning voor bijdrage aan de nazorg van de vliegramp met de MH17


Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 14 Feb 2015, 09:20 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 14 Feb 2015, 14:48 

Sommige mensen leven hun hele levensduur en vraag me af als ze een verschil in de wereld maakte... Mariniers hebben niet dat probleem.
(President Ronald Reagan, 23 September 1983)

Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 19 Feb 2015, 23:33 

Training Group op Texel.

Uitreiking van de groene eenheidsmok aan het personeel tijdens baksgewijs.

Hiermee besparen we op jaarbasis toch al gauw 120000 plastic bekertjes!

Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 23 Feb 2015, 12:35 

http://s14.postimg.org/c9hhc9q35/image.jpg

Ik ben Zeger de Zeeuw en ik ben 31 jaar. Op 4 april 2015 ben ik 10 jaar in dienst bij het Korps Mariniers. Dit jaar doe ik met plezier voor de 2e keer mee aan de Roparun en ben ik 1 van de hardlopers van team 189, Korps Mariniers. Ook ik wil deelnemen aan de Roparun om geld op te halen voor het verbeteren van het leven van kankerpatiënten.

Helaas heb ik zelf ook familieleden verloren aan kanker, en dit van dichtbij meegemaakt. Ik heb hier uiteraard geen fijne herinneringen aan overgehouden en daarom draag ik samen met mijn team graag bij aan het inzamelen van geld om het leven van kankerpatiënten te veraangenamen.
Het motto van de Roparun "Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven" is eigenlijk al de exacte omschrijving waarom ik mij, opnieuw voor de volle 100% inzet. Om dit te kunnen realiseren is het van belang dat we hiervoor zoveel mogelijk geld inzamelen.

Het hele Roparunteam Korps Mariniers zet zich daarom gedurende het hele jaar in om ideeën te verzinnen en dit ook daadwerkelijk te organiseren en te realiseren om zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Wij kunnen hier alle steun goed bij gebruiken. Elke (kleine) donatie is er één. Alle donaties gaan naar de goede doelen van de Roparun. Steun onze strijd om de zware strijd van kankerpatiënten en hun naasten iets dragelijker te maken.

Gr, Zeger de Zeeuw

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 25 Feb 2015, 17:50 

Mariniers van 12 Raidingsquadron beoefenen heli drills met een Britse Merlin tijdens de Wintertraining van de 1st Marine Combat Group.

Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 25 Feb 2015, 17:59 

Afbeelding

Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 05 Mrt 2015, 10:47 

Als onderdeel van verregaande samenwerking tussen de EU missies Nestor en Atalanta zijn vandaag vanaf Zr.Ms. Johan de Witt vier buitenboord motoren overgedragen aan de havenpolitie van Bosasso (Somaliland). Deze havenpolitie wordt getraind en gesteund door de EU missie EUCAP Nestor, welke erop gericht is om de maritieme capaciteiten in de regio te vergroten.

Het trainen van lokale autoriteiten is een van de pijlers. De antipiraterijmissie Atalanta – waar Zr.Ms. Johan de Witt op dit moment voor is uitgezonden in de wateren rond Somalië – is gericht op piraterij en de bestrijding daarvan.

http://s10.postimg.org/tot1lp2k9/image.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 05 Mrt 2015, 17:12 

De strijd tegen de Japanse troepen in opmars naar Soerabaja is de titel van het boek dat auteur Jan Nuis vandaag presenteerde in de Van Ghentkazerne in Rotterdam.
Nuis overhandigde het eerste exemplaar aan de Commandant van het Korps Mariniers, brigadegeneraal der mariniers Richard Oppelaar.

Het is algemeen bekend, dat de Koninklijke Marine, samen met de Amerikaanse, Britse en Australische marines opererend vanuit de in Oost-Java gelegen marinestad Soerabaja, vergeefs geprobeerd heeft om tijdens de Slag in de Javazee op 27 februari 1942 de Japanse invasievloot tegen te houden. Het is daarentegen weinig bekend, dat daarna de Koninklijke Marine ook te land nog weerstand geboden heeft tegen de naar Soerabaja oprukkende Japanse troepen.

Luitenant-ter-zee van vakdiensten der 2e klasse oudste categorie b.d. Felix C. Bakker, 73 jaar geleden marinier 3 in het Marinebataljon was een grote inspiratiebron voor de auteur. Uiteraard werd ook aan de heer Bakker een exemplaar overhandigd.

http://s27.postimg.org/h655c60tf/image.jpg
http://s4.postimg.org/k2x7ar51p/image.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 06 Mrt 2015, 17:23 

Afgelopen week zijn de Marine Corps Trials voor gewonde/zieke mariniers van start gegaan in San Diego, Californië. Meer dan 500 gewonde, geblesseerde of door ziekte gevelde mariniers zullen aan dit jaarlijkse evenement deelnemen. Dit jaar heeft het US Marine Corps veertien NAVO-landen uitgenodigd waaronder 9 mannen van het Korps Mariniers. Gedurende twaalf dagen nemen ze deel aan dit indrukwekkende evenement dat in het teken staat van sport en bovenal het in contact komen met lotgenoten en het uitwisselen van ervaringen.

De trials maken deel uit van het Wounded Warrior Athlete Reconditioning program. Er kwamen mooie verhalen los bij onze mannen, ze zijn hier geen uitzondering maar één van de velen.

De negen Nederlandse deelnemers komen individueel en als team uit op diverse sportonderdelen. Tijdens de MCT 2015 nemen ze deel aan de onderdelen zwemmen, track & field, schieten, boogschieten en zitvolleybal.

Het mooie van de Marine Corps Trials is dat iedereen gelijk is, of je nu PTSS hebt, lichamelijk gehandicapt bent door een IED verwonding of een ander ongeval of langdurig ziek bent. Gedurende deze twaalf dagen kun je jezelf zijn en lief en leed delen met lotgenoten door middel van humor, enthousiasme, toewijding en competitie. Het motto van MCT is dan ook 'Still in the fight'.

http://s1.postimg.org/bicyzw567/image.jpg
http://s7.postimg.org/4kn2o0vzv/image.jpg
http://s21.postimg.org/u4275vdrb/image.jpg
http://s13.postimg.org/utto8nog7/image.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 06 Mrt 2015, 17:37 

Afgelopen twee weken hebben Britse en Nederlandse mariniers een gezamenlijke oefening uitgevoerd in Marnehuizen. Samenwerken is voor de mariniers niets nieuws. In het kader van het UK/NL samenwerkingsverband trainen Britse en Nederlandse mariniers al ruim 40 jaar samen. De mariniers van de 2de Marine Combat Group (2MCG) en de Royal Marines van 45 Commando Royal Marines (45Cdo) zijn dan ook geen onbekende voor elkaar. Afgelopen najaar trainden zij nog zij aan zij in de Mojave woestijn in de Verenigde Staten.

http://s10.postimg.org/53t7z4kcp/image.jpg
http://s15.postimg.org/yw9rm3ka3/image.jpg
http://s1.postimg.org/4illeoi0f/image.jpg
Pagina 1 van 8 [ Er zijn 184 resultaten gevonden ]Ga naar:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.

Vertaald door phpBBservice.nl.