Bekijk onbeantwoorde berichten | Bekijk actieve onderwerpen Het is momenteel Di 28 Nov 2023, 18:43

Er zijn meer dan 2418 reslutaten gevonden

Auteur Bericht

 Jump to forum   Jump to topic

 Titel: Jaap van Etten
Geplaatst: Di 18 Jun 2013, 19:21 

Alex van Etten

Rechts op de foto: Jaap van Etten, overleden aan een hartstilstand op 9 augustus 1993, tijdens mijn verblijf in Cambodja met UNTAC III.

Naast Marinier om nooit te vergeten was hij ook de Vader waar ik nog steeds met trots en respect aan denk.

http://s1.postimg.cc/vukasu6mn/jaap.jpg
R.I.P. m3 vl2

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 10 Aug 2013, 23:42 

"Obelix in Cambodja" : Sisophon, 9 augustus 1993

Het is eigenlijk al 10 augustus maar 9 augustus is de droevigste dag in mijn leven. WAT MOET IK SCHRIJVEN??? Ik weet het echt niet! Mijn dagboek is momenteel de schouder om op uit te huilen.

Ik weet echt niet wat ik moet schrijven. Ik heb gedacht aan een afscheidswoord maar weet nu al dat ik geen woord uit mijn strot krijg op het moment dat we afscheid zullen gaan nemen van MIJN VADER.

Mijn voorbeeld is niet meer. Het heeft geen zin hem met allerlei superlatieven de hemel in te prijzen omdat dat niet zou stroken met de waarheid. Niemand is volmaakt maar het was een fijn mens.

Ik hoop alleen maar dat ik hem als mens en vader mag evenaren. Ik denk dat het geen zin heeft om door te gaan met schrijven over Pa.

Vandaag is mijn dagboek echt van mij en schrijf ik gewoon hoe zielig ik me nu momenteel voel. Ik weet nog heel goed dat ik schreef, bij de dood van de marinier, dat ik geen goed raad wist met mijn eigen gevoelens.

Ik was bang dat ik immuun aan het worden was voor andermans leed. Niet zo zeer lichamelijk maar geestelijk leed.

Nu besef ik dat ik morgen en met name op de dag van de crematie het meest getroffen zal worden door het leed van anderen en niet door het afscheid nemen van Pa.

Ik zie op tegen de reis van morgen en het weerzien met de mensen waar ik van hou. Onze foto waar ik altijd zo trots op ben geweest.

Mijn vader als marinier, eentje uit de goede oude tijd.

Word ik dat later ook?

Ik voel me zielig en ik wil zielig zijn. Ik wil huilen en ik huil. Ik ben op.

Ik wil niet naar bed maar ga toch. Deel 14 gaat mee op flop. Of hij er ooit van af komt weet ik niet. Ik wil naar huis.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 19 Sep 2013, 15:03 

U is ook parainstructeur (die halve kip) neem ik aan? Ook gesprongen in het buitenland?
en bijvoorbeeld daar vrije val/instructeurs parawings behaalt?

Als eerste wil ik aangeven dat met FLO ben, dus ben ik de dienst al uit.

En ja ik heb VV sprongen in het buitenland, en ja ben een oud para instructeur en in andere landen ook mijn wing behaald, maar zoals vele mariniers was ik marinier algemeen zoals men dat zegt, dus ben niet alleen para instructeur geweest, klim instr Jung instr en ja is geen sterk verhaal zo heb ik nog een aantal kwaliteitsnummer dat zijn er 27 stuks in totaal, dus ik had al SF niveau voor het toverwoord in Nederland werd uitgevonden, en dat ben ik niet alleen maar heel veel mariniers. m3 p1 mc b1

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 29 Dec 2014, 09:53 

Afbeelding


Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 24 Apr 2015, 20:27 

http://s11.postimg.cc/p6z25g0cj/a13.jpg
http://s9.postimg.cc/mtasu6wun/image.jpg
http://s4.postimg.cc/wgobtuxgt/image.jpg
http://s9.postimg.cc/4ckzh46a7/image.jpg
http://s23.postimg.cc/n7yfxfg2z/image.jpg
http://s29.postimg.cc/erg99ocef/image.jpg
http://s1.postimg.cc/tt5z7fuvj/image.jpg
http://s14.postimg.cc/7uba9zlox/image.jpg
http://s2.postimg.cc/nsgql7su1/a14.jpg
http://s2.postimg.cc/5gq342k6x/a12.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 26 Apr 2015, 17:06 

http://s14.postimg.cc/hk5siqfzl/image.jpg

Het Korps Mariniers is vanaf vandaag hofleverancier van de special forces-eenheid die inlichtingen verzamelt voor de VN-missie in Mali. De commando-overdracht vond plaats op het Nederlandse kamp Castor in Gao. De inlichtingeneenheid werd sinds het begin van de missie in juni 2014 voornamelijk gevormd door het Korps Commandotroepen.

De VN-missie heeft vooral behoefte aan goede informatie. De special forces doen daarvoor langeafstand-verkenningen. Hiervoor zijn ze meerdere dagen op pad in verafgelegen gebieden. De VN-missie Minusma moet Mali stabiliseren, de Malinese burgers helpen en zo nog grotere vluchtelingenstromen voorkomen. Ook worden terroristische groepen bestreden die een bedreiging voor Europa kunnen vormen.

Inlichtingen voor vrede

Mede op basis van Nederlands verkennings- en inlichtingenwerk is een groot aantal inlichtingenrapporten geproduceerd. Die helpen de speciaal vertegenwoordiger van de secretaris-generaal van de VN bij de vredesonderhandelingen. De commandanten ter plaatse plannen hiermee hun missies en ook civiele onderdelen van de missie gebruiken de informatie. Zoals bij het opstellen van strategieën voor bescherming van burgers. De Nederlandse bijdrage is vooral militair, maar er zijn ook 20 politiefunctionarissen, 7 civiele adviseurs en experts aanwezig.

Politieke oplossing

De uiteindelijk oplossing voor Mali moet via politieke weg worden gevonden. De inspanning van de internationale gemeenschap, inclusief Nederland, blijft dan ook gericht een duurzaam vredesakkoord tussen alle betrokken partijen.

Special forces

De Nederlandse special forces bestaan uit het Korps Commandotroepen en de special forces van het Korps Mariniers. Deze militairen hebben zware opleidingen achter de rug en kunnen zeer snel, overal en onder alle (klimatologische) omstandigheden worden ingezet. Dit kan in het geheim of openlijk, met een (zeer) klein groepje of juist een robuuste eenheid. Inzet vindt vooral plaats in gebieden die niet (volledig) onder controle zijn. De belangrijkste taken van special forces zijn (geheime)
verkenningen, offensieve (bevrijdings)operaties en bijdragen aan de opbouw van lokale veiligheidsapparaten.

http://s9.postimg.cc/4ti9k2e23/mindef.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 01 Mei 2015, 10:16 

http://s27.postimg.cc/anvjxp66r/image.jpg

Na de totstandkoming van het Koninkrijk der Nederlanden stelde Koning Willem I op 30 april 1815 de Militaire Willems-Orde in. Daarmee bestaat de hoogste dapperheidsonderscheiding van Nederland vandaag 200 jaar.

Deze Orde is ‘ter beloning van uitstekende daden van moed, beleid en trouw, bedreven door die genen, welke, zoo ter zee als te lande, in welke betrekking ook en zonder onderscheid van stand of rang, Ons en het Vaderland dienen. Deze Orde zal echter in bijzondere gevallen ook kunnen worden gegeven aan vreemde militairen, niet in Nederlandschen dienst zijnde’.

De orde is niet alleen een beloning voor dapperheid. De orde dient ook als voorbeeld ter navolging en als middel om een band te smeden tussen vorst en leger. Zowel militairen als burgers komen in aanmerking voor de Militaire Willems-Orde.

Na 1955 nog 3 keer uitgereikt

De eerste Ridders in de Militaire Willems-Orde zijn benoemd in 1815 vanwege hun inzet bij de Slag bij Waterloo. Na 1955 is de orde nog 3 keer uitgereikt. In 2006 aan de 1e Zelfstandige Poolse Parachutistenbrigade die in september 1944 een belangrijke rol speelde tijdens de Slag om Arnhem. Majoor Marco Kroon kreeg de Militaire Willems-Orde 29 mei 2009 voor vredesoperaties en interventies in Afghanistan. De meest recente benoeming in de Militaire Willems-Orde was 4 december vorig jaar. Toen reikte Koning Willem-Alexander deze hoogste dapperheidsonderscheiding uit aan majoor Gijs Tuinman.

Militaire Willems-Orde aan het vaandel

Sinds 1815 werd de Militaire Willems-Orde ruim 6.000 maal verleend.

Buiten de majoors Kroon en Tuinman zijn alleen de Ridders Militaire Willems-Orde Ken Mayhews (1917) en Edward Fulmer (1919) nog in leven. Mayhews woont in Groot-Britannië en Fulmer in de Verenigde Staten.

In Nederland dragen het Korps Mariniers, de Onderzeedienst, de Marine Luchtvaartdienst, het Garderegiment Fuseliers “Prinses Irene”, het Regiment van Heutsz en de Koninklijke Luchtmacht de Militaire Willems-Orde aan het vaandel.
Ook de 82e Airborne Division USA en de 1e Zelfstandige Poolse Parachutistenbrigade hebben een Militaire-Willems-Orde.

http://s30.postimg.cc/5gaib22zh/mindef.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 05 Mei 2015, 22:45 


Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 06 Mei 2015, 00:05 

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

 Titel: Re: Kobus
Geplaatst: Wo 06 Mei 2015, 00:21 

Kobus, was een halfuur in Wageningen, Kobus en ja hoor Kobus was zijn rugzak kwijt..

Na het Defile , kobus had hoge noot en moest wateren, Kobus rent richting struiken en ja hoor Kobus ging plat maakte een soort koprol en daar lag Kobus. m3 :lol: :lol:

http://s24.postimg.org/5m09r2qhh/Wageningen_5_mei_2015_015.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 15 Mei 2015, 11:58 

Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 16 Mei 2015, 01:10 

09-05-2015
Russian "Victory Day" at the Russian Cemetary in the city of Leusden.
Pictures by Marieke Koudstaal.

http://s7.postimg.cc/v1eqp60y3/image.jpg
http://s3.postimg.cc/9mulgap6b/image.jpg
http://s12.postimg.cc/nmzbyyc0t/image.jpg
http://s12.postimg.cc/fvim0e7vh/image.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 22 Mei 2015, 00:38 

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 25 Mei 2015, 15:27 

Sergeant-majoor van de mariniers Pascal
Bronzen Kruis

http://i60.tinypic.com/f4mm3o.jpg

uitreiking: het Bronzen Kruis 14-05-2014

Kajaki-vallei Afghanistan 2009 en 2010 Special Operations Taskforce 55, bestond uit Mariniers & Commando's

Minister Hennis-Plasschaert benadrukte voor de uitreiking nog eens dat de 4 militairen wat zij deden als vanzelfsprekend bestempelen, maar dat het dat niet is. "Met gevaar voor eigen leven deden zij wat nodig was voor hun kameraden, hun Afghaanse collega’s, de Afghaanse bevolking en de Nederlandse missie in Afghanistan." De minister bracht de vele meerdaagse patrouilles in herinnering en met name de 3 weken durende operatie naar de Kajaki-vallei in de provincie Helmand. Daarbij werd zwaar gevochten. "Door insurgents buiten het operatiegebied van de Task Force Uruzgan aan te pakken, zorgde u - met uw operaties - ervoor dat er in Uruzgan minder IED- en zelfmoordaanslagen plaatsvonden."

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 26 Mei 2015, 22:41 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 26 Mei 2015, 22:45 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 26 Mei 2015, 22:48 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 26 Mei 2015, 22:50 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 26 Mei 2015, 22:56 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 28 Mei 2015, 18:39 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 01 Jun 2015, 18:02 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 02 Jun 2015, 23:26 

http://s10.postimg.cc/l39o4mkwp/image.jpg

Vancore Percussion Instruments BV met Ed Oosterom en Richard Kampstra

Marching Collective Member Richard Kampstra (Showbands Advendo Sneek NL) and Marine Sergeant Major Oosterom from "Drums and Fifes of the Royal Netherlands Marine Corps" meeting at the Vancore Clinic select last saturday speaking about National Dutch History, and sharing their knowledge and Experience in Marching Music.

Thank you guys for being there and sharing the Dutch brand !

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 03 Jun 2015, 00:50 

Vandaag (2 juni) hebben 12 mariniers verbindingsdienst het eerste deel van de geheel vernieuwde Radio Onderhoudsmonteur (ROM) opleiding afgerond met het civiele examen Toegepaste Elektronica (TE). Het erkende civiele diploma kan ook als basis dienen voor een MBO diploma, wat uiteindelijk ook de employability van de marinier verbindingsdienst op de civiele arbeidsmarkt kan vergroten.

Na het afsluiten van het deel TE zal de marinier verbindingsdienst een praktijkstage volgen op het Logistiek Centrum Woensdrecht te Dongen. Deze vernieuwde opzet draagt er toe bij dat de ROM beter aansluit op de beroepscontext en de marinier verbindingsdienst als zodanig beter is voorbereid op de binnen zijn werkveld voorkomende reparaties.

http://s24.postimg.cc/6jbfbwvb9/image.jpg
http://s28.postimg.cc/sjfyxcgkd/image.jpg
http://s15.postimg.cc/9rc6wdxa3/image.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 07 Jun 2015, 11:56 

http://s2.postimg.cc/wf69a2nux/11406537_10205483451980053_131679639095746828_n.jpg
http://s27.postimg.cc/cv8r3ax5v/17184_970954276262540_1866579138957793351_n.jpg
http://s8.postimg.cc/jjgu655dh/1499656_10205483452660070_5513775727560686237_n.jpg
http://s18.postimg.cc/h4nwk9ae1/1800318_970954296262538_7431635140692222878_n.jpg
http://s11.postimg.cc/pm2ajlbc3/10269364_10205483453220084_115818994977479844_n.jpg
http://s14.postimg.cc/v0g0eynox/11150909_10205483452380063_8331255679899551720_n.jpg
http://s24.postimg.cc/7vlwqwo7p/11390004_970954316262536_1457511117214358372_n.jpg
http://s24.postimg.cc/qiu0ktdat/11391099_10205483452940077_9076962463593538483_n.jpg
http://s27.postimg.cc/9sh7rewyr/11428087_10205483453380088_1450713439802387146_n.jpg
Pagina 1 van 97 [ Er zijn meer dan 2418 reslutaten gevonden ]Ga naar:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.

Vertaald door phpBBservice.nl.