Bekijk onbeantwoorde berichten | Bekijk actieve onderwerpen Het is momenteel Vr 14 Dec 2018, 01:44

Er zijn 243 resultaten gevonden

Auteur Bericht

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 24 Nov 2010, 01:48 

Sorry Mannen , maar hier moet ik toch op reageren en vragen of ze nu wel sporen in NL !!! En dan zeggen dat NL'ers raar opkijken dat ze als "cheap"en "krenterig" bekent staan !!!

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 20 Jul 2013, 09:46 

Afbeelding

Inlichtingenketen versterkt met slimmere Fuchs

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 27 Sep 2013, 16:25 

2 weken geleden in het hart van Moskou op het Rode Plein, deze dagen zijn de muzikale eenheden van de Koninklijke Marine te zien én horen in het hart van Zuid, van Rotterdam.
Met een groot klank- en lichtspektakel is de Nationale Taptoe t/m zondag 29 september nog te bezoeken in de grote Arena van Ahoy.
Uiteraard aandacht voor het jubileum van 525 Nederlandse zeemacht. In de taptoeshow ‘Sea of Songs’ heeft componist Joop van Dijk naast bekende thema’s van (inter)nationale zeemansliederen ook het gedragen Gebed van een Zeeman verwerkt. Traditionele elementen als het ‘glazen slaan’ en de bootsmansfluit worden gevolgd door de speciaal voor de Marinierskapel gecomponeerde Mars 1488 van Eric Swiggers.
Algehele muzikale leiding is in handen van majoor der marinierskapel Peter Kleine Schaars.

Aan de Nationale Taptoe werken verder onder meer mee de orkesten van de Koninklijke Lucht, Landmacht en Marechaussee en uit Engeland zijn de Royal Marines en de Airforce Band vertegenwoordigd.
Vrijdagmiddag 27 september trekken al deze deelnemers vanaf 14.00 uur met een Streetparade over de Coolsingel naar het Stadhuis van Rotterdam voor een gratis optreden.
De resterende taptoe uitvoeringen zijn op vrijdagavond, zaterdagmiddag en avond en zondagmiddag. Meer informatie: http://www.nationaletaptoe.nl

http://s14.postimg.cc/klo3zw8dt/image.jpg

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 13 Dec 2014, 14:30 

Afgelopen donderdag om 09.45 moest ik verschijnen voor de AAC. Ik was er om ongeveer 08.50 en omdat er voor mij iemand ziek was, werd ik gelijk om 09.00 de kamer ingeroepen en kon ik plaats nemen. Gesprek ging prima, paar lastige vragen gehad waarmee ze je een beetje proberen te testen maar ik had me goed voorbereid. Daarna de kamer uitgegaan en bijna de spannendste minuten van mijn leven beleefd. Het hele gesprek spookt door je hoofd en het enige wat je kan doen is hopen. Gelukkig werd ik heel snel weer opgehaald. Het eerste wat ze zeiden was: 'Ja dhr Woest, kort overleg dat kan maar 2 dingen betekenen. Wat vond je er zelf van?' Nog steeds geen uitslag dus, nadat ik aangaf dat ik het pittig vond, maar me maximaal had voorbereid, zeiden ze dat ze ook vonden dat ik goed voorbereid was. Kortom, een plek op de opleiding voor mij! Mits de medische en psychologische keuringen geen gekke dingen opleveren is 11 augustus de datum van opkomst. Hier spreekt een gelukkig man, maar ik realiseer me dondersgoed dat ik er nog niet ben. De vlag hangt dus nog lang niet uit.

Groet,
Steven.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 13 Dec 2014, 16:40 

Afbeelding

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 17 Dec 2014, 18:05 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 18 Dec 2014, 11:25 

Je kunt er als SF militair maar beter van uitgaan dat die waarborgen gewoon niet bestaan. Voor wat betreft de betrouwbaarheid van de politieke leiding geldt het volgende." Who needs enemies, with friends like that". Geheimhouding bestaat gewoon niet als er meer dan één persoon 'het geheim' kent. Er zal altijd iemand uit de school klappen, vanwege onvrede, vanwege publiciteitsgeilheid, vanwege drank, vanwege relatieproblemen, of vanwege financieel gewin.
En de steun die je krijgt als je naam dan toch in de openbaarheid verschijnt, zelfs als dat niet door eigen toedoen gebeurt, is minimaal.
In het geval van bijvoorbeeld korporaal John T, was er geen enkele burgermeester of commissaris van de koningin bereid om medewerking te verlenen aan het onderbrengen van zijn familie in een beveiligde omgeving.
Dan nog de verplichte optredens achteraf bij bijvoorbeeld TV-opnames of voor documentaires.
Het omgekeerde doet zich ook voor. Er zijn maar al te veel voorbeelden bekend van mensen die met naam en rang claimen bij allerlei 'geheime' operaties betrokken te zijn geweest; Zie een aantal rubrieken bijvoorbeeld ook op dit forum.
Ruim 30 jaar na de Punt worden er nog steeds pogingen ondernomen door allerlei gladjakkers om een slaatje te slaan uit hun beoordeling van de gebeurtenissen die zich toen hebben afgespeeld. Er zijn zelfs mensen die een draaginsigne gewonden hebben gekregen voor verwondingen bij de aanval, terwijl ze onbekend zijn bij de mariniers.( Er zijn totaal 6 DIGS uitgereikt voor de Punt, zie factsheet 13 van het VI, terwijl er bij de mariniers maar van twee man bekend is dat ze echt bij de aanval gewond zijn geraakt).

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 19 Dec 2014, 17:08 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 26 Dec 2014, 15:41 

André, de Wehrmacht bij onze oosterburen had de haardracht in februari 1971 al vrij gegeven. Een soldaat doe voor zijn nummer opkwam verrotte het om naar de barbier te gaan en kreeg 2 jaar cel aan z'n broek van de Krijgsraad. Toen kwam half langhaardragend Nederland en vanzelf de PvdA overeind. Petities en betogingen en de mindef ging overstag. Ik dacht dat het toenmalige kabinet ook nog demissionair was en de mindef keek ook iets verder dan z'n neus lang was. Zo ongeveer schreef m'n vrouw het want ik was de klip aan het verkennen. :mrgreen: Greetz. Snuf.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 27 Dec 2014, 18:36 

Voor moed, beleid en trouw, Ton. :grin: Greetz. Snuf.

 Jump to forum   Jump to topic

 Titel: Re: Nass, J G M
Geplaatst: Ma 29 Dec 2014, 00:00 

Nas ging in de VGkaz niet tennissen maar Badminton en dat was mijn sport,
En ik moest hem eerst ophalen van Westplein, snel omkleden in sport tenue...
.Blauwe broek, sportwitje. en blauwe HVA gympies, de zolen waren zo dik als vloeitjes...
en pluimballen maar hij moest zich uitsloven om de shutel terug te slaan en als ik ging smashsen,
moest ik in de houding staan en zeggen :"' Komt een smashs Generaal"' Hij speelde wel tegen
de as. Kampioen van Provincie Utrecht.... Toen... Lachen :lol: :lol: :lol: maar hij deed echt zijn best om te winnen..
en wie ben ik om te winnen.....van mijn baas....

 Jump to forum   Jump to topic

 Titel: Re: Nass, J G M
Geplaatst: Ma 29 Dec 2014, 11:10 

John, na het pluimballen samen mandiejen was er zeker niet bij. Greetz. Snuf.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 03 Jan 2015, 18:31 

Niet in de koek maar in de knoek. Schijtziek van die spellingscontrole. Greetz. Snuf.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 06 Jan 2015, 12:39 

... Hoe vertel ik het aan mijn klein kind...??

OPA WAT IS DIT...??


Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 11 Jan 2015, 16:05 

POTOM week 13

De eerste week na het verlof zit er al weer op, sterker nog, we zitten allemaal alweer in de bus richting Sennelager om de aankomende week het 2e schietbivak in te gaan. We hadden dus een wat korter weekend dan normaal maar dat hoort erbij. Afgelopen week hebben we een nieuwjaarsduik gedaan in de Maas die live op tv was op NPO 1 tussen 0700 en 0900. Daarbij zelfs nog mijn tv debuut gemaakt! Verder zijn de dinsdag naar de Leusderheide gegaan om hasty attacks te doen en gingen we woensdag naar een andere kazerne en kregen we les over wat je moet doen als je in gevangenschap komt. Ik kon er zelf helaas niet bij zijn omdat ik die dag met nog een paar anderen ziek op bed lag.

Donderdag ging het gelukkig al wat beter, en kon ik de 1e dag van de mariniers fitheidstest met goes gevolg afleggen. Eerst de touwbaan doen in scherfwerend vest, opsvest met helm en wapen, daarna een uur hardlopen waarbij je minimaal 11 kilometer af moest leggen. Daarna het touwbaantenue weer aan en de hindernisbaan doen. Ook dit haalde ik binnen de gestelde tijd dus dat was fijn. Vrijdag deden we 's ochtends de zwemtest en daarna hebben we 10 kilometer terug gemarst. Dit had ook iedereen gehaald dus dit kan ik ook weer afvinken.

Aankomende week weer een mooie week, schieten met verschillende wapens en de 1e tactische opdrachten uitvoeren met scherpe munitie!

Tot volgend weekend,

Gr. Sietse

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 18 Jan 2015, 01:16 

Voor het ""Oud Leergoed""
Van een oud Veteraan
.

Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 18 Jan 2015, 13:49 

Het was een heel gezellige en genoeglijke middag waarbij duidelijk naar voren kwam wat de doelstelling zou worden van de club marinierscommando. Iedereen kon z'n zegje doen er was zelfs gedacht aan een interruptiemicrofoon. Uiteraard was er even stilte voor diegenen die een verkenning aan het doen waren op cloud 9. Bedankt, voorlopig bestuur. a1dh vl2 Greetz. Snuf.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 18 Jan 2015, 23:40 

POTOM week 14

Schietbivak 2, oftewel de hele week schieten met van alles en nog wat en deze keer in Sennelager, Duitsland. Opnieuw een leerzame week waarin we klein zijn begonnen met schiettabellen en het leren schieten met de glock 17 en zijn geeindigd met Hasty attacks met scherpe munitie. Dinsdag hebben we met scherpe munitie in tweetallen een parcour gelopen waar er steeds doelen opkwamen die je vervolgens moest bevuren. Ook hebben we daarin 2 handgranaten gegooid dus dat knalde er mooi in! Vervolgens gingen we met 4 man voorwaarts, daarna met 8 en vervolgens een hele sectie. Ik was IC bij een run met 8 man dus dat was leerzaam en het ging ook best goed, opzich zitten de command apointments er voor dit deel van de POTOM al wel redelijk in. Woensdag hadden we echter weer een speedmarsen dit ging zoals vanouds weer zeer moeizaam. Opnieuw niet met de groep mee kunnen rennen, alhoewel er van de 31 man er 17 niet optijd waren. Donderdagnacht een hasty attack gedaan, dat was erg gaaf! Vrijdag nog 2 aanvallen gedaan en toen gingen we naar huis. Deze week trouwens ook nog met de panzerfaust 3 geschoten, komt ook een beste knal uit!

Aankomende 2 weken bivak digging man, gaat een zwaar bivak worden maar met een beetje geluk en doorzettingsvermogen sta ik volgende week vrijdag zeer trots met een baret op mijn hoofd!

Jullie horen van me, gr. Sietse

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 22 Jan 2015, 15:55 

idd een leuke middag. Ik vond echter wel dat mijn leeftijdsgenoten het enorm hebben laten afweten. Heb inmiddels een aantal mannen gevraagd zich ook te melden en zij zullen weer anderen benaderen om dit ook te doen.
Gr. Jip :mrgreen:

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 03 Feb 2015, 16:59 

In 1967 de eerste keer de 0025-cursus direct na de KSK. Als ouwe korporaal draaide Siem de Wit mee. Bij de veldloop in de Donkere Duinen ging je bijna plat van de alcoholdampen. :mrgreen: Greetz. Snuf.
Pagina 1 van 10 [ Er zijn 243 resultaten gevonden ]Ga naar:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.

Vertaald door phpBBservice.nl.