Bekijk onbeantwoorde berichten | Bekijk actieve onderwerpen Het is momenteel Wo 23 Jan 2019, 10:44

Er zijn 28 resultaten gevonden

Auteur Bericht

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 18 Dec 2014, 11:25 

Je kunt er als SF militair maar beter van uitgaan dat die waarborgen gewoon niet bestaan. Voor wat betreft de betrouwbaarheid van de politieke leiding geldt het volgende." Who needs enemies, with friends like that". Geheimhouding bestaat gewoon niet als er meer dan één persoon 'het geheim' kent. Er zal altijd iemand uit de school klappen, vanwege onvrede, vanwege publiciteitsgeilheid, vanwege drank, vanwege relatieproblemen, of vanwege financieel gewin.
En de steun die je krijgt als je naam dan toch in de openbaarheid verschijnt, zelfs als dat niet door eigen toedoen gebeurt, is minimaal.
In het geval van bijvoorbeeld korporaal John T, was er geen enkele burgermeester of commissaris van de koningin bereid om medewerking te verlenen aan het onderbrengen van zijn familie in een beveiligde omgeving.
Dan nog de verplichte optredens achteraf bij bijvoorbeeld TV-opnames of voor documentaires.
Het omgekeerde doet zich ook voor. Er zijn maar al te veel voorbeelden bekend van mensen die met naam en rang claimen bij allerlei 'geheime' operaties betrokken te zijn geweest; Zie een aantal rubrieken bijvoorbeeld ook op dit forum.
Ruim 30 jaar na de Punt worden er nog steeds pogingen ondernomen door allerlei gladjakkers om een slaatje te slaan uit hun beoordeling van de gebeurtenissen die zich toen hebben afgespeeld. Er zijn zelfs mensen die een draaginsigne gewonden hebben gekregen voor verwondingen bij de aanval, terwijl ze onbekend zijn bij de mariniers.( Er zijn totaal 6 DIGS uitgereikt voor de Punt, zie factsheet 13 van het VI, terwijl er bij de mariniers maar van twee man bekend is dat ze echt bij de aanval gewond zijn geraakt).

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 18 Dec 2014, 12:37 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 05 Mrt 2015, 13:10 

Het is misschien handig om er ook een boot bij te doen. Op alleen de buitenboordmotor kun je niet zoveel mensen kwijt en dan moet je ook nog plaats maken voor de benzinetank en de bestuurder.

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 14 Feb 2016, 17:12 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 03 Jun 2016, 14:27 

Niet te moeilijk maken. Vraag bijvoorbeeld om twee van drie kleuren te noemen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 09 Jun 2016, 23:01 

Het kan ook zijn dat ze niet (meer) wisten dat je de camelbag op je rug moet hangen. Als je haar maar goed zit.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 06 Aug 2016, 07:57 

Voor de internationals herkenbaarheid en voor de duidelijkheid zouden ook de Nederlandse Mariniers over moeten stappen naar een groene baret. De opleiding voldoet aan alle normen qua zwaarte en intensiteit. Gewoon doen dus en zeker niet luisteren naar wat de KL of één van hun onderdelen daarover te zeggen hebben.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 14 Sep 2016, 22:13 

Ja, goed verhaal en nog waar ook volgens mij. De limiet is wat mij betreft 7; er zijn er echter genoeg die er meer dan dat hebben en alles willen laten zien (kan ik goed begrijpen) maar dan wordt het toch wel snel te veel.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 19 Sep 2016, 07:06 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 06 Nov 2016, 22:40 

Da's simpel! 1ste,2de en 3de lijn plus hier en daar een feestneus en invasietoeter. Tijdens de eerste Koude Oorlog zat er ook nog een gaspak bij. We hebben ook wel eens gelopen met de OMU inclusief munitie voor de groepswapens, maar dat was geen succes met een gemiddeld gewicht van 54 kg. Dat was nog met de FAL. Alleen m'n toenmalige commandant zat ver onder het gemiddelde omdat hij uitsluitend lege batterijen wilde meenemen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 07 Nov 2016, 16:52 

Daarom zijn er voor elke krijger in de bergen minstens drie dragers of een paar pakezels nodig om de logstieke keten op te zetten. Als je alle patronen, patroonbanden, handgranaten, mortiergranaten en raketwerpers voor éên dag voor een raiding section bij elkaar ziet, krijg je spontaan een hernia. We hebben dat eens in Okehampton gedaan en binnen een uur zat de ziekenboeg vol, voornamelijk met mortieristen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 10 Nov 2016, 17:38 

Effe de terrasverwarming aan.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 18 Nov 2016, 16:53 

N.a.v. Monthiyamin.We zullen binnenkort wel weer een emailtje of telefoontje krijgen van één of andere bewoner van het arme continent ten zuiden van Europa of we interesse in zonnepanelen hebben.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 16 Jan 2017, 18:27 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 01 Feb 2017, 11:10 

Ik kan mij niet voorstellen dat er ook maar één Marinier is die de behoefte heeft om, ongeacht alle beloftes over bescherming of verhulling van z'n identiteit, voor een rechtbank als getuige op te treden. Daarover zijn in het verleden afspraken gemaakt met het openbaar ministerie en die afspraken blijven onveranderd van kracht. Daar is in het verleden, voor zover ik dat begrijp van Molukse zijde dankbaar gebruik van gemaakt. Omdat er geen mariniers als getuige bij het proces na de treinkaping bij Wijster hebben opgetreden, kon moord niet worden bewezen en werden de daders voor doodslag veroordeeld en aanzienlijk lichter gestraft.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 07 Feb 2017, 16:22 

Er zijn nog (oud-)Mariniers die voor 2001 in omstandigheden hebben verkeerd die insignia-waardig of meer waren.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 28 Mrt 2017, 08:53 

Het wordt weer tijd voor de kat met de negen staarten, te beginnen bij degenen die verantwoording dragen en niet hebben ingegrepen toen dat nodig en nog mogelijk was. Al hangen er nog tien blikkies op z'n rug, als iemand de naam van het korps mariniers op deze manier bezoedelt, dan is er meer één remedie. Oprotten! Vooral officieren die zichzelf misdragen of misdragingen van ondergeschikten tolereren. Weg er mee!
Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 25 Mei 2017, 12:10 

Er zijn Mariniers en Oud-Mariniers. Er zijn helaas ook enkele ex-mariniers. Dit is er één van. Gelukkig zijn het er maar weinig.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 06 Jun 2017, 12:48 

In de Verenigde Staten worden ze BAMs genoemd. U mag zelf uitzoeken wat die afkorting betekent. Ben benieuwd hoe ze in Nederland genoemd zullen worden. Heb er zelf nog geen beeld en helemaal geen geluid bij. Op het KIM kregen we een seintje als de AROMAs "verandert de pas" gingen beoefenen op het Bokkeveldje. Maar ja, dat was ruim 40 jaar geleden.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 10 Jun 2017, 13:46 

De enige, echte specialist was ene Cees Z. Ziijn collega's die links en rechts een kast naast zijn kast hadden, hebben het geweten! Ze hadden allebei wrs een schoenendoos met reserve sloten in de kast staan voor het zeldzame geval dat Cees weer eens z'n sleutels was vergeten, dus minimaal één keer per week. En niks geen gedonder met een buitenhelm, gewoon met de pionierschop.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 10 Jun 2017, 21:41 

De dag dat de gijzelingen op 23 mei 1977 begonnen, zou Cees aan de dispatcher-opleiding beginnen. Dat ging dus niet door tot opluchting van velen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 17 Jul 2017, 13:54 

Voor dit soort missies, bewakingsopdrachten, moet je je als korps mariniers gewoon niet laten lijmen. Dat kun je ook overlaten aan lui die alleen lagere school, drie danslessen en een intro gummiknuppel hebben gehad. Zonde. De mariniers die hiervoor zijn aangewezen wens ik natuurlijk zoveel mogelijk plezier en succes. Ik hoop dat ze er op alle mogelijke manieren in slagen om de sleur te doorbreken en uit de bakkies te blijven. Laat het alstjeblieft geen succes worden, want voor je het weet sta je definitief iemand anders z'n zooi te bewaken omdat je zo goed ben opgeleid en zo gedisciplineerd bent. Het was ons in 1974 ook bijna overkomen. Door één incident, de militaire begrafenis van een sigarettenpeuk in de VBHKAZ, werd de roep om het korps op te heffen wel heel erg sterk ineens. Bij de KL was het korps al ingedeeld op de organigrammen om het van Heutz-regiment vrij te spelen dat toen belast was met de bewaking van bepaalde munitiesoorten (de iets stevigere zevenklappers). Dat zou volgens de KL goed bij ons passen omdat we zo goed opgeleid waren en zo gedisciplineerd. Gelukkig heeft de interventie van de BBE bij de strafgevangenis Scheveningen aan deze zeer negatieve ontwikkeling een einde gebracht. Maar nog steeds geldt: "altijd waakzaam, altijd wantrouwig". Voor je het weet, sta je de jetblast van een F-35 op Volkel weg te koppen, in plaats van een 747 op Sint Maarten.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 17 Aug 2017, 11:21 

Ik zie iemand die bruggen kan slaan. Bruggen tussen een roemrijk verleden en een onzekere toekomst. Bruggen tussen wat eigen is en wat anders of onbekend is. Bruggen tussen Mariniers en hun dierbaren. Ik zie rust en geduld, maar ook een heilig vuur zorgvuldig opgeborgen totdat de noodzaak tot gebruik zich voordoet. Ik zie plezier en humor.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 28 Feb 2018, 20:12 

Lek is boven. Charles Trépel ligt inderdaad begraven in Kapelle, maar is op 29 februari 1944 gesneuveld bij of na een landing met een rubberboot bij paal 91 op het strand bij Wassenaar. Goeie lui trouwens de mannen van Commando Trépel, één van 7 commando's (bataljons) van de FUMACO. Waarschijnlijk het meest bekend is het Commando Hubert te Saint-Mandrier. Oud CKMARNS Generaalmajoor der Mariniers T.Rudolphie is daar opgeleid. Kikkers van Hubert waren ook verantwoordelijk voor het opblazen van de Rainbow Warrior van Grrenpeace in Nieuw-Zeeland in 1985. De teamleider toen, Gérard Royal, is een broer van Segolène Royal, de ex van de vorige president van Frankrijk, François Hollande.
O ja. Timo gefeliciteerd!
Pagina 1 van 2 [ Er zijn 28 resultaten gevonden ]



Ga naar:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.

Vertaald door phpBBservice.nl.