Bekijk onbeantwoorde berichten | Bekijk actieve onderwerpen Het is momenteel Zo 16 Dec 2018, 04:41

Er zijn 34 resultaten gevonden

Auteur Bericht

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 18 Dec 2014, 11:25 

Je kunt er als SF militair maar beter van uitgaan dat die waarborgen gewoon niet bestaan. Voor wat betreft de betrouwbaarheid van de politieke leiding geldt het volgende." Who needs enemies, with friends like that". Geheimhouding bestaat gewoon niet als er meer dan één persoon 'het geheim' kent. Er zal altijd iemand uit de school klappen, vanwege onvrede, vanwege publiciteitsgeilheid, vanwege drank, vanwege relatieproblemen, of vanwege financieel gewin.
En de steun die je krijgt als je naam dan toch in de openbaarheid verschijnt, zelfs als dat niet door eigen toedoen gebeurt, is minimaal.
In het geval van bijvoorbeeld korporaal John T, was er geen enkele burgermeester of commissaris van de koningin bereid om medewerking te verlenen aan het onderbrengen van zijn familie in een beveiligde omgeving.
Dan nog de verplichte optredens achteraf bij bijvoorbeeld TV-opnames of voor documentaires.
Het omgekeerde doet zich ook voor. Er zijn maar al te veel voorbeelden bekend van mensen die met naam en rang claimen bij allerlei 'geheime' operaties betrokken te zijn geweest; Zie een aantal rubrieken bijvoorbeeld ook op dit forum.
Ruim 30 jaar na de Punt worden er nog steeds pogingen ondernomen door allerlei gladjakkers om een slaatje te slaan uit hun beoordeling van de gebeurtenissen die zich toen hebben afgespeeld. Er zijn zelfs mensen die een draaginsigne gewonden hebben gekregen voor verwondingen bij de aanval, terwijl ze onbekend zijn bij de mariniers.( Er zijn totaal 6 DIGS uitgereikt voor de Punt, zie factsheet 13 van het VI, terwijl er bij de mariniers maar van twee man bekend is dat ze echt bij de aanval gewond zijn geraakt).

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 18 Dec 2014, 12:37 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 05 Mrt 2015, 13:10 

Het is misschien handig om er ook een boot bij te doen. Op alleen de buitenboordmotor kun je niet zoveel mensen kwijt en dan moet je ook nog plaats maken voor de benzinetank en de bestuurder.

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

 Titel: Re: Kobus
Geplaatst: Zo 26 Apr 2015, 21:23 

Ik ben vorige week een dagje bij Kees en Pia langs geweest. Hardstikke gezellig! En zij hebben hun zaken bijzonder goed voor elkaar. Mooi huis en een mooie plek. Weer even energiek als altijd na een knieoperatie. Groeten aan iedereen; ook van mij.

 Jump to forum   Jump to topic

 Titel: Re: Kobus
Geplaatst: Di 28 Apr 2015, 10:44 

Kees is nog precies hetzelfde als vroeger. Gelukkig wel.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 19 Sep 2015, 09:25 

Ik zie ze als een buddy-team waarbij ze elkaar scherp houden. Misschien te simpel, maar een beetje competitie kan geen kwaad. Je moet jezelf kunnen vergelijken, anders dan door naar de spiegel te kijken. Dat is ook de reden dat er naar het buitenland is gekeken om de eigen tekortkomingen te zien, bijvoorbeeld door oefeningen zoals black tulip. Je buddy ziet eerder dat er iets mis met je is dan jezelf, zeker als het over zaken gaat die jezelf niet wil zien of zelfs verdringt.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 14 Feb 2016, 17:12 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 03 Jun 2016, 14:27 

Niet te moeilijk maken. Vraag bijvoorbeeld om twee van drie kleuren te noemen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 09 Jun 2016, 23:01 

Het kan ook zijn dat ze niet (meer) wisten dat je de camelbag op je rug moet hangen. Als je haar maar goed zit.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 06 Aug 2016, 07:57 

Voor de internationals herkenbaarheid en voor de duidelijkheid zouden ook de Nederlandse Mariniers over moeten stappen naar een groene baret. De opleiding voldoet aan alle normen qua zwaarte en intensiteit. Gewoon doen dus en zeker niet luisteren naar wat de KL of één van hun onderdelen daarover te zeggen hebben.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 14 Sep 2016, 22:13 

Ja, goed verhaal en nog waar ook volgens mij. De limiet is wat mij betreft 7; er zijn er echter genoeg die er meer dan dat hebben en alles willen laten zien (kan ik goed begrijpen) maar dan wordt het toch wel snel te veel.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 19 Sep 2016, 07:06 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 06 Nov 2016, 22:40 

Da's simpel! 1ste,2de en 3de lijn plus hier en daar een feestneus en invasietoeter. Tijdens de eerste Koude Oorlog zat er ook nog een gaspak bij. We hebben ook wel eens gelopen met de OMU inclusief munitie voor de groepswapens, maar dat was geen succes met een gemiddeld gewicht van 54 kg. Dat was nog met de FAL. Alleen m'n toenmalige commandant zat ver onder het gemiddelde omdat hij uitsluitend lege batterijen wilde meenemen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 07 Nov 2016, 16:52 

Daarom zijn er voor elke krijger in de bergen minstens drie dragers of een paar pakezels nodig om de logstieke keten op te zetten. Als je alle patronen, patroonbanden, handgranaten, mortiergranaten en raketwerpers voor éên dag voor een raiding section bij elkaar ziet, krijg je spontaan een hernia. We hebben dat eens in Okehampton gedaan en binnen een uur zat de ziekenboeg vol, voornamelijk met mortieristen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 09 Nov 2016, 13:29 

En zeker ook niet namens mij. Toch goed dat ook dit soort artikelen geplaatst kunnen worden, maar het is wel onnodige stemmingmakerij.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 10 Nov 2016, 17:38 

Effe de terrasverwarming aan.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 18 Nov 2016, 16:53 

N.a.v. Monthiyamin.We zullen binnenkort wel weer een emailtje of telefoontje krijgen van één of andere bewoner van het arme continent ten zuiden van Europa of we interesse in zonnepanelen hebben.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 15 Dec 2016, 14:15 

Maar 4! Dat verbaast me niks, het is een klere-eind zwemmen naar de West.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 16 Jan 2017, 18:27 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 01 Feb 2017, 11:10 

Ik kan mij niet voorstellen dat er ook maar één Marinier is die de behoefte heeft om, ongeacht alle beloftes over bescherming of verhulling van z'n identiteit, voor een rechtbank als getuige op te treden. Daarover zijn in het verleden afspraken gemaakt met het openbaar ministerie en die afspraken blijven onveranderd van kracht. Daar is in het verleden, voor zover ik dat begrijp van Molukse zijde dankbaar gebruik van gemaakt. Omdat er geen mariniers als getuige bij het proces na de treinkaping bij Wijster hebben opgetreden, kon moord niet worden bewezen en werden de daders voor doodslag veroordeeld en aanzienlijk lichter gestraft.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 07 Feb 2017, 16:22 

Er zijn nog (oud-)Mariniers die voor 2001 in omstandigheden hebben verkeerd die insignia-waardig of meer waren.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 28 Mrt 2017, 08:53 

Het wordt weer tijd voor de kat met de negen staarten, te beginnen bij degenen die verantwoording dragen en niet hebben ingegrepen toen dat nodig en nog mogelijk was. Al hangen er nog tien blikkies op z'n rug, als iemand de naam van het korps mariniers op deze manier bezoedelt, dan is er meer één remedie. Oprotten! Vooral officieren die zichzelf misdragen of misdragingen van ondergeschikten tolereren. Weg er mee!
Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 25 Mei 2017, 12:10 

Er zijn Mariniers en Oud-Mariniers. Er zijn helaas ook enkele ex-mariniers. Dit is er één van. Gelukkig zijn het er maar weinig.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 06 Jun 2017, 12:48 

In de Verenigde Staten worden ze BAMs genoemd. U mag zelf uitzoeken wat die afkorting betekent. Ben benieuwd hoe ze in Nederland genoemd zullen worden. Heb er zelf nog geen beeld en helemaal geen geluid bij. Op het KIM kregen we een seintje als de AROMAs "verandert de pas" gingen beoefenen op het Bokkeveldje. Maar ja, dat was ruim 40 jaar geleden.
Pagina 1 van 2 [ Er zijn 34 resultaten gevonden ]Ga naar:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.

Vertaald door phpBBservice.nl.