Bekijk onbeantwoorde berichten | Bekijk actieve onderwerpen Het is momenteel Ma 03 Aug 2020, 11:48

Er zijn 23 resultaten gevonden

Auteur Bericht

 Jump to forum   Jump to topic

 Titel: Korps of studie?
Geplaatst: Do 02 Mrt 2017, 00:52 

Hallo allemaal,

Allereerst zal ik me even voorstellen. Ik ben William en ben 24 jaar oud. Ik volg dit forum al een tijdje en ik heb al veel tips en mooie verhalen mogen lezen. Dit is echt een topforum!

Mijn verhaal:
Ik ben in 2013 begonnen aan de EVO en een paar weken later ben ik ermee gestopt vanwege blessures aan beide scheenbenen. Ik had mezelf overtraind en in de eerste week voor de opkomst niet geluisterd naar mijn leraar (oud-kikvorsman). Dus ben ik nog in die laatste week voor de opkomst gaan hardlopen en speedmarsen etc. Maar dit is mij duur komen te staan. Uiteindelijk zoveel last gekregen van mijn benen dat ik niet meer goed functioneerde, ik heb toen vanuit de blessure klas ontslag genomen. Dit achtervolgt mij nog tot op de dag van vandaag. Ik heb er zoveel spijt van en ik kan het maar niet loslaten...

Ik ben toen terug naar school gegaan en inmiddels heb ik nu bijna mijn MBO niveau 4 Transport & Logistiek diploma op zak. Ik ga in september starten aan de studie HBO Werktuigbouwkunde. Ik wil dus mijn propedeuse halen en daarlangs gaan trainen voor de fitheidstest en MAST. Mocht ik het niet halen dan kan ik mijn studie altijd voortzetten want ik heb dan immers mijn propedeuse al gehaald.

De maximale leeftijd is 26 jaar en 11 maanden voor manschappen. Ik ben nog niet te oud om te solliciteren dan.

Zo dit wilde ik even kwijt.

Wat is jullie visie hierop?

Groet,

William

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 02 Mrt 2017, 14:54 

William, welkom op het forum. Mocht je voor het Korps gaan dan zou ik me ook eens verdiepen in de aard van de blessures die je hebt opgelopen. Een paar schoenen aantrekken en gaan hobbelen lijkt oké maar naar de moderne inzichten schijnt wat krachttraining van de juiste spiergroepen goed blessurepreventief te zijn. Greetz. Snuf.


Ja ik ben nu ook krachttraining aan het doen voor hardlopers. Dit zijn ondersteunende oefeningen die je benen sterker maken. Bij mij was het een combinatie
van scheenbeenvliesontsteking en achillespees ontsteking. Die achillespees ontsteking kwam doordat ik steunzolen nodig heb en die heb ik toen niet gehad. Inmiddels heb ik die al en sport ik daar op.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 03 Mrt 2017, 12:24 

Snuf schreef:
Dit wel even noteren, William. :mrgreen: Greetz. Snuf.


Staat genoteerd.

Mochten dingen nu serieus gaan worden, dan ga ik hier mijn avonturen plaatsen in de vorm van verslagen.

Groet,

William

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 13 Jul 2019, 23:38 

Beste mensen,


Ik zoek een trainings maatje om samen mee te marsen en speedmarsen ter voorbereiding op de mariniers opleiding. Ik heb vanaf nu 1 jaar de tijd om mij voor te bereiden. Graag kom ik in contact met mensen die ook aan de opleiding willen beginnen en net zo gemotiveerd zijn als ik.

Ik moet er wel bij zeggen dat ik mijzelf helemaal moet opwerken qua conditie en mars afstanden. Ik was ooit in topconditie en dat moet ik nu asap terug zien te krijgen. Ik ben in 2013 begonnen aan de EVO en heb door blessures uit moeten stappen. Hierna heb ik een mbo-4 opleiding gevolgd en twee jaartjes hts werktuigbouwkunde geprobeerd. Ik heb nu een aantal dingen geprobeerd in de burgermaatschappij maar ik kan mijn plek niet vinden. Vandaar dat ik het opnieuw wil proberen.

Het is nu zaterdagavond en ik ga een mars maken door het centrum van Rotterdam. Ongeveer 5 km om mee te beginnen.

Met vriendelijke groet,

William

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 14 Jul 2019, 23:34 

Beste Snuf,

Ik had last van een zware achillespees ontsteking die 6 jaar lang aangehouden heeft. Geen enkele fysiotherapie of alternatieve behandeling heeft geholpen. Totdat ik bij een chiropractor terecht kwam. Dit is een soort arts die gespecialiseerd is in het bewegingsapparaat. Hij constateerde dat de botten in mijn skelet scheef zaten. Met name in de ribbenkast en rug wervels. Hij heeft toen mijn rug en benen gekraakt waardoor alles weer in rechte lijn stond. Hierdoor kon ik weer pijnvrij hardlopen.

Daarbij had ik dubbele scheenbeenvlies ontsteking omdat ik een dik dier was en teveel heb gerend voordat de opleiding begon. Ik heb niet geluisterd naar mijn lichaam en heb geen rust genomen om op tijd te herstellen voor de opkomst.

Door de drukke studietijd heb ik 2 jaar lang niks gedaan aan hardlopen of krachttraining. Dat luie studentenleven is helemaal niks voor mij.
Dit keer wil ik het anders aanpakken en ik weet nu waar de fouten zitten.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 29 Jul 2019, 20:49 

Beste mensen,

Door dit draadje wil ik mijn voorbereidingen in kaart brengen zodat anderen er misschien wat aan hebben. Ook is het handig om eventueel de trainingen aan te passen door feedback van forumleden mocht dat nodig zijn.

Ik heb al wat hardloop en mars trainingen erop zitten. Ik ben een paar weken geleden begonnen. Mijn plan is om 3x per week hard te lopen en daarbij 1x een lange afstand te marsen. Tijdens het marsen draag ik alleen een camelbak van 3 kg. Ik wil dit gaan uitbreiden met een gewichtsvest waarin je extra gewichten toevoegt tot 30 kg extra. Bij het marsen draag ik Lowa's en het hardlopen gebeurt op hardloopschoenen.

Het hardlopen train ik op een bos pad waar paarden lopen, lekker zwaar. Ik heb van de hardloop club hier in Rotterdam een schema meegekregen om voor mezelf te trainen. Dit is een beginners schema voor 5 km. Zodra ik dat klaar heb stroom ik in bij de loopgroepen van deze club. De hardloop trainer heeft mij dit zo geadviseerd omdat de beginners groepen pas half september ergens starten. Door dit schema te gebruiken kan ik dat omzeilen en in september instromen bij gevorderde loopgroepen. Een leuk detail: deze hardloop trainer krijgt soms mariniers over de vloer die hij les geeft. Deze mariniers zijn in opleiding tot: instructeur fysieke training.

Deze hardloop trainer weet dus wel een beetje wat mij staat te wachten en heeft mij wat tips gegeven.

Ik ga mij voornamelijk concentreren op hardlopen en marsen. Ik vind de rest een beetje bijzaak. Ik kan al 4 pull ups ongetraind en zal dit op rust dagen of hardloop dagen erbij pakken. Push ups en sit ups train ik tussendoor een keer, vind het belangrijker om core oefeningen te doen zodat je core heel sterk wordt. Denk aan: burpees, jumping jacks, mountain climbers, planking/voorligsteun etc... Veel kracht uithoudingsvermogen trainen, een soort crossfit achtige stijl.

Ik zal hier mijn mars tijden neerzetten. Om te beginnen met de mars op zondag 28-07-2019:
tijd: 1h 12 mins 11s
afstand: 7,52 km
snelheid: 6,25 km/h
gewicht: rugzak met 3-4 kg

Ik ben bezig met mijn marstempo te verhogen want de eerste keer liep ik 5,87 km/h en dat ligt toch best laag. Een fatsoenlijk mars tempo is ongeveer 6,5 km/h of hoger als ik mij niet vergis. Wie kan mij hierbij helpen? Wat is handig om aan te houden?

Wat ik ook was vergeten is dat je maximaal 27 jaar en 11 maanden mag zijn op de dag dat je de mariniersopleiding start. Dit betekent dat ik minder voorbereidingstijd heb voor de fitheidstest en militaire keuringen. Ik ben op dit moment 26 jaar en word in oktober 27 jaar...

Tussen de fitheidstest keuringen en de dag van opkomst zit dik een half jaar. Ik zal er nu heel hard aan moeten trekken om fit op de fitheidstest en keuring te verschijnen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 30 Jul 2019, 14:10 

Het zwemmen gaat mij goed af. Dit train ik 1-2x per maand. Schoolslag, rugslag, zwemmen met een wapen en overall en onderwater zwemmen en de pop opduiken zijn onderdelen waar ik goed in ben.

Als ik ga zwemmen dan doe ik 500 meter schoolslag binnen een bepaalde tijd. Zwemmen met kleding aan en zwemmen met een stuk hout wat een wapen moet simuleren. Ook train ik het onderwater zwemmen, dit lukt bij mij al 20 meter onder water op een diepte van 3 meter.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 30 Jul 2019, 14:29 

dinsdag 30 juli 2019


hardloop schema:

3 minuten hardlopen en 2 minuten stevig door wandelen
4 sets
Gewicht: camelbag 3 kg

krachttraining:

push ups
sit ups
pull ups
dips
core oefeningen

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 31 Jul 2019, 11:53 

Houd de zaak heel, William. Laatste kans. Greetz. Snuf.


Ik laat de camelbag voortaan thuis. Dit geeft teveel belasting op de scheenbenen. Normaal ren ik op het paarden pad in het mulle zand. Conditioneel zwaarder maar minder belasting voor je benen. Het Kralingse bos was helaas afgezet en ik kon er niet in. Er was een festival opbouw/afbouw bezig.

Hierdoor ben ik op het fietspad gaan lopen en dat voelde ik toch wel na de training. Was niet slim om daarbij nog de camelbag mee te nemen. Ik heb vandaag een rustdag en ik verwacht dat donderdag het Kralingse bos weer open is.

Ik neem de camelbag mee tijdens het marsen.

Er wordt verteld dat marsen niet dezelfde belasting geeft als hardlopen, kan je dan op een rustdag zoals vandaag marsen? Of geeft dat juist wel belasting als je met extra gewicht 3-4 kg gaat lopen?

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 31 Jul 2019, 23:31 

Een rustdag is erg belangrijk, William, vooral wanneer je je scheenbenen al gaat voelen. Wie zei dat ook al weer dat de Tour de France wordt gewonnen in bed ? :mrgreen: Greetz. Snuf.


De tour wordt in bed gewonnen: een gevleugelde uitspraak van Joop Zoetemelk, een excellent renner van wie je niet direct opwindende uitspraken verwacht. Hij mompelde deze legendarische woorden ooit stil voor zich uit en bedoelde alleen dat een renner naast trainen vooral ook veel moet rusten wil hij erbovenuit steken.

bron: https://www.ensie.nl/wielerwoordenboek/de-tour-wordt-in-bed-gewonnen

:mrgreen:

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 02 Aug 2019, 13:11 

donderdag 01-08-2019

Hardloop schema

hardlopen 4 minuten
lopen 2 minuten
3 sets


vrijdag 02-08-2019

krachttraining bovenlichaam
sit ups
pull ups
push ups
etc

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 04 Aug 2019, 22:28 

Doe je ook duurlopen, William ? Greetz. Snuf.

Nog niet maar het wel de bedoeling om dat te gaan doen. Ik ben net begonnen met hardlopen na 6 jaar inactiviteit en 0,0 conditie :lol:
Ik heb dit beginners schema gekregen van de hardloop vereniging om een duurloop op te bouwen tot 5 km. Ik ben hier mee klaar rond half september en daarna ga ik het verder uitbreiden allemaal.

Ik ga afwisselen met intensieve interval training, tempo training en duurloop trainingen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 05 Aug 2019, 18:24 

maandag 05-08-2019

5 minuten hardlopen
2 minuten lopen
4 sets

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 09 Aug 2019, 21:10 

PBR, hoe bevalt de Altberg Warrior Microlite ? Greetz. Snuf.

Echt fantastisch, Snuf! Hele lichte kisten, waarschijnlijk zou de oude garde ze haast sneakers noemen;)

Als ik nou een flinke mars moet lopen met de 3e lijns, zou ik eerder voor de Mega Camps kiezen omdat die wel meer stevigheid en ondersteuning bieden.

Ik ben benieuwd hoe die Haix bergschoenen lopen. Zo te zien investeren ze wel in goed schoeisel wat comfortabel loopt. Ik wist niet dat er betere schoenen waren dan Meindle en Lowa :mrgreen:

Ik blijf wel marsen op mijn Lowa's want het heeft toch geen zin meer om 260 euro uit te geven voordat je de opleiding in gaat... Over een half jaartje of eerder al ga ik de fitheidstest doen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 09 Aug 2019, 21:19 

Heb je al een keer de Coopertest gelopen?
Nog niet. Met de trainingen die ik nu heb gedaan schat ik ongeveer in dat ik tussen de 2000-2500 meter loop. Het valt niet mee na jaren inactiviteit. :grin:
Over een paar weken ga ik de coopertest lopen als ik wat meer geconditioneerd ben. Dit zal dan ook op verharde ondergrond gebeuren zoals een fietspad met een uitgestippelde route.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 09 Aug 2019, 21:31 

Snuf schreef:
Heb je een beetje een redelijk lichaamsgewicht, William ? :mrgreen: Greetz. Snuf.

Nee ik heb zwaar overgewicht en dat merk je wel met hardlopen. Maargoed ik ga gewoon door.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 10 Aug 2019, 15:57 

Ik weet nu waar het aan lag. Ik kreeg last van mijn rechter hamstring omdat ik van tevoren de spieren koud flink had gestrekt.
Dit moet je dus nooit doen. Altijd eerst een warming up doen zodat je spieren warm worden en dan kan je statisch of dynamisch strekken. En het liefste niet vlak voor een training. Het is wel handig om dat na de training te doen tijdens de cooling down.

Ik plan mijn rek en strek oefeningen in tijdens krachttraining dagen in de gym voor het onderlichaam en tijdens hardloop dagen doe ik die na de hardlooptraining. Zo blijven de spieren ontspannen en flexibel met meer 'range of motion'.

De krachttraining die ik doe is voornamelijk gericht op het sterker maken van de hardloop spieren. Dus been en buik spieren. Bovenlichaam train ik functioneel gericht op de fysieke testen en veel kracht uithoudingsvermogen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 12 Aug 2019, 22:50 

Maandag 12-08-2019

Hardloopschema:

6 minuten hardlopen
2 minuten lopen
4 sets

Ik fiets altijd 4km heen naar het Kralingse bos en 4 km terug naar huis. Dit beschouw ik als de warming up en cooling down.

Ik heb vandaag op een lage snelheid hard gelopen want ik voel mijn rechter hamstring. Ik wil hier geen groter probleem van maken maar ik voel kleine steekjes tijdens het rennen. Niet tijdens het lopen. Ik heb nadat ik thuis kwam nog even de benen gerekt en gestrekt.

Deze week maar eens een afspraak maken met de fysiotherapeut want ik kan dit er echt niet bij hebben.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 14 Aug 2019, 11:25 

William, die krachttraining voor de hardloopspieren hoe gaat dat in z’ijn werk ?

Dat is gericht op core versterkende oefeningen zoals voorligsteun op de handen en op de ellebogen.
Dit kan je nog meer uitbreiden door op 1 hand te blijven leunen zodat je je lichaam zijwaarts in een rechte lijn moet houden.

Algemene buikspier oefeningen en squats, pistol squats, deadlifts, lunges, hamstring curls.

De truck zit hem in je spieren versterken en niet vergroten. Ik heb niks aan grote spieren die alleen maar ballast zijn. Gelukkig wordt je geen Arnold Schwarzenegger als je een paar keer per week krachttraining doet. Ik train niet op hypertrophy maar puur op maximaal kracht.

In globale lijnen:

Maximaal kracht is 5 reps x 5 sets of 3 reps x 5 sets
Hypertrophy is 8-12 reps x 3 sets ongeveer
krachtuithoudingsvermogen 12-20 reps x 3 sets

Ik ben geïnteresseerd in de maximaal kracht omdat die de spieren heel sterk maken zonder in massa aan te komen. Die krachttraining zorgt ervoor dat je benen de hardloop belasting makkelijker aan kunnen en dat je pezen en banden beter belastbaar zijn. Ook neemt je snelheid toe.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 14 Aug 2019, 11:30 

Woensdag 14-08-2019

Ik heb volgende week een afspraak met de fysiotherapeut en dan gaan ze kijken wat er aan de hand is. Tot die tijd mag ik niet hardlopen. Deze blessure moet eerst hersteld worden voordat ik verder kan gaan.

Dit zet mij weer terug naar 0. Maar het is niet anders. Ik blijf wel krachttraining doen voor het bovenlichaam.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 14 Aug 2019, 11:34 

William, ook met stretching kun je met name de hamstrings iets te veel oprekken. Greetz. Snuf.

Ik had dat stretchen misschien niet moeten doen inderdaad. Maar omdat ik van nature korte spieren heb, vooral de kuitspieren heb ik van de fysiotherapeut het advies gekregen om die spieren dagelijks te rekken. Ik had misschien de hamstrings niet moeten rekken maar alleen de kuitspieren.

Op internet lees je verschillende meningen die voor en tegen het stretchen zijn en soms weet je het zelf ook allemaal niet meer. Ik moet in ieder geval wachten nu tot mijn hamstring hersteld is.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 15 Aug 2019, 17:12 

Snuf schreef:
William, je kunt over een bepaalde periode natuurlijk zelf bepalen of stretching jouw ding is of niet. Greetz. Snuf.


Ik zal het de komende tijd niet meer doen in ieder geval. Tenzij ik instructies krijg van de fysiotherapeut. Deze blessure moet nu zo snel mogelijk herstellen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 05 Sep 2019, 19:10 

Beste mensen

Gisteren heb ik weer een rondje gewaagd in het bos. Dit keer ging mijn knie flink steken. Ik kon niet meer verder rennen en heb de rest van de route terug moeten lopen. Ik heb constant bijzonderheden dus ik weet niet of het handig is om mij aan te melden voor de mariniers opleiding. Nu ben ik weer een paar weken uit de running terwijl ik net hersteld was van mijn hamstring blessure. Als dit zo doorgaat dan schiet het natuurlijk niet op.

In de tussentijd ben ik ook nog een eigen bedrijf begonnen en ik weet niet of defensie mij tijd geeft om daar aan te werken tijdens de opleiding. Dat is ook een reden om een ander pad in te slaan. Ik denk niet dat je ondernemerschap kan combineren met defensie. Met het oog op de toekomst zal ik toch hier een keuze in moeten maken die definitief is. Ik heb mijn tijd gehad en mijn kansen verprutst. Nu je ouder wordt ga je toch anders over bepaalde zaken nadenken en ik weet niet of defensie mij een toekomst kan bieden. Op de lange termijn kan ik dan beter voor mijzelf kiezen en mijn tijd en energie steken in mijn bedrijf.
Pagina 1 van 1 [ Er zijn 23 resultaten gevonden ]Ga naar:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.

Vertaald door phpBBservice.nl.