Bekijk onbeantwoorde berichten | Bekijk actieve onderwerpen Het is momenteel Ma 30 Mrt 2020, 13:45

Er zijn 29 resultaten gevonden

Auteur Bericht

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

 Titel: Bram Bartels
Geplaatst: Vr 12 Nov 2010, 19:09 

http://s3.postimage.cc/frc0n54cp/bram.jpg

Bram was oud Marinier, heeft samen met mij de Commando opleiding gedaan, en bij de BBE gediend.
Ik heb met Bram nog een sapje gedronken op de reünie 2007 in Roosendaal, waar wij nog heel wat hebben afgelachen.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zondag 27 juli 2008 is Bram Bartels overleden aan de gevolgen van een korte, ernstige en agressieve ziekte. Bram is 52 jaar geworden.

Bram Bartels was actief bij SO Soest als begeleider en coördinator van het G-voetbal en als assistent-trainer van de D-1. Daarnaast was hij één van de initiators van de Soester Olympische Spelen. Deze feestelijke sportgebeurtenis werd op ons complex gehouden en was bedoeld voor de minder valide sporters.

Bram was een sportieve man met het hart op de juiste plek. Zijn inzet en enthousiasme om zaken tot een goed einde te brengen waren bewonderenswaardig én aanstekelijk. Een voorbeeld voor velen. Door zijn overlijden zal er een groot gemis zijn binnen onze vereniging in het algemeen en bij de G- en D-jeugd in het bijzonder. Zijn vrolijkheid en gedrevenheid waren vanzelfsprekend.

Het verdriet om het vroege afscheid van deze unieke persoonlijkheid zal vooral aanwezig zijn bij zijn gezin. Ans en de kinderen Lotte, Bram jr. en Stef zijn hun steun en toeverlaat kwijt. Vanaf deze plaats wens ik ze namens het bestuur en de leden van SO Soest heel veel sterkte voor nu en in de komende tijd.

Bron: Sportorganisatie Soest

R.I.P. m3 vl2

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 01 Jun 2013, 10:05 

Afeglopen week weer hard gewerkt en nieuwe technieken geleerd om in huizen te vechten. — POTOM 2012-13

http://s12.postimg.cc/n22jv3fpp/image.jpg

http://s8.postimg.cc/bfmckjh8l/image.jpg


http://s7.postimg.cc/lq6wsymzv/image.jpg


http://s23.postimg.cc/c0axb83iz/image.jpg


http://s23.postimg.cc/at1kwr2sb/image.jpg


http://s24.postimg.cc/ne09i7k6d/image.jpg


http://s10.postimg.cc/xehwqk4t5/image.jpg


http://s17.postimg.cc/5w1w3u2kf/image.jpg


http://s21.postimg.cc/56uzrrpaf/image.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 01 Sep 2014, 14:57 

http://s22.postimg.cc/f3z8b54j5/image.jpg

Oeps .. Daar sta je dan trots te zijn tijdens deze plechtigheid, samen met onze Brigadegeneraal der mariniers Richard Oppelaar, tijdens ‪#‎DMRC‬ weekend ...

Vlissingen 30 augustus - t/m 31 augustus hebben (oud) mariniers van de Dutch Marines Rowing Challenge hun trainingsweekend in Vlissingen. Hun uitvalsbasis is de machinefabriek op het Scheldeterrein.
Vanmiddag doopte burgemeester Demmers samen met de 12e generatie van familie Michiel A. de Ruyter aan de Jan Weugkade feestelijk de eerste sloep met de toepasselijke naam 'Michiel de Ruyter' voor deze bijzondere race met een fles champagne en gaven de kanjers een demonstratie van hun kunnen.

Dutch Marines Rowing Challenge In 2015 (start op 5 september), het jaar waarin Vlissingen 700 jaar bestaat, vindt de Dutch Marines Rowing Challenge (DMRC) plaats: een race van sloeproeiers van Rotterdam, via Vlissingen naar Londen. Een afstand van 350 kilometer. Dit wordt gedaan om de 350ste verjaardag van het Korps Mariniers te vieren. Hiermee zamelt men tevens geld in voor mariniers die door missies in de problemen zijn gekomen en voor de nabestaanden van collega's die hen zijn ontvallen.

De leden van de Dutch Marines Rowing Challenge zijn momenteel verspreid over 15 locaties in Nederland hard aan het trainen om zichzelf goed voor te bereiden op de oversteek. Het gezamenlijk trainingsweekend in Vlissingen van 29 t/m 31 augustus vormt een mijlpaal in de voorbereidingen voor deze zware sloeproeirace. Verbondenheid is een van de kernwaarden van het Korps Mariniers. De verbondenheid tussen de Koninklijke Marine en het Korps Mariniers met Vlissingen wordt door middel van (de trainingen voor) de sloeproeirace op mooie wijze bevestigd.

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 06 Apr 2015, 09:43 

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 16 Sep 2015, 16:25 

De Mountain Leaders van het Korps Mariniers kwamen vorige week met een voldaan gevoel terug naar eigen land. Afgelopen zomer beklom een internationaal team van Mountain Leaders en Heeresbergführer alle 48 bergen hoger dan 4000 meter in Zwitserland.

De laatste berg uit de imposante serie was de 4294 meter hoge Lenzspitze. Elke beklimming werd vastgelegd door een ‘topfoto’ met de lustrumvlag van hun Korps te maken. Op deze foto's is te zien hoe de Mountain Leaders het tweede deel van hun reis vervolgen en hoe zij hun reis eindigen. In de totale periode van 6 weken werd 95 keer een berg hoger dan 4000 meter beklommen! Kapitein der mariniers Bo Boumeester kijkt met voldoening terug op de imposante reeks langs Zwiterserland’s hoogste bergtoppen. ‘’Deze teamprestatie is mogelijk gemaakt door verbondenheid, kracht en toewijding.’’


http://s14.postimg.cc/of7ke5gyp/image.jpg
http://s15.postimg.cc/nlveyusnv/image.jpg
http://s8.postimg.cc/nw6kb9y6t/image.jpg
http://s7.postimg.cc/5626hla7v/image.jpg
http://s17.postimg.cc/qn4qykwi7/image.jpg
http://s13.postimg.cc/utqk41tjr/image.jpg
http://s8.postimg.cc/ddb5zukwl/image.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 13 Dec 2015, 01:09 

http://s2.postimg.cc/7ijlslnx5/image.jpg
http://s10.postimg.cc/mrulm037d/k37.jpg
http://s15.postimg.cc/qx9i9qucr/k38.jpg
http://s10.postimg.cc/w15ynlqux/k60.jpg
http://s13.postimg.ccg/3kzta11o7/k61.jpg
http://s4.postimg.cc/maq9ctne5/k51.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

 Titel: Jaap Wegenaar
Geplaatst: Vr 04 Mrt 2016, 20:37 

Afbeelding

R.I.P. m3 vl2

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 04 Mei 2016, 15:55 

Kersverse MLs van het Korps Mariniers perfectioneren na het voltooien van de loodzware Mountainleader 2 opleiding in Engeland onder leiding van Opleidingseenheid Recce-sniper / Mountainleader kennis en vaardigheden om mariniers veilig door extreem terrein te gidsen. Na een aanvullende training op het gebied van touw- en interventietechnieken, worden de Mountainleaders in de 'lawine advanced' training bijgeschoold in lawinekunde. In de training leren de Mountainleaders om een overwogen inschatting te maken of het veilig is om een route uit te voeren. Verantwoordelijk werk in een mooie omgeving!

http://s32.postimg.cc/6md0fjqjp/image.jpg
http://s32.postimg.cc/h1ax69yhx/image.jpg
http://s32.postimg.cc/q1lhqbysl/image.jpg
http://s32.postimg.cc/8eoczyv39/image.jpg
http://s32.postimg.cc/7jkel942t/image.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 26 Aug 2016, 18:24 

Tijdens deze strenge drieweekse selectie moeten de kandidaten laten zien dat ze geschikt zijn voor de opleiding tot Special Forces Operator van de Netherlands Maritime Special Operations Forces (NLMARSOF) van het Korps Mariniers. Ze ondergaan diverse uitdagingen, zoals zware lasten over grote afstanden verplaatsen en slaapgebrek, om te laten zien dat ze in huis hebben wat er nodig is. Door de fysieke en mentale belasting haakt 60% van de kandidaten vroegtijdig af.

NLMARSOF wordt wereldwijd ingezet voor terrorismebestrijding in grootschalige en complexe situaties, zoals bijvoorbeeld vliegtuigkapingen. Ook voeren zij geheime verkenningen en speciale missies uit op land en zee. Voor de kandidaten die de eindstreep halen wacht dan ook een van de meest gevarieerde, exclusieve en uitdagende opleidingen binnen defensie. Uiteindelijk wacht een plaatsing binnen een van de operationele squadrons van NLMARSOF. Voor de kandidaten van Aptitude 2016 lijkt dit doel op dit moment echter nog erg ver weg.

https://s3.postimg.cc/50i357sxv/image.jpg
https://s13.postimg.cc/jcxi69i3r/image.jpg
https://s13.postimg.cc/v45uh31pj/image.jpg

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 06 Mei 2015, 13:45 

Jan oud marinier en oud BBE er. Ik ken Jan nu een aantal jaren waarbij we een klik hadden en dat was de BBE. We hebben het vaak over de tijd van toen maar ook over de tijd van nu. Jan een kerel die altijd en voor een ieder klaar staat. Ook voor en na zijn open hartoperatie was Jan instaat om mensen te helpen en bij te staan. Als voorbeeld, er waren prikkelingen tussen SDM en DMRC waarop werd besloten tot een scheiding van beiden partijen en afzonderlijk verder te gaan. SDM heeft in het verleden, en nog steeds, veel betekend voor buddy's en hun naasten in nood.

Het project van DMRC heeft ook deze zelfde doelstelling. Om een doorstart te kunnen maken met DMRC moest er een vereniging worden opgericht wat ook is gebeurd. Dit mede door veel inzet van Jan Slinger. O.a. is Jan een tijdje interim secretaris van DMRC geweest. Jan had daarbij maar een doel en dat was dat de doorstart zou slagen zodat er geroeid kon worden naar Londen en er veel geld binnen gehaald kon/kan worden voor buddy's in nood. Deze inzet kenmerkt Jan.

Daarop kwam Leo Zegers met het idee om iets voor Jan te doen. Leo heeft daarop deze bijzondere duif laten maken voor een bijzonder fijn mens en buddy. Afgelopen dinsdag 5 mei hebben Leo en ik Jan naar Doorn gelokt met de smoes dat we iets belangrijks hadden te bespreken over onze bijzondere club. Jan was ruim op tijd in de Notabele Doorn want het ging over zijn club. Na een drankje hebben we Jan deze bijzondere duif overhandigd. Het duurde even voor Jan uit zijn woorden kwam want hij wist het effe niet meer zo verbaast was Jan.
Jan meer dan verdiend en we hopen nog lang van je te genieten topper. QPO

http://s1.postimg.cc/9d5sif1n3/image.jpg
http://s13.postimg.cc/bq1tvfovr/image.jpg
http://s12.postimg.cc/raf9qxszh/image.jpg
Pagina 1 van 2 [ Er zijn 29 resultaten gevonden ]Ga naar:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.

Vertaald door phpBBservice.nl.