Bekijk onbeantwoorde berichten | Bekijk actieve onderwerpen Het is momenteel Ma 30 Mrt 2020, 14:50

Er zijn 2 resultaten gevonden

Auteur Bericht

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 08 Nov 2017, 15:56 

Wilco, wil je een oriëntatie die je precies vertelt waar je bent zoals GPS dan moet je eens kijken bij Quantum Positioning System. Maar ik weet niet of dit systeem al zo ver is gevorderd dat het voor een duiker beschikbaar is. Welk soort oriëntatie had je in gedachten met de hulp van een waterpas ? Greetz. Snuf.

bedankt voor je reactie. met oriëntatie bedoel ik dat je niet gedesoriënteerd kan raken en dus niet 'vergeet' waar boven en beneden is. Dit zodat je altijd weet waar de oppervlakte is, want ik kan me voorstellen dat als je gedesoriënteerd raakt(in compleet donker en stil water) je 'nooit' meer de oppervlakte zal bereiken.

nog over Quantum Positioning System, dat ken ik niet echt en inderdaad weinig informatie over te vinden. Maar dan zouden ze ook bijvoorbeeld Fibre Optic Compass kunnen gebruiken.

Groet,
Wilco

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 10 Nov 2017, 10:12 

Wilco, mocht je niet meer weten wat onder of boven is dan kun je je luchtbellen volgen. Veroorzaak je geen luchtbellen dan kun je wat duikmengsel laten ontsnappen uit je masker. Bij een ontsnapping uit een onderzeeër wordt wel een soort balletje aan een touwtje gebruikt. Dit balletje drijft dan naar boven. Natuurlijk niet een balletje wat meteen door de waterdruk in elkaar wordt gefrommeld. :grin: Als je een soort waterpas gebruikt denk ik dat de luchtbel in de libelle van je waterpas ok wel naar boven wijst. Wel rechtop houden vanzelf. Gewoon de ketting van een boei vasthouden is handig en je wordt niet weggezet door stroming. Greetz. Snuf.

Natuurlijk gewoon je eigen lucht gebruiken, wat stom dat ik daar niet aan dacht. haha

Maar bedankt.

Groet,
Wilco
Pagina 1 van 1 [ Er zijn 2 resultaten gevonden ]Ga naar:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.

Vertaald door phpBBservice.nl.