Bekijk onbeantwoorde berichten | Bekijk actieve onderwerpen Het is momenteel Za 10 Jun 2023, 16:57

Er zijn 14 resultaten gevonden

Auteur Bericht

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 02 Apr 2015, 19:52 

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 09 Apr 2015, 15:05 

Wilco, de gemiddelde uren slaap per etmaal is wel bekend. :mrgreen: Greetz. Snuf.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 16 Apr 2015, 11:06 

Gefeliciteerd mannen!
Ik heb zelf gister het gesprek met de AAC met een positief gevolg afgesloten en mag op 24 april verschijnen voor het psychologische onderzoek.

Is er trouwens iemand bekend met een winkel in de omgeving van Utrecht die kisten verkoopt (spec. Lowa Mega Camp)?

Groeten,
Wibren

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 25 Dec 2016, 01:15 

Mannen,

Na een tijd weer een bericht van mijn kant. Snuf wat wij hebben uitgevroten waarom we niet op de VGKAZ mochten zijn met de korpsverjaardag weet ik niet. Waarschijnlijk dachten ze; die lui snaaien er nog steeds niks van, laten we ze lekker binnen houden, haha :lol:

Fase 1 zit erop! Eindelijk winterverlof. Bijna onwerkelijk om te bedenken dat ik gewoon de komende 2 weken vrij ben!! Ontzettend veel leuke dingen gepland natuurlijk, maar de POTOM blijft wel in het achterhoofd. Zoals de rammers van 2015/16 al zeiden voor we begonnen: het komende jaar eet, adem en schijt ik POTOM :wink: De relatiedag afgelopen donderdag was een succes. Erg leuk om het thuisfront te laten zien hoe we leven etc. Mijn eindbeoordeling fase 1 was erg positief. Geen bijzonderheden, en als ik deze lijn vasthoud zien ze mij het wel fiksen. Ik ga dus met een goed gevoel het winterverlof in!
Kort verslag van de afgelopen weken:

De schietweek was ontzettend leuk. Ik was klassenoudste, wat betekent dat ik wat meer verantwoordelijkheden kreeg. Was een erg leuke ervaring. Eindelijk na al dat enkele man werk wat mensen mogen aansturen en meer verantwoordelijk is dan wel een verademing. De week daarna was het walk through talk through bivak van 3 dagen. Dat stond in het teken van een inleiding in fase 2. Orders schrijven en geven, en recce patrols uitvoeren. Ook voor het eerst een hasty attack doorlopen. Pittige stof waarbij voorbereiding en overzicht houden echt prio is, ondanks het weinig slapen. We deden blijkbaar toch wel wat goed, want we mochten aansluitend met de bus naar het Assaut op het KIM. Iedereen viel uiteindelijk half in slaap op de dansvloer maar het was fantastisch om de halfgoden van 2015/16 weer te spreken en natuurlijk onze vlootbuddies uit de MIP.

Nu uiteindelijk met 25 van de 37 over na de eerste 10 weken POTOM. 4 daarvan hebben onvoldoende op hun competenties gescoord, dus die hebben een plan van aanpak moeten schrijven. Als zij geen verbetering laten zien in de komende weken is het endex voor hen. Zo hard kan de POTOM dus zijn. Na het winterverlof gaat het gaspedaal vol in. Van de 7 weken fase 2 zijn wij slechts 2 weken op de kazerne. 4 weken bivak, close quarter battles, en amfibisch optreden op Texel. De potomtrein gaat dus alleen maar harder rijden. Nu is het zaak dat ik stevig vast blijf houden en vooral blijven rammen en het koppie koel houden.

De komende 2 weken winterverlof staan dus niet alleen in het teken van ontspannen, maar ook voorbereiden op fase 2 en reflecteren op fase 1. Ik moet zeggen dat mijn motivatie tijdens de opleiding alleen maar gegroeid is. Ik had verwacht dat het zwaar zou worden, en daarnaast ook ontzettend gaaf zou zijn. Maar zó zwaar, en zó gaaf had ik niet verwacht :lol: wat een rollercoaster. Voor alle boys die dit lezen ter voorbereiding op hun mogelijke POTOM; ga er met full determination voor, en vergeet vooral niet veel te draven en te marsen, want dat is uiteindelijk waar het fysiek het belangrijkst is. Laat die strandkast maar lekker thuis, haha. De sfeer en humor binnen de POTOM is echt uniek. Dit is wel even wat anders dan die 2 jaar landmacht die ik hiervoor heb gedaan.

Nou, goed verhaal lekker kort. Veel plezier dit winterverlof mannen!

Groet,
Steven

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 03 Mrt 2017, 12:24 

Snuf schreef:
Dit wel even noteren, William. :mrgreen: Greetz. Snuf.


Staat genoteerd.

Mochten dingen nu serieus gaan worden, dan ga ik hier mijn avonturen plaatsen in de vorm van verslagen.

Groet,

William

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 09 Jul 2017, 21:11 

Mannen,

Na een mooie finex en een slopende 48 kilometer is de baret binnen! Fantastisch gevoel. Het moet nog allemaal even bezinken voor ik me realiseer dat de POTOM dan toch echt voorbij is. Nu nog een week afwikkelen, inrouleren op het KIM en dan verlof. Ticket naar San Fransisco is geboekt. Dan nog een jaartje studeren en dan ben ik ervan! Hierbij sluit ik dus dit topic af, maar als lui nog vragen hebben over wat dan ook, schroom niet en stel ze.

Cheers,

Steven m3

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 15 Okt 2017, 17:24 

https://youtu.be/iB2vaHc8L4Y

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 10 Nov 2017, 13:26 

Je kunt ook een beetje water in je masker laten. Wenkbrauwen nat ? Je hangt ondersteboven. :grin: Greetz. Snuf.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 08 Feb 2019, 10:18 

Vorige week de POST afgelegd.

Afgelopen week heb ik de post afgelegd, hierbij mijn verslag. Over het algemeen durf ik te zeggen dat ik goed uit de verf ben gekomen. Alleen bij Brienoord heb ik naar mijn mening een wat matige prestatie geleverd.

Maandag
Om half 9 op Rotterdam CS, daar kwam ik al een paar deelnemers tegen. Direct een klik, dus de sfeer zat er goed in. Negen uur present voor de poort. Direct door voor wat administratieve zaken, overal ontvangen en een koppeltje. De groep werd ingedeeld in 2 klassen, blauw en groen. Vervolgens een openingswoord van de voorzitter waarbij het kader werd voorgesteld. Tot mijn verbazing mochten we in boogtenten slapen die al waren opgezet, zelf had ik verwacht dat we onder een zeil moesten slapen op het grasveld. Na een tijdje gewacht te hebben op het tentenkamp gingen wij, blauw, door naar de krachttest en speedmars. Door diverse redenen mochten burgers niet meer de klimtoren betreden (jammer!) en bleef groen achter op het tentenkamp. Volgende resultaten gehaald op de kracht: Push ups 44, sit ups 56 en pull ups 14. Voor de beeldvorming: dit is gemiddeld wat gehaald werd door de deelnemers. (M.u.v. pull ups) Tijdens het speedmarsen dusdanig opgesteld dat ik vooraan liep. Tijdens de speedmars hadden we een rugzak van 10kg om en een wapen van 3 a 4kg vast. Hiermee moest je 4000m afleggen binnen 24 minuten. Het afleggen van de speedmars ging mij vrij goed af, ten alle tijden achter de korporaal gebleven zonder gaten te laten vallen. Van de 18 waarmee we zijn begonnen hebben 10 de eindstreep gehaald in de gestelde tijd. In de avond hebben we lessen KAKO en klimgordel knopen met 7m lijn gehad. Tijdens het openingswoord werd gezegd dat deze dagen gekeken werd naar hoe jij met de aangeleerde skills en drills om zou gaan. Voor mij een reden om dus goed op te letten. Leuke lessen welke goed verzorgd waren. Rond een uur of half 1 lagen we in onze snurkzak en heb ik in de nacht nog een uurtje wachtgelopen.

Dinsdag
Rond een uur of 6 gewekt voor wat ochtendsport. Niet heel bijzonder maar wel een kleine fysieke prikkel. Vervolgens ontbijten en klaarmaken voor Brienoord. Veel verhalen over gelezen, dus ik had niet echt de behoefte om me hier zorgen over te. Om 8 uur stonden we aangetreden, groen ging door naar capaciteiten- en leiderschapstesten. Over Brienoord kan ik kort en simpel zijn: je gaat stuk en er is geen enkele manier om dat te voorkomen. We zijn gestart met een warming-up op de syntelbaan wat ongeveer een half uurtje duurde. Vervolgens door naar het parcour, het zien van de grootte muurschildering op de kazerne gaf me nog een beetje motivatie om er flink tegenaan te gaan. Het eerste uur ging echt goed, lekker vooraan kunnen lopen en de toon kunnen zetten. Veel simpele oefeningen welke bij elkaar opgeteld toch wel vermoeiend waren. Maar helaas kreeg ik door dat ik te snel te veel had gegeven flinke kramp in mijn kuiten, sprintjes trekken lukte gewoon niet meer. Als toetje mocht ik iemand van 100kg in de brandweergreep heen en weer sjouwen. Je raad het al: ik was kapot. De majoor, die nauwlettend meeschreef, kwam even controleren wat er aan de hand was. Aangegeven dat ik moe was en last had van kramp, maar dat ik absoluut door wilde doorgaan. Ik was even bang dat hij mij er uit kwam halen en mij plaats liet nemen in het meerijdende busje. Er waren veel dingen waar ik aan dacht tijdens Brienoord, maar de angst om plaats te moeten nemen in het grijze busje spookte heeft me op de been gehouden. Het laatste 1,5 uur nog wel flink doorgegaan en mijn best gedaan om bij de groep te blijven. Maar het was meer karakter dan uithoudingsvermogen. Hopelijk niet te matig gescoord op dit onderdeel. In de middag goed kunnen eten en veel gedronken waardoor de kramp toch wel wegtrok. Desondanks merkte ik dat ik gewoon te veel gegeven had tijdens Brienoord. Gelukkig was de rest van de dag erg rust. Leiderschapstesten goed kunnen scoren. Tijdens de leiderschapstesten moest je in 8 minuten tijd met een groep van 5 een x aantal attributen verplaatsen. Dit deed je op een onderdeel van de HiBa waardbij je de grond niet mocht raken. Succesfactoren in mijn ogen waren hierbij: Overzicht behouden, motiveren van het team en alleen bijspringen wanneer nodig. Hierop kreeg ik bevestiging toen de psycholoog mij na 4 minuten bij haar riep voor feedback. Ze had enkel tops en geen tips! Dit gaf me toch energie na de domper op het Brienoord. De capaciteitentest bestond uit een mastermand. 4 oefeningen die elk uit 5 à 6 stappen bestond, waaronder klimgordel knopen en KAKO-oefening. Code invullen en oefeningen uitvoeren op de manier zoals dit in de uitleg stond. Je kreeg maar 7 minuten de tijd om de code te kraken en je was al minstens 5 minuten bezig met het afleggen van 4 oefeningen. Hierdoor kreeg ik het idee dat ze voornamelijk op letten hoe jij met de tijdsdruk omgaat. In de avond nog een les orde uitgifte gehad, presentatie over de POTOM en vragenuurtje over het korps. Rond half 2 in bed.

Woensdag
Rond 4 uur gewekt en binnen 5 minuten gereed staan voor het zwemmen. Door een paar beukennoten die hun tassen niet conform paklijst, gekregen voor het slapen van de sergeant, hadden ingepakt nog vaak in de voorligsteun moeten liggen. Zwemmen was even pittig, maar dat voelde ik ook wel aankomen. Brienoord had flink wat van me gevraagd maar zolang je het hoofd boven water houdt doe je nog gewoon mee! Het zwemmen ziet er als volgt uit: gezamenlijk 25m schoolslag en 25m borstcrawl. Het zwembad uit en opstellen om te beginnen met onderwater zwemmen, minimaal 10 meter maar het liefst de hele baan, vervolgens 25m schoolslag, hoekduik een pop opduiken, 12.5 meter met een drenkeling, 12.5 meter met water en vervolgens baan uitzwemmen en overal uittrekken. Zoals te lezen is in andere verhalen is de zwemtest flink uitgedund. Desondanks was het nog wel even chloorhappen. Als laatste zoveel mogelijk baantjes in 15 minuten, toch nog gelukt om 575m te zwemmen, niet super blij mee maar we moeten het er mee doen! In de middag nog een groepsdiscussie moeten voeren en een quick battle order moeten geven, ter vervanging van de presentatie. Het middagprogramma was niet heel bijzonder, kwestie van de laatste testen en wat presentaties. Voor dat we het wisten stonden we met een voldaan gevoel weer buiten de poort!

Al met al kan ik terugkijken op 3 leuke dagen, de kou was toch wel veel aanwezig maar daar doe je na 1 dag ook niet zoveel meer mee. 39 man begonnen en met 22 geëindigd, ik vond dat we een sterke groep hadden en gewaagd waren aan elkaar. Nieuwe mensen leren kennen inclusief mezelf. Mooie ervaringen gehad die je als doorsnee student niet zomaar meemaakt. Gevoel dat ik, met name op het leiderschapsgebied, mezelf goed heb laten zien. Fysiek mezelf een beetje teleurgesteld maar dat heb ik dan ook aan mijzelf te danken. Het viel me mee dat het kader erg mild was in de omgang met ons. Ook de fysieke activiteiten waren niet frequent aanwezig, desondanks ben ik wel even goed gekieteld en heb ik flink moeten bijslapen. Nu door naar het AAC!

Uitslag:
Fysiek Voldoende (Speedmars: D, Brienoord: C, Zwemtest: E, Doorzettingsvermogen: C)
Competenties Ruim voldoende (Beïnvloeden: D, Leervermogen: C, Resultaatgericht: D, Samenwerken: D, stressbestendig: D)
Pagina 1 van 1 [ Er zijn 14 resultaten gevonden ]Ga naar:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.

Vertaald door phpBBservice.nl.