Bekijk onbeantwoorde berichten | Bekijk actieve onderwerpen Het is momenteel Di 18 Dec 2018, 18:11

Er zijn 5 resultaten gevonden

Auteur Bericht

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 12 Feb 2015, 14:26 

Hallo lui,

Afgelopen drie dagen de POST gehad. Gelukkig niet uitgevallen en alles behaald voor alsnog. Het uiteindelijke advies komt natuurlijk als ergens aankomende week, dus dan pas zekerheid. Persoonlijk vond ik circuit Brienenoord tegenvallen en de zwemtest van vanochtend was ook leuk zwaar.

Maar goed, mochten er nog lui zijn die de POST nog moeten doen en die vragen hebben : stel ze!

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 23 Feb 2015, 21:41 

Morgen naar Den Helder toe, want de AAC staat voor de deur. Mochten daar nog vragen over zijn, vanaf morgen ochtend/middag weet ik er alles van!

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 24 Feb 2015, 21:33 

@Snuf nog bedankt!

@Gert, bij mij duurde het 2,5 uur. Maar het is een rondje van pak em beet 4km dus ga maar na dat je goed bezig gehouden wordt. Briennenoord viel me trouwens best zwaar, hoewel ik ook weer niet helemaal achteraan liep steeds. Vooral aan het begin moest ik mezelf even goed pushen omdat de snelheid gelijk goed erin wordt. Naar mate we verder kwamen nam de kramp wel toe alleen raakte ik soort wel in het ritme qua rennen en andere activiteiten ernaast. Briennenoord is trouwens niet De hindernisbaan ofzo, maar er komen wel genoeg goeie hindernissen in voor;) Lees ook even wat Matthijs heeft beschreven in zijn POST verslag.

Mijn AAC van vanochtend liep gelijk vrij goed, totdat een van de drie AAC-vragers in het Engels begon. Dat is nou net mijn zwakke punt. lulde me al zeg ik het zelf wel goed er doorheen. Na een tijdje ging die over in het Duits en hier voelde ik me gelijk stukken comfortabeler (merkte dat de officier wat moeite had met de naamvallen, maar dat ter zijde). Verder haalde ik even de buurlanden van Curacao door elkaar, en het land dat ten oosten van Syrie ligt noemde ik Iran. Verder was het een leuk gesprek. Ik kreeg als beoordeling dat ik wel lekker rustig was, en zelfverzekerd overkwam, alleen mijn aardrijkskundig vermogen en mijn Engels moet bijschaven. Voelde me soort lichtelijk genaaid dat ik hierdoor op de reservelijst geplaatst ben, en over 3 maanden hoor of ik wel of niet verder mag met de keuringen.

Nadat ik uit het zaaltje was vroeg ik de begeleidende marine secretaresse wat het nu eigenlijk nog meer was waarom ik dus op die lijst geplaatst ben. Toen zei ze het zelfde en nog dat ik mezelf te erg verkocht of iets in die trant. Dit was de eerste keer dat ik dit van iemand hoorde, en ben er nog steeds verbaasd over en vraag me af wat ze nu precies hiermee bedoelde. Heb mezelf voor gedaan als hoe ik normaal ben, kan slecht liegen dus heb dat ook niet gedaan, en kan mezelf na hierna nog steeds in de spiegel aankijken.

Eind goed al goed, ik ga me nu nog meer focussen op andere opleidingen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 25 Feb 2015, 10:01 

@Snuf, ja het leek mij sowieso het handigst om langs twee lijnen te werken. Je weet nooit of en wanneer je een blessure of iets krijgt. De officier benadrukte ook dat ik naar andere opleidingen moet kijken, voor het geval dat ik na de 3 maanden een nee te horen krijg. Gelukkig had ik van te voren al een plan b opgesteld qua keuze van andere opleidingen die mij ook interessant lijken. Aan het lijntje gehouden worden is dan ook naar mijn mening niet ideaal als je geen andere plannen hebt. Vind het uiteraard wel mooi klote dat ik niet gelijk een ja te horen kreeg, maar dat spreekt natuurlijk voor zich.

@Gert, een uitgebreid verslag van de zwem test vind je op iedere zelf respecterende site die over het Korps Mariniers gaat. Wellicht dat de zwem test die wij hebben moeten doen tijdens de POST anders is dan die je moet doen voor de MAST.

@Flacht hoopte, aangezien ik half Duits ben, mijn Engelse vaardigheden te compenseren met mijn Duitse. Helaas mocht dat niet baten:(

@nhengel sportschoenen zijn sportschoenen en dus hardloopschoenen. Anders noemen ze het wel gevechtslaarzen/kisten of iets in die richting.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 07 Mrt 2015, 14:17 

Ben het met Ruben eens, je moet het zwemmen echt niet onderschatten. Laat geen zwemtraining verloren gaan. Je zal het nodig hebben wanneer je volledig vermoeid de zwemtest nog moet doen. Na twee dagen ben je volledig vermoeid geraakt, doe dus vooral tijdens de zwemtest alles in 1 keer goed, zodat je niet nog een keer het water in en uit moet. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar toch is het te doen.
Pagina 1 van 1 [ Er zijn 5 resultaten gevonden ]Ga naar:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.

Vertaald door phpBBservice.nl.