Bekijk onbeantwoorde berichten | Bekijk actieve onderwerpen Het is momenteel Zo 07 Mrt 2021, 08:58

Er zijn meer dan 5310 reslutaten gevonden

Auteur Bericht

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 12 Nov 2010, 11:13 

Afbeelding
Bronzen Kruis

Sergeant Ziekenverpleger Wilders, L.A.J.

25 Jul 1947

OOST-JAVA-SITOEBONDO ONDER VUUR EEN REEDS OVERLEDEN LUITENANT IN VEILIGHEID GEBRACHT

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 12 Nov 2010, 11:14 

Afbeelding
Bronzen Kruis

Sergeant Der Mariniers Willemsen, A.G.W.

8 Aug 1947

OOST-JAVA-DAWOEHANSENGON-STRIJD TEGEN TERRORISTEN

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 12 Nov 2010, 11:15 

Afbeelding
Bronzen Kruis

Eerste Luitenant Der Mariniers Woortman, DRS. J.A.

27 Mrt 1962

NIEUW-GUINEA-GEVECHTSACTIES OP HET EILAND GAG

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 12 Nov 2010, 11:16 

Afbeelding
Bronzen Kruis

Eerste Luitenant der Mariniers Wouters, G.H.W.

Jan 7 Mei 1949

JAVA-DJATIROGO-GEVECHTSACTIES

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 12 Nov 2010, 11:17 

Afbeelding
Bronzen Kruis

Sergeant der Mariniers Zimmermann, J.C.

13 Mei 1940

ROTTERDAM-GEVECHTSACTIE BIJ DE NOORDELIJKE TOEGANG VAN DE MAASBRUG

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 12 Nov 2010, 11:18 

Afbeelding
Bronzen Kruis

Korporaal der Mariniers Poldervaart, G.

17 Okt 1948

OOST-JAVA-NEGOROREDJO-STRIJD TEGEN TERRORISTEN

 Jump to forum   Jump to topic

 Titel: Bram Bartels
Geplaatst: Vr 12 Nov 2010, 19:09 

http://s3.postimage.cc/frc0n54cp/bram.jpg

Bram was oud Marinier, heeft samen met mij de Commando opleiding gedaan, en bij de BBE gediend.
Ik heb met Bram nog een sapje gedronken op de reünie 2007 in Roosendaal, waar wij nog heel wat hebben afgelachen.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zondag 27 juli 2008 is Bram Bartels overleden aan de gevolgen van een korte, ernstige en agressieve ziekte. Bram is 52 jaar geworden.

Bram Bartels was actief bij SO Soest als begeleider en coördinator van het G-voetbal en als assistent-trainer van de D-1. Daarnaast was hij één van de initiators van de Soester Olympische Spelen. Deze feestelijke sportgebeurtenis werd op ons complex gehouden en was bedoeld voor de minder valide sporters.

Bram was een sportieve man met het hart op de juiste plek. Zijn inzet en enthousiasme om zaken tot een goed einde te brengen waren bewonderenswaardig én aanstekelijk. Een voorbeeld voor velen. Door zijn overlijden zal er een groot gemis zijn binnen onze vereniging in het algemeen en bij de G- en D-jeugd in het bijzonder. Zijn vrolijkheid en gedrevenheid waren vanzelfsprekend.

Het verdriet om het vroege afscheid van deze unieke persoonlijkheid zal vooral aanwezig zijn bij zijn gezin. Ans en de kinderen Lotte, Bram jr. en Stef zijn hun steun en toeverlaat kwijt. Vanaf deze plaats wens ik ze namens het bestuur en de leden van SO Soest heel veel sterkte voor nu en in de komende tijd.

Bron: Sportorganisatie Soest

R.I.P. m3 vl2

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 12 Nov 2010, 22:53 

Dit verhaal gaat over een Kplzvp dat is iemand van de vloot die geen Commando mocht

worden, het is gebeurd in het jaar 1973, in die tijd bestond het KCT voor een groot deel uit

dienstplichtigen, en was men zeer gelukkig als men Marns had voor de ECO, in dat jaar is een

peloton van de toenmalige W-coy naar de ECO gegaan deze ECO is toen aangepast op de

wens van de Commandant W-coy het werd een gevechtscommando opleiding, want in die

tijd was de ECO afgestemd op de mannen die waarnemer verkenner moesten worden, dus het

was een organiek peloton met hun eigen uitrusting en bewapening, de KPL zijn naam zal ik

nooit vergeten het was Theo .S en was ziekenpa van de W-coy , dus een ECO die bestond uit

alleen Mariniers en ja onze vlootbaal Theo, en Theo ging supergoed in Roosendaal kwam

men er achter dat Theo geen Marinier was, wel toevallig pas in week 8 de laatste week van de

ECO en Theo werd bedankt met de mededeling je bent geen Marinier maar een Vlootman en

die kunnen geen Commando worden, dus Theo kon terug naar de VBHKAZ.


Maar Theo voor mij ben je wel Commando, en wie weet als de Commandant van het KCT dit leest, krijg je de groene baret alsnog uitgereikt.

Mooie Titel ere Commando

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 13 Nov 2010, 09:42 

Ter gelegenheid van de tewaterlating van de ondiepwatermijnenveger „HOUTEPEN", bij de Arnhemse Scheepsbouwmaatschappij te Arnhem, heeft de majoor der Mariniers bd C. G. Lems M.W.O. een toespraak gehouden, waarin de heldendaden werden geschetst van degene, naar wie deze mijnenveger werd genoemd.

„Petrus Jacobus Houtepen," aldus maj. Lems, „werd op 4 januari 1925 te Roozendaal Nispen geboren. Op 4 juni 1946, 21 jaar oud, sneuvelt hij als marinier 3e klasse OVW in een kampong bezuiden Soerabaja.

De volwassenheid heeft hij nauwelijks gekend. Toch ligt tussen beide data een mensenleven een kórt mensenleven besloten. Als oud compagniescommandant van Houtepen is mij door de marineleiding gevraagd de figuur van Houtepen voor U nader te belichten. Helaas voel ik mij onmachtig Houtepen als mens voor U gestalte te geven.

Ik weet dat hij jong zijn vader heeft verloren, dat zijn stiefvader hem als een eigen zoon heeft beschouwd en opgevoed, en dat de nagedachtenis aan zoon en broer vandaag de dag bij de nabestaanden nog een centrale plaats inneemt.

Slechts over een korte periode uit zijn leven kan ik U enkele mededelingen doen, die ik ben mij dat terdege bewust nauwelijks uitkomen boven biografische bijzonderheden, die de mens Houtepen allerminst raken.

In 1945 geeft hij gehoor aan de oproep van onze regering, zich te melden voor de strijd tegen Japan. Hij treedt 20 jaar oud in dienst als marinier OVW, ontvangt zijn militaire opleiding in de Verenigde Staten, vanwaar hij eind 1945 scheep gaat naar Nederlandsch Oost Indië. Na een kort verblijf op Malakka gaat hij in februari 1946 te Soerabaja aan land. Een Hollandse jongen als duizenden anderen, voor wie Java, Soerabaja en peloppos klanken zonder inhoud zijn.

Houtepen is als automatisch geweerschutter ingedeeld bij een infanteriepeloton van compagnie F, 2e infanterie bataljon, van de Mariniersbrigade," aldus majoor Lems. En hij ging verder:

„Twee gebeurtenissen volgen elkaar nu snel op. Op 7 mei 1946 maakt hij deel uit van een patrouille, welke opdracht heeft de tegenstander uit een bepaald gebied ten zuiden van Soerabaja te verdrijven.

Na zware tegenstand bereikt de patrouille nabij de kampong Doengoes het daar lopende irrigatiekanaal. Houtepen is dan één der eersten die nog steeds onder vijandelijk vuur over enkele samengebonden pisangstammen het kanaal oversteekt, met zijn mitrailleur naar voren dringt, stelling neemt en door goed gericht en verrassend vuur de tegenstander verdrijft.

Een maand later: 4 juni 1946, Kampong Samoiboeloe, eveneens ten zuiden van Soerabaja.

Een infanteriecolonne, gesteund door artillerie, heeft de kampongrand bereikt en ligt onder vijandelijk mitrailleurvuur in dekking. Houtepen werkt zich naar voren en neemt waar, dat ons artillerievuur niet op de vijandelijke posities ligt, maar wel héél dicht voor onze eigen troepen. Op eigen initiatief, en onder vijandelijk vuur, begeeft Houtepen zich naar de artilleriewaarnemer en keert met deze terug naar zijn vorige opstelling om hem de vijandelijke posities aan te geven. Enkele ogenblikken later wordt hij, met die artilleriewaarnemer, dodelijk door eigen artillerievuur getroffen.

Het klinkt allemaal erg simpel.

Doengoes en Samoiboeloe. Het zijn slechts twee akkorden uit een kort leven, waarvan het eindakkoord vandaag naklinkt.

Zo dadelijk zal een schip te water worden gelaten, dat trots en fier de naam „Houtepen" zal dragen.

Het zij in de eerste plaats voor de kleine kring van nabestaanden een troost, dat hun zoon en broer de naamloosheid van de dood heeft overwonnen.

Aan de Koninklijke Marine zal een schip worden toegevoegd, waarvan de naamgever een lichtend voorbeeld moge zijn voor hen, die in de toekomst op deze bodem het land zullen dienen.

Voor het Korps Mariniers een eervolle gebeurtenis, nu in haar roemvolle historie wederom een schip de naam van een marinier zal dragen. Zelf ben ik dankbaar dat onder mijn bevel een jongen heeft gediend, die was zoals vele duizenden met hem waren, maar die thans uit de massa der ongenoemden naar voren zal treden", zo besloot majoor Lems.

Vermeld zij nog, dat minister Visser en zijn echtgenote persoonlijk van hun belangstelling deden blijken.

De tewaterlating werd verricht door de echtgenote van de Commandant Zeemacht Nederland, mevrouw C. baronesse De Vos van Steenwijk­Westpalm van Hoorn.

Bij Kon. Besluit no. 77. d.d. 3 juni 1947 werd marinier Houtepen posthuum onderscheiden met de Bronzen Leeuw.

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 17 Apr 2013, 15:03 

Bronzen Kruis

http://s23.postimg.cc/ghr7wmnt3/image.jpg

Sergeant der Mariniers Rinie

De Bronzen Kruizen zijn voor de leden van een gecombineerde eenheid van commando’s en mariniers. Op 6 september 2009 zochten zij tijdens een verkenning te voet naar vijandelijke strijders in de provincie Uruzgan. Even later werden zij plotseling aangevallen met mitrailleurvuur, mortieren, raketwerpers en kleinkaliberwapens.
De Nederlanders trokken zich terug naar een quala, een ommuurde woning, maar voordat Kevin van de Rijdt die bereikte, werd hij getroffen. 6 man besloten hem met gevaar voor eigen leven te halen. Ze vonden Van de Rijdt, gaven hem eerste medische zorg en droegen hem met grote moeite naar het huis. Eenmaal in de helikopter voor gewondenvervoer bleek hij overleden.

Hoewel het net zo goed slecht had kunnen aflopen is Sergeant Rinie van het Korps Mariniers terugkijkend vooral trots op deze actie. "Dit bewijst: je bent brothers in arms, je laat elkaar niet achter."

Kogelregen

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert over de toekenning van de Bronzen Kruizen. “Het oorlogsgeweld is oorverdovend. Dan blijkt ook dat Kevin van de Rijdt er niet bij is. U twijfelt geen seconde en duikt met zijn zessen de kogelregen weer in. Als eenheid hebt u Kevin teruggebracht. U hebt hem niet in de steek gelaten. U hebt gehandeld in het belang van de missie, in het belang van Nederland en in het belang van Kevin en diens nabestaanden. Ik ben trots op u. Ik hoop dat ook u zich trots kunt voelen, ondanks het verdriet om het verlies.”

 Jump to forum   Jump to topic

 Titel: Jackie Hermans
Geplaatst: Zo 08 Sep 2013, 13:06 

We hebben Jackie z,n laatste eer mogen geven. We konden hem ik van Doorn en kpl. Arie dircks van de wcoy. Dit was mijn moeilijkste erewacht ik heb gejankt als een jonge hond de tranen liepen me langs m,n bek. Gezien het fijt ik hem kon z,n jonge leeftijd en het verdriet van zijn zoon (12 jr en het verdriet van zijn vrouw Marij) Maar ik ben wel trots dat ik hem die eer heb mogen brengen. Arie en ik gaan elk jaar niet naar memorial day in Margraten maar gaan dan naar het graf van Jackie en leggen daar een bloemstukje namens onszelf. En dit blijven we doen zolang het gaat Peter.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 08 Sep 2013, 15:08 

Samen met Joep in de West gezeten,Joep rechtsonder op de foto voetbalteam

Joep r.i.p m3

Afbeelding

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 14 Mei 2014, 21:18 

http://s15.postimg.cc/xgh2ug16f/qe600.jpg

uitreiking: het Bronzen Kruis 14-05-2014

Kajaki-vallei Afghanistan 2009 en 2010 Special Operations Taskforce 55, bestond uit Mariniers & Commando's

Minister Hennis-Plasschaert benadrukte voor de uitreiking nog eens dat de 4 militairen wat zij deden als vanzelfsprekend bestempelen, maar dat het dat niet is. "Met gevaar voor eigen leven deden zij wat nodig was voor hun kameraden, hun Afghaanse collega’s, de Afghaanse bevolking en de Nederlandse missie in Afghanistan." De minister bracht de vele meerdaagse patrouilles in herinnering en met name de 3 weken durende operatie naar de Kajaki-vallei in de provincie Helmand. Daarbij werd zwaar gevochten. "Door insurgents buiten het operatiegebied van de Task Force Uruzgan aan te pakken, zorgde u - met uw operaties - ervoor dat er in Uruzgan minder IED- en zelfmoordaanslagen plaatsvonden."

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 08 Jun 2014, 09:40 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 29 Dec 2014, 08:53 

Afbeelding


Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 29 Dec 2014, 09:11 

wapen nat a2dl

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 29 Dec 2014, 15:28 

Exact Snuf, geweerriem inkorten en wapen op de borst tijdens de apenhang, bij de castcrawl, geweerriem zelfde lengte maar dan het wapen op de rug!
Zal toch inmiddels ook wel in het handboek marinier staan mag ik aannemen.
gr. jip :mrgreen:

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 17 Jan 2015, 23:44 

Wij willen een ieder bedanken, die heeft deel genomen aan deze mooie dag, het was top - QPO - Commissie: Marchel Koopmans - Mark Vereijken - Rinus Isken
mc

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 18 Jan 2015, 01:16 

Voor het ""Oud Leergoed""
Van een oud Veteraan
.

Afbeelding

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

Pagina 1 van 213 [ Er zijn meer dan 5310 reslutaten gevonden ]Ga naar:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.

Vertaald door phpBBservice.nl.