Bekijk onbeantwoorde berichten | Bekijk actieve onderwerpen Het is momenteel Ma 21 Jan 2019, 19:09

Er zijn meer dan 1141 reslutaten gevonden

Auteur Bericht

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 29 Dec 2014, 08:53 

Afbeelding


Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 29 Dec 2014, 09:11 

wapen nat a2dl

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 29 Dec 2014, 15:28 

Exact Snuf, geweerriem inkorten en wapen op de borst tijdens de apenhang, bij de castcrawl, geweerriem zelfde lengte maar dan het wapen op de rug!
Zal toch inmiddels ook wel in het handboek marinier staan mag ik aannemen.
gr. jip :mrgreen:

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 13 Feb 2015, 16:56 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 16 Feb 2015, 14:34 

Mijn resultaten voor de POST zojuist binnen gekregen. Kan mij vinden in hetgeen er staat, veelal positief maar met een aantal verbeterpunten. Ga met vertrouwen naar de AAC volgende week.

Ik zal eerdaags een verslag in elkaar proberen te zetten voor degenen die nog naar de POST moeten. Even kijken of ik dat in een iets ander format kan gieten dan die van Steven, want mijn ervaring komt bijzonder overeen met die van hem. :lol:

Gr.,
Matthijs

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 19 Feb 2015, 23:33 

Training Group op Texel.

Uitreiking van de groene eenheidsmok aan het personeel tijdens baksgewijs.

Hiermee besparen we op jaarbasis toch al gauw 120000 plastic bekertjes!

Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 23 Feb 2015, 12:35 

http://s14.postimg.org/c9hhc9q35/image.jpg

Ik ben Zeger de Zeeuw en ik ben 31 jaar. Op 4 april 2015 ben ik 10 jaar in dienst bij het Korps Mariniers. Dit jaar doe ik met plezier voor de 2e keer mee aan de Roparun en ben ik 1 van de hardlopers van team 189, Korps Mariniers. Ook ik wil deelnemen aan de Roparun om geld op te halen voor het verbeteren van het leven van kankerpatiënten.

Helaas heb ik zelf ook familieleden verloren aan kanker, en dit van dichtbij meegemaakt. Ik heb hier uiteraard geen fijne herinneringen aan overgehouden en daarom draag ik samen met mijn team graag bij aan het inzamelen van geld om het leven van kankerpatiënten te veraangenamen.
Het motto van de Roparun "Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven" is eigenlijk al de exacte omschrijving waarom ik mij, opnieuw voor de volle 100% inzet. Om dit te kunnen realiseren is het van belang dat we hiervoor zoveel mogelijk geld inzamelen.

Het hele Roparunteam Korps Mariniers zet zich daarom gedurende het hele jaar in om ideeën te verzinnen en dit ook daadwerkelijk te organiseren en te realiseren om zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Wij kunnen hier alle steun goed bij gebruiken. Elke (kleine) donatie is er één. Alle donaties gaan naar de goede doelen van de Roparun. Steun onze strijd om de zware strijd van kankerpatiënten en hun naasten iets dragelijker te maken.

Gr, Zeger de Zeeuw

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 24 Feb 2015, 13:31 

Hier mijn POST verslag. Zoals gezegd, in een iets ander format dan Steven zijn verslag. Het lijkt mij namelijk dat men meer heeft aan twee verschillende soorten verslagen. Hopelijk helpt het anderen in hun voorbereiding.


Hieronder heb ik op een rijtje gezet welke testen er plaats gaan vinden tijdens de POST, hoe ik ze ervaren heb en tips die ik anderen mee zou geven mochten ze de POST nog door moeten. Een aantal zaken heb ik weggelaten, omdat dit geen echte tests waren (Presentatie over POTOM en drankjes in de bar) of omdat ze in het niet vallen bij andere zaken (ochtendsport stelt weinig voor vergeleken met Brienenoord). Mocht je over zulke dingen meer willen weten kun je het verslag van Steven bekijken of gewoon in dit topic vragen.

Dag 1:
Abseilen van klimtoren
Tijdens het abseilen ga je in principe twee keer van de 10m wand naar beneden, twee keer van de 20m wand, en een enkele keer van de 10m vrij (dus zonder je voeten tegen een muur te hebben). Ik vind dit erg leuk om te doen. Luister naar de sportsergeant en doe wat je gezegd word, dan levert dit onderdeel echt geen problemen op.

Speedmars
Tijdens de speedmars moet je naar mijn weten 4km afleggen in 24 minuten met bepakking. Je loopt in tegenstelling tot voorgaande jaren niet langer met een dummy wapen. De speedmars is geen probleem als je je goed voorbereid hebt. Iedereen zal waarschijnlijk hardlopen in zijn voorbereiding, mijn advies is om hierin “extensieve interval” trainingen mee te nemen (een voorbeeld hiervan is 10 keer 2 minuten stevig te hardlopen, met tussendoor 1 minuut stevig doorlopen). Dit heeft mij heel erg geholpen om fysiek voor de speedmars klaar te zijn. Verder loopt het vooraan makkelijker dan achteraan, houd daar dus rekening mee als je een minder goede loper bent.

Actie-intelligentietest
In de gymzaal moet je een spelletje spelen onder begeleiding van een psycholoog. Het spel is gebaseerd op ‘mastermind’, waarbij je in deze variant verschillende opdrachten moet uitvoeren om de code te kraken. Blijf rustig, blijf nadenken en werk vervolgens zo snel en zo correct mogelijk. Alles zal je daar duidelijk uitgelegd worden. Persoonlijk vond ik het een leuke test om te doen.

Leiderschapstest (groep)
Een test om te kijken naar hoe jij je gedraagt in teamverband. Deze test doe je in een groep van 5 personen, wederom in een gymzaal. Je krijgt een scenario met opdracht voorgeschoteld, je maakt een plan, deze presenteer je aan je kaderlid/psycholoog en voer je vervolgens uit. Goed te doen. Denk actief mee naar een oplossing en wees verder jezelf.

Presentatie
Eerst jezelf voorstellen in een minuut en daarna je presentatie doen over een onderwerp naar keuze. Ik was hiervoor een stuk meer gespannen dan ik verwacht had en sprak hierdoor vrij snel. De enige tips die ik heb: bereid je presentatie thuis goed voor en kies een onderwerp waar je meer van denkt te weten dan anderen, op die manier voorkom je lastige vragen en kun je eventuele vragen inhoudelijk beantwoorden.

Dag 2:
Circuit Brienenoord
Een “warming-up” dat gewoon hard werken is, gevolgd door een rondje van een kilometer of 10 rond de kazerne. Dit rondje wordt een stuk langer gemaakt door allerlei opdrachten die je naar je hoofd krijgt. Het is hard werken, maar wel leuk. Zelf kreeg ik halverwege kramp/last in mijn kuit, waardoor ik tot 5 keer toe een sprintwedstrijdje verloor en dezelfde afstand nog een keer mocht tijgeren (toen ontzettend blij mee, want tijdens het tijgeren geen last van mijn kuiten!). Na wat water drinken trok die kramp gelukkig snel weg.
Brienenoord is een zware inspanning, maar lang niet zo verschrikkelijk als men wel eens wil doen geloven. Als je fit bent is dit een kwestie van je best doen en niet opgeven.

Leiderschapstest (individueel)
Als leider krijg jij een situatie voorgeschoteld met een opdracht. Hiervoor bedenk jij een plan om uit te voeren met je groep. Dit plan presenteer je aan je kaderlid/psycholoog en vervolgens aan je groep. Daarna is het uitvoeren. Halverwege kan het zijn dat je feedback krijgt van de psychologen, doe daar dan ook iets mee. Deze opdrachten vond ik heel fijn om te doen na Brienenoord, aangezien het fysiek vrij ontspannen is. Mijn enige tip voor anderen, en iets dat ik zelf beter had moeten doen, is dat als jij de leiding hebt je dan ook echt in de rol van leider dient te blijven. Zelf liet ik, nadat ik een plan gemaakt had en deze gepresenteerd had aan de groep, mij al snel in de rol van teamspeler terugvallen en liet ik de controle een beetje vieren. Maak niet dezelfde fout en blijf leiding geven!

Dag 3:
Zwemtest:
Aaneengesloten het volgende uitvoeren zonder te verdrinken:
2x25m in schoolslag
2x25m in borstcrawl
Snel het water uit en overall aantrekken
Startsprong en 15m onderwater
25m met wapen zwemmen (wapen droog houden)
Pop opduiken van bodem
25m reddend zwemmen met pop
25m schoolslag
Watertrappelend overall uittrekken en boven het hoofd uitknijpen

Hierna mag je het water verlaten. Tenzij je een stomme lul bent zoals ik, dan mag je het watertrappelen blijven herhalen totdat het wel een keer lukt..
Oefen deze test! Bij mijn POST waren er veel lui die lacherig over de zwemtest spraken en daarvan hebben een aantal de test niet gehaald. De zwemtest is lastiger dan het lijkt. Gelukkig ben je na de zwemtest wel zo goed als klaar met de POST.


Ik hoop dat men aan hetgeen hierboven iets heeft. Het is wat anders dan een gebruikelijk post verslag, maar dat was dan ook mijn insteek bij het schrijven.

Zelf heb ik overigens net de AAC gehad en een positief advies gekregen. Zolang de PO en GO niets raars naar boven brengen, mag ik in augustus opkomen.

Gr.,
Matthijs

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 25 Feb 2015, 17:50 

Mariniers van 12 Raidingsquadron beoefenen heli drills met een Britse Merlin tijdens de Wintertraining van de 1st Marine Combat Group.

Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 25 Feb 2015, 17:59 

Afbeelding

Afbeelding

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 05 Mrt 2015, 10:47 

Als onderdeel van verregaande samenwerking tussen de EU missies Nestor en Atalanta zijn vandaag vanaf Zr.Ms. Johan de Witt vier buitenboord motoren overgedragen aan de havenpolitie van Bosasso (Somaliland). Deze havenpolitie wordt getraind en gesteund door de EU missie EUCAP Nestor, welke erop gericht is om de maritieme capaciteiten in de regio te vergroten.

Het trainen van lokale autoriteiten is een van de pijlers. De antipiraterijmissie Atalanta – waar Zr.Ms. Johan de Witt op dit moment voor is uitgezonden in de wateren rond Somalië – is gericht op piraterij en de bestrijding daarvan.

http://s10.postimg.org/tot1lp2k9/image.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 05 Mrt 2015, 13:10 

Het is misschien handig om er ook een boot bij te doen. Op alleen de buitenboordmotor kun je niet zoveel mensen kwijt en dan moet je ook nog plaats maken voor de benzinetank en de bestuurder.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 05 Mrt 2015, 14:01 

Ja, maak er maar grappen over haha. Voor de kandidaten, onderschat zwemmen echt niet! Ik heb 7/8 keer in het water gelegen met overall, pop etc. en ben er op gezakt. Te weinig oefening dus. Besef ook dat je 2 dagen intensiever dan ooit te voren bezig bent geweest, wat ook impact heeft op je presteren. Hardlopen, crossfit en zwemmen heb je nodig, krachttraining mag je lekker thuislaten :mrgreen:

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 05 Mrt 2015, 17:12 

De strijd tegen de Japanse troepen in opmars naar Soerabaja is de titel van het boek dat auteur Jan Nuis vandaag presenteerde in de Van Ghentkazerne in Rotterdam.
Nuis overhandigde het eerste exemplaar aan de Commandant van het Korps Mariniers, brigadegeneraal der mariniers Richard Oppelaar.

Het is algemeen bekend, dat de Koninklijke Marine, samen met de Amerikaanse, Britse en Australische marines opererend vanuit de in Oost-Java gelegen marinestad Soerabaja, vergeefs geprobeerd heeft om tijdens de Slag in de Javazee op 27 februari 1942 de Japanse invasievloot tegen te houden. Het is daarentegen weinig bekend, dat daarna de Koninklijke Marine ook te land nog weerstand geboden heeft tegen de naar Soerabaja oprukkende Japanse troepen.

Luitenant-ter-zee van vakdiensten der 2e klasse oudste categorie b.d. Felix C. Bakker, 73 jaar geleden marinier 3 in het Marinebataljon was een grote inspiratiebron voor de auteur. Uiteraard werd ook aan de heer Bakker een exemplaar overhandigd.

http://s27.postimg.org/h655c60tf/image.jpg
http://s4.postimg.org/k2x7ar51p/image.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 06 Mrt 2015, 17:23 

Afgelopen week zijn de Marine Corps Trials voor gewonde/zieke mariniers van start gegaan in San Diego, Californië. Meer dan 500 gewonde, geblesseerde of door ziekte gevelde mariniers zullen aan dit jaarlijkse evenement deelnemen. Dit jaar heeft het US Marine Corps veertien NAVO-landen uitgenodigd waaronder 9 mannen van het Korps Mariniers. Gedurende twaalf dagen nemen ze deel aan dit indrukwekkende evenement dat in het teken staat van sport en bovenal het in contact komen met lotgenoten en het uitwisselen van ervaringen.

De trials maken deel uit van het Wounded Warrior Athlete Reconditioning program. Er kwamen mooie verhalen los bij onze mannen, ze zijn hier geen uitzondering maar één van de velen.

De negen Nederlandse deelnemers komen individueel en als team uit op diverse sportonderdelen. Tijdens de MCT 2015 nemen ze deel aan de onderdelen zwemmen, track & field, schieten, boogschieten en zitvolleybal.

Het mooie van de Marine Corps Trials is dat iedereen gelijk is, of je nu PTSS hebt, lichamelijk gehandicapt bent door een IED verwonding of een ander ongeval of langdurig ziek bent. Gedurende deze twaalf dagen kun je jezelf zijn en lief en leed delen met lotgenoten door middel van humor, enthousiasme, toewijding en competitie. Het motto van MCT is dan ook 'Still in the fight'.

http://s1.postimg.org/bicyzw567/image.jpg
http://s7.postimg.org/4kn2o0vzv/image.jpg
http://s21.postimg.org/u4275vdrb/image.jpg
http://s13.postimg.org/utto8nog7/image.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 06 Mrt 2015, 17:37 

Afgelopen twee weken hebben Britse en Nederlandse mariniers een gezamenlijke oefening uitgevoerd in Marnehuizen. Samenwerken is voor de mariniers niets nieuws. In het kader van het UK/NL samenwerkingsverband trainen Britse en Nederlandse mariniers al ruim 40 jaar samen. De mariniers van de 2de Marine Combat Group (2MCG) en de Royal Marines van 45 Commando Royal Marines (45Cdo) zijn dan ook geen onbekende voor elkaar. Afgelopen najaar trainden zij nog zij aan zij in de Mojave woestijn in de Verenigde Staten.

http://s10.postimg.org/53t7z4kcp/image.jpg
http://s15.postimg.org/yw9rm3ka3/image.jpg
http://s1.postimg.org/4illeoi0f/image.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 07 Mrt 2015, 14:17 

Ben het met Ruben eens, je moet het zwemmen echt niet onderschatten. Laat geen zwemtraining verloren gaan. Je zal het nodig hebben wanneer je volledig vermoeid de zwemtest nog moet doen. Na twee dagen ben je volledig vermoeid geraakt, doe dus vooral tijdens de zwemtest alles in 1 keer goed, zodat je niet nog een keer het water in en uit moet. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar toch is het te doen.

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 10 Mrt 2015, 13:38 

Ik had 7 maart mee gedaan aan Mud Masters, 18 km hardlopen met obstakels. Is ook een goeie tip om je zelf voor te bereiden.
Zelf ga ik 31 maart voor de MAST
Pagina 1 van 46 [ Er zijn meer dan 1141 reslutaten gevonden ]Ga naar:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.

Vertaald door phpBBservice.nl.