Bekijk onbeantwoorde berichten | Bekijk actieve onderwerpen Het is momenteel Ma 17 Dec 2018, 07:28

Er is 1 resultaat gevonden

Auteur Bericht

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 06 Dec 2013, 16:11 

Hallo mede sollicitanten,

Prima idee om de stand van zaken van verschillende sollicitanten bij te houden. Ik zie dat de meesten nog moeten beginnen aan de testen of 11 februari beginnen met de POST. Aangezien ik de POST vorig jaar en dit jaar allebei heb afgerond, kan ik jullie denk ik een goed beeld geven over de POST. Ik zal met name ingaan op zaken die veranderd zijn t.a.v. vorige jaren.

Voor een ieder die het filmpje op Youtube over de POST nog niet gezien hebben, onderstaande link geeft in woord en beeld weer wat er van een Officier der Mariniers verwacht wordt, maar ook wat jij van de POST kan verwachten.

http://www.youtube.com/watch?v=FJugvhfiaWA

De POST is dit jaar veranderd, op aandringen van de begeleidende sergeanten is het wat minder comfortabel gemaakt en geeft het een duidelijker beeld van het leven als marinier in opleiding. Voor mij begon de POST dinsdag 5 november om 9.00 uur. Nadat ik de kazerne opgelopen was moest iedereen zich melden in een grote zaal. Toen we daar naartoe liepen lande er op dat moment een chinook op het plein, erg gaaf om te zien! In de zaal aangekomen waren er al een aantal mensen aan het omkleden. De burgerkleding moest uit en het volgende moest aan: Nordic vest, overal, wandelsokken, koppel met gevulde veldfles en kisten. Voor elke sollicitant stond er een grote rugzak en een helm, aan de rugzak moest nog een verzwaarde plaat toegevoegd worden. Helm, overal en rugzak moesten voorzien worden van nummer. Toen om 10.00 uur vrijwel iedereen binnen was en zijn spullen in orde had, werden we toegesproken door de sergeanten die ons zouden begeleiden tijdens de POST, en door de majoor.

Direct daarna moest er buiten worden aangetreden voor de speedmars, 4 kilometer met dummy wapen en rugzak. De rugzak woog ongeveer tussen de 10 en 15 kilo, ik heb het helaas voor jullie niet kunnen wegen. :wink: Speedmarsen is een belangrijke manier van verplaatsen voor de mariniers, het is 2 minuten rennen en 1 minuut stevig doorwandelen, om zo snel ter plaatse te kunnen zijn en vervolgens nog fit zijn om taken uit te voeren. De speedmars was een lekker begin, velen waren na de tijd buiten adem en een enkeling was misselijk, maar er viel niemand uit. Vervolgens kwam er een wat rustiger gedeelte, omdat er natuurlijk wel een aantal uurtjes geslapen mocht worden moesten we onze accommodatie opbouwen. Er werden 4 boogtenten opgezet, waarin voor iedere sollicitant een veldbed in gezet werd. Toen de tenten opgezet waren gingen we naar de klimtoren, een leuk onderdeel! 2 keer abseilen van 20 meter hoogte, leuk voor iedereen zonder hoogtevrees!

Na dit onderdeel werd onze stressbestendigheid getest, door middel van het uitvoeren van 4 verschillende opdrachten binnen in de sportzaal in een zelf te kiezen volgorde, moest binnen een aantal minuten een code gekraakt worden. Onderdelen waren opdrukken, beanbags verplaatsen, lopen op handen en voeten met de buik omhoog, en hetzelfde maar met de buik naar de grond gericht. Niet een erg zwaar onderdeel maar wel even een paar minuutjes volle bak gaan. Hierna was er tijd om even wat te eten, in een grote bak kregen we een stamppot met worst, na zon dagje in de regen en wind was warm eten meer dan welkom! Vervolgens gingen we binnen in de sporthal leiderschapsoefeningen doen, 1 persoon kreeg een probleem voorgeschoteld, en moest een plan bedenken om de opdracht uit te voeren. Dit moest uitgelegd worden aan de rest van de groep (kleine groepjes van 5 tot 7 personen) en daarna worden uitgevoerd. Leuke opdrachten om te doen! De dag was nog niet vol, rond 11 uur savonds begonnen we met presentaties geven aan elkaar van maximaal 5 minuten. Toen iedereen was geweest was het een uur of 1, waarna we de overgebleven stamppot en worst snel op aten, nog een soepje kregen en onze slaapzak in kropen om te gaan slapen.

Dag 2 begon om half 5 met een trompet als wekker, binnen 5 minuten buiten aantreden en ochtendsport. Een paar rondjes rennen op de atletiekbaan, wat oefeningen om de spieren warm te maken en wat sprintjes. Daarna werd er gezamenlijk gerekt en gestrekt en deden we een tikspel, een lekker ontspannend begin van de dag. Na ochtendsport konden we ontbijten in het restaurant, en hadden we een uur de tijd om een motivatiebrief te maken. Waarom wil je bij het Korps, wat heb je er tot nu toe al voor gedaan en wat denk jij bij het korps te gaan doen waren een van de verschillende vragen die erin terug moesten komen.
Vervolgens begon de grootste fysieke en mentale prikkel van de POST, het circuit Brienenoord. Zie het als een soort cross country loop waarbij je 2 uur lang rennen afwisselt met buikspieroefeningen, opdrukken, heuvels op en af rennen, tijgeren, traplopen, sprinten, een stukje zelfverdediging en lopen met gewicht zoals jerrycans en brancards. Ik kan je hier maar 1 tip voor geven, blijf doorgaan en ook al krijg je kramp, ren er gewoon doorheen. Iedereen krijgt op een bepaald moment wel kramp of krijgt het zwaar, hou hierbij je doel voor ogen en knal gewoon achter de sergeant aan en luister naar wat hij zegt. Dit kan je een groot aantal sit ups of push ups schelen!
Eenmaal op de kazerne aangekomen samen met de overgebleven sollicitanten, werden er nog een aantal push ups gedaan voor de korpswaarden. Bij dit circuit vielen een aantal mensen af.
De middag van dag 2 werd gevuld met leiderschapsoefeningen die buiten uitgevoerd werden. Opnieuw moest je in groepjes van 5 of 6 mensen een opdracht uitvoeren. De testen buiten vond ik leuker dan binnen, alles is net iets hoger en groter, dus uitdagender! Een aantal van deze onderdelen komen terug in het POST filmpje, doe hier je voordeel mee.

De middag sloten we af met een maaltijd in het restaurant, 's avonds was het vooral ontspannen en luisteren naar een presentatie van mariniers die de POTOM het jaar daarvoor hadden afgerond. Tevens kon je de sergeanten alles vragen over hoe het mariniersleven er na de opleiding uit kan gaan zien. Na dit informatieve gedeelte gingen we naar de bar van de POTOM, we konden hier nog wat drinken en overige vragen stellen aan de ''helden'' die de POTOM het jaar ervoor hadden afgerond. Rond een uur of 10 werden we naar ons tentenkamp gestuurd en met de wetenschap dat we de volgende dag om 5 uur op moesten staan, hebben we nog een uurtje geouwehoerd en gingen we om 11 uur slapen.

Dag 3 stond in het teken van de zwemtest, 50 meter zwemmen schoolslag, 50 meter zwemmen borstcrawl, vervolgens een overal aantrekken en minimaal 15 meter onder water zwemmen. Eenmaal bij de overkant aangekomen moest je een houten dummy wapen pakken en dit droog naar de overkant (25 meter) brengen, je gaf dit af aan de kant en zwom in de volgende baan verder om een pop van de bodem af te halen, deze moest in reddingshouding naar de overkant gebracht worden. Vervolgens moest er alleen nog 25 meter terug gezwommen worden en moest je al water trappelend je overal uittrekken, deze boven je hoofd houden en vragen of je eruit mocht. Doe dit in een keer goed, en rol de overal onder water goed op zodat er geen mouw of pijp uit valt, anders kun je het weer opnieuw doen. Het zwemgedeelte werd afgesloten met een sprong van de 3 meter plank, waarbij een salto minimaal was. Oefen dit dus een paar keer, of wees voorbereid op een rode rug of buik. :wink: Na de zwemtest gingen we terug naar de kazerne.

Op de kazerne mochten we een lunchpakketje opeten, en daarna gezamenlijk alle tenten en gebruikte spullen opruimen. Daarna mochten we onze burgerkleding weer aantrekken en kregen we een afsluitend praatje van de majoor. Rond een uur of 11 waren we klaar, en hebben we met zijn allen nog wat gedronken en zijn daarna huiswaarts gegaan. Velen met spierpijn, maar allemaal een leuke ervaring rijker. Van de 36 man op papier, zijn er 32 gestart met de POST. Deze werd in 2 groepen verdeeld en uiteindelijk eindigden we 22 mensen, waarvan er 4 alleen de zwemtest niet gehaald hadden en hier dus een A op scoorden.

Zoals het filmpje al toont, laat je van je beste kant zien, zowel fysiek als mentaal. Laat de leider in je naar boven komen tijdens de leiderschapstesten en wees verder netjes en behulpzaam naar anderen. Merk je dat het je goed af gaat? Doe dan wat extra's zodat minderen het ook vol houden, dit zal beloont worden met een goede score. Ik wens jullie allemaal veel succes met voorbereiden en vooral tijdens de POST! Het zijn 3 zware, maar ook zeker leuke en informatieve dagen.


Groet, Sietse
Pagina 1 van 1 [ Er is 1 resultaat gevonden ]Ga naar:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.

Vertaald door phpBBservice.nl.