Bekijk onbeantwoorde berichten | Bekijk actieve onderwerpen Het is momenteel Di 23 Jul 2019, 11:36

Er zijn 346 resultaten gevonden

Auteur Bericht

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 14 Jun 2015, 17:40 

[youtube]ZhyPWXksk_k[/youtube]

De straten zagen er na het schoonvegen heel anders uit,alsof er zich een ramp heeft afgespeeld aldus de commentaarstem :mrgreen:

Sommige bevolking,s groepen werd gewoon wat opvoeding en respect bijgebracht a1dh a1dh vl2

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 25 Sep 2015, 10:18 

BBQ VBHKAZ 2015
http://s7.postimg.cc/fo9bfishn/100_1998.jpg

De Goudenbal

De BBQ avond Marinier Commando was een zeer geslaagde avond, vele sterke vehalen gingen natuurlijk over en weer, voor hen die er waren bedankt voor de komst en tot de volgende BBQ avond.

Wij willen het personeel van de VBHKAZ bedanken voor hun inzet, het was gewoon top geregeld.

Het Bestuur:
IDENTITEITSGROEP MARINIER COMMANDO COM-NL

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 25 Sep 2015, 22:09 

Wil, nee dat is modern.. :lol: :lol:

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 13 Okt 2015, 10:21 

De mariniers zijn 12-10-2015 vertrokken voor de jaarlijkse bergtraining in Garelochhead, Schotland. Tijdens de bergtraining worden de mariniers bloot gesteld aan extreme klimatologische omstandigheden. Hierdoor zijn mariniers overal ter wereld inzetbaar oftewel "Qua Patet Orbis", zo wijd de wereld strekt.

http://s28.postimg.org/6vxmy79bh/image.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 29 Okt 2015, 21:23 

De vijand ligt op de loer, maar je moet die kolkende bergrivier over of een steile bergwand beklimmen. Hoe doe je dat? 200 mariniers trainen de komende maand in de Schotse Hooglanden. Minister Jeanine Hennis-Plasschaert zag afgelopen dagen niet alleen hoe de militairen zich in dit onherbergzame gebied fysiek en mentaal voorbereiden op hun zware operationele taak. Ze liep ook een dagmars mee.
http://s10.postimg.org/d8u3jrue1/20151028_hennis_marns.jpg
Minister Hennis met Commandant Zeestrijdkrachten luitenant-generaal Rob Verkerk in de Schotse Hooglanden.

Hennis: “Eén dag meelopen tijdens de bergtraining is al superzwaar. Ik weet het nu zeker. Mariniers die deze training in Schotland aankunnen, kunnen alle missies overal ter wereld aan.”

Routes en plekken kiezen
De mariniers van de 1st Marine Combat Group opereren tijdens de training alsof ze op missie zijn. Zo tactisch mogelijk dus. Dat doen ze niet alleen tijdens het verplaatsen en navigeren, maar ook bij het kiezen van routes en plekken om te overnachten. Met zo’n 40 kilo bepakking doorkruisen ze zo onopvallend, snel en veilig mogelijk het terrein. Tactiek, veiligheid, voeding, hygiëne, navigatie en gebruik van kleding: de mariniers leren er alles over.

Wereldwijd inzetbaar
De training in de Schotse bergen met onvoorspelbaar weer is belangrijk, want mariniers zijn overal ter wereld inzetbaar. Ze oefenen daarom onder verschillende klimatologische omstandigheden en in verschillende soorten terreinen. Zo leren ze te opereren en overleven in alle mogelijke situaties.

Marine Combat Groups
Het Korps Mariniers beschikt over 2 Marine Combat Groups. Dit zijn maritieme lichte infanterie-eenheden die zelfstandig op pad gaan. Ze voeren hun opdrachten dus uit met eigen vuursteun en logistiek. Wel worden vanuit deze groepen soms kleinere flexibele eenheden voor specifieke taken samengesteld.


http://s11.postimg.org/mmtp1bvmn/images.jpg

a1dh a1dh

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 31 Okt 2015, 17:23 

[youtube]_cdQqcac6rI[/youtube]

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 31 Okt 2015, 20:10 

http://s2.postimg.cc/a9wxux96t/image.png

29Oct - NATO Special Operations Forces jump from a tactical airlift to conduct exercise training with a NATO submarine in the Gulf of Cadiz during Trident Juncture 15. — bij Gulf of Cadiz.

http://s16.postimg.cc/n6rhrkpol/image.jpg
http://s29.postimg.cc/p75rs8qgn/image.jpg
http://s24.postimg.cc/6joaktqmt/image.jpg

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

 Titel: 'lopersmeeting'
Geplaatst: Vr 13 Nov 2015, 20:27 

Vandaag in Doorn de eerste 'lopersmeeting' voor de mariniers die zich d.m.v. een sponsoractie gaan inzetten voor Serious Request met als doel om kinderen in conflictgebieden te helpen.

Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 20 Nov 2015, 01:19 

Afbeelding


 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 22 Nov 2015, 13:36 

jammer dat hij niet in dienst zat toen ik voor de krijgsraad moet komen voor de dam-actie. Fred Crist en ik hebben misschien niet zo`n bloeiende vervolgcarrière maar staan iedere dag op dak (dakdekkers) bij weer en ontij om brood op de plank te krijgen. gr. Wil


Beste Wil, Ik begrijp wat je zeggen wilt. Maar helaas vond de Dam-aktie pas plaats nadat ik mijn legitimatiebewijs al had ingeleverd.

Groet, Cnoopenschaar

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 24 Nov 2015, 18:03 

Afbeelding


https://vimeo.com/175060459

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 26 Nov 2015, 13:41 

Wil, je kwam volgens mij niet voor de Krijgsraad vanwege het schoonvegen van de Dam maar voor een ander geintje. Wat is nou 100 gulden boete ? Knoops had ook geen vrijspraak los gekregen. Greetz. Snuf.

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 02 Dec 2015, 23:01 

Op Dinsdagochtend 2 december 1975 vertrekt om 9.33 uur de stoptrein naar Zwolle vanaf station Groningen. Om 9.53 uur vertrekt de trein uit Assen. Ingestapt zijn onder anderen een zevental jongemannen van Zuidmolukse afkomst. Ze hebben grote pakketten bij zich, ingepakt in vrolijk Sinterklaaspapier. De trein vertrekt om 10.03 uur uit Beilen richting Hoogeveen. Een rit van pakweg acht minuten. Maar al na vier minuten, in de weilanden bij het dorpje Wijster komt de trein abrupt tot stilstand. De Zuidmolukse jongemannen blijken terroristen te zijn. Uit de Sinterklaaspakketten komen wapens. De kapers nemen de zestig passagiers en personeel in gijzeling.

Onder de gegijzelden vallen drie doden. Ze worden in koelen bloede vermoord door twee van de kapers. De lijken van de doodgeschoten gegijzelden werden uit de trein gegooid en bleven daar enkele dagen liggen voordat toestemming werd gegeven [door de kapers] om ze weg te halen. (Wikipedia) Hun namen zijn, in alfabetische volgorde: passagier Bert Bierling, machinist Hans Braam en passagier en dienstplichtig soldaat Leo Bulter.

Op zondagmorgen 14 december 1975 geven de kapers zich over. De gijzeling heeft in totaal twaalf lange dagen geduurd. De kapers worden door de arrondissementsrechtbank in Assen berecht en veroordeeld tot veertien jaar gevangenisstraf. Saillant detail is dat kaper Ely Hahury, de meest verschrikkelijke van het stel en direct verantwoordelijk voor de dood van twee van de gegijzelden, in 1978 in de gevangenis door zelfdoding om het leven komt. Onze gedachten en gevoelens zijn bij de 57 ex-gijzelaars, bij de nabestaanden van Bert Bierling, Hans Braam en Leo Bulter, bij de nabestaanden van Ely Hahury en tenslotte bij alle anderen die erdoor te lijden hebben gehad. Wij wensen u veel sterkte toe gedurende de komende weken. Ik kan me voorstellen dat het sommige mensen tegen de borst stuit dat we ook de nabestaanden van Ely Hahury sterkte toewensen. Daarom zal ik dat toelichten. Wanneer je (klein)zoon, broer(tje), oom, neef(je) of (beste) vriend komt te overlijden, dan heb je daar verdriet van. Punt uit; klaar. Dan is het niet relevant wat ie wel al niet uitgevreten heeft. Drie jaar geleden overleed een van mijn broers, ook door zelfdoding. Ik kon helemaal niet met hem overweg. Maar ik had hem zeker wel gegund dat ie een andere manier had gevonden om wat het ook was dat hem dwars zat, uit de weg te helpen. Het zij zo. Van de doden niets dan goeds. Ely en mijn broer besloten het anders te doen en dat was hun goed recht. Ik hoop dat ze hebben gevonden wat ze zochten en dat ze nu in vrede rusten.

Trea van der Velde, ook namens Astrid Tingen en Ria Trip, initiators van het verwerkingsproject ‘de School van Bovensmilde’

http://s11.postimage.org/kp48af2yr/image.jpg

http://s15.postimage.org/mrkfahd0b/image.jpg

http://s13.postimage.org/tg8jjvxev/image.jpg

http://s12.postimage.org/qgkjp3ckt/image.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 04 Dec 2015, 11:53 

Op donderdag 4 december 1975, om tien over twaalf ’s middags, renden zeven gewapende Molukse jongeren in de leeftijd van 22 en 23 jaar het Indonesisch consulaat binnen.

Dat was gevestigd in een rustig straatje in Amsterdam-Zuid tussen de Koninginneweg en de Valeriusstraat, vernoemd naar een in het begin der 19e eeuw beroemde blinde organist. Het was het begin van een gijzelingsdrama dat zich tot vrijdag 19 december zou voortslepen.

Het idee voor de gijzeling van het consulaat was een paar dagen eerder bedacht door zes vrienden uit Bovensmilde, die iets wilden doen om hun geestverwanten te steunen die een trein bij Wijster hadden gekaapt. Onder hen was een broer van een van de treinkapers. De zevende woonde in Amsterdam waar hij als organisator van popconcerten werkte. Die had tevoren een kijkje genomen in het pand en kunnen constateren dat er behalve het consulaat-generaal ook twee Indonesische reisbureaus gevestigd waren. Dat er ook een schooltje voor Indonesische kinderen was gevestigd, daar kwamen de gijzelnemers pas achter toen ze het gebouw binnen waren gevallen. Dat was de eerste tegenvaller voor de actievoerders, waarvan er drie op een pedagogische academie zaten. De tweede was dat de consul-generaal afwezig bleek, want die zat in Den Haag te vergaderen op de ambassade over de treinkaping. De inzet van de hele onderneming, om met deze troef de Indonesische regering te dwingen om de Molukkenkwestie serieus te nemen, was dus al direct mislukt. Het was een impulsieve actie van heethoofdige jongeren die vonden dat ‘ze iets moesten doen.’ De voorbereiding ervoor was nogal knullig: ze hadden op het VVV-kantoor nog de weg naar het consulaat moeten vragen. Maar ze voelden zich een hele piet, gewapend met stencils en – gestolen – schiettuig en bovendien vervuld van een onwrikbaar geloof in de juistheid van het politieke ideaal van een vrije Zuid-Molukse Republiek (Republik Maluku Selatan, afgekort RMS).

Dramatische ontsnapping uit de postkamer

Van vrijheidsdrang was menigeen die plotseling met een gijzeling werd geconfronteerd ook vervuld. Bij het binnenstormen van de zeven was al een dame van het paspoortenbureau op de begane grond erin geslaagd naar buiten te rennen. Er zouden nog meer mensen weten te ontsnappen. Vier medewerkers van het consulaat hadden zich verschanst in de postkamer op de tweede verdieping met een raam aan de Valeriusstraat, een kamer die door de overvallers aanvankelijk over het hoofd was gezien. Nadat twee van hen zich via een aan een radiator vastgemaakt touw in veiligheid hadden weten te brengen, ging het mis. Ze werden ontdekt, er werd geschoten en de derde kreeg tijdens de afdaling een kogel in zijn buik. Hij werd door politieagent Dietz in veiligheid bracht. Hij zou het, in tegenstelling tot de vierde Indonesiër overleven. Deze man, E. Abedy (52), kon door het geschiet geen gebruik van het touw maken, sprong in de richting van een matras die buurtbewoners hadden neergelegd, maar kwam er helaas naast terecht. Hij zou een paar dagen later aan zijn verwondingen overlijden.

Een uur voor deze dramatische ontwikkeling waren er vijf kinderen vrij gelaten in ruil voor een televisie- en radiotoestel. Het inmiddels op het Hoofdbureau van Politie op de Marnixstraat ingerichte Beleidscentrum met burgemeester Samkalden en procureur-generaal Hartsuyker had hiermee ingestemd omdat ze zich niet voor konden stellen dat er in dat gebouw geen media-apparatuur was. Die bleek er ook te zijn, ontdekten de gijzelnemers later.

Middels de NOS-radio, die nog voor de politie de straat had afgezet een provisorische studio had ingericht in de nog steeds bestaande antiekwinkel naast het consulaat, werd bekend dat er 16 kinderen en 25 volwassenen werden gegijzeld [drie dagen later zou er nog een tevoorschijn komen]. Reporter Kees Buurman had tijdens de uitzending de afdeling voorlichting van het consulaat gebeld en een bezetter aan de lijn gekregen. Al die mensen zaten nu opgepropt in de vergaderkamer van de consul op de eerste verdieping. Minister van Justitie Van Agt liet direct aan dit soort externe contacten een eind maken. Hij stuurde psychiater Dick Mulder, werkzaam bij justitie, naar Amsterdam om het contact met de bezetters te onderhouden. Dat zou een goede zet blijken te zijn, want met diens gesprekstechniek zou hij een sleutelrol spelen in de gekozen vertragingstactiek van de beleidsmakers.

De volgende dag voerden de gijzelnemers de druk op door op het balkonnetje onderwijzer Saka Datuk met de dood te bedreigen. De foto van deze scène, gemaakt door Nico Koster, zou de wereld overgaan en bij World Press Photo in de prijzen vallen. Door urenlang in ondergoed op dat balcon in de vrieskou te staan – later in gezelschap van twee anderen – zou hij longontsteking oplopen. De Amsterdamse ziekenfondsarts dr. Fanggiday, gegijzeld toen hij net het gebouw had betreden om zijn daar werkzame vrouw af te melden wegens ziekte, zou een paar dagen later de gijzelaars weten te bepraten om hem samen met een hartpatiënt vrij te laten.

Samkalden houdt het hoofd koel

Een snelle oplossing was er niet en de spanning liep op, tot er Molukse bemiddelaars actief werden. De belangrijkste van hen was dominee Samuel Metiary, leider van de Molukse eenheidspartij, die de jongens ook vanwege zijn kerkelijke functie kende. Hij stelde zich militanter op dan ir. Joop Manusama, die als leider van de RMS-regering-in-ballingschap al jaren tevergeefs probeerde internationale steun te krijgen voor een vrij Molukken. Die dag nog werden er zeven kinderen vrijgelaten. De resterende vier kinderen mochten op 9 december gaan in ruil voor een gesprek tussen Metiary en een Indonesische ambassaderaad.

Naarmate de actie voortduurde, werd het geduld van de beleidsmakers steeds meer op de proef gesteld; zeker nadat de treinkaping op zondag 14 december was afgelopen. De onvermoeibare Samkalden, die aan een paar uur slaap genoeg had, hield het hoofd koel en wist met steun van minister-president Den Uyl gewelddadig overheidsingrijpen te voorkomen. Toen dat toch dreigde toen uit een afgeluisterd gesprek tussen bezetters opgemaakt werd dat er executies zouden plaatsvinden, haalde Samkalden de druk van de ketel. Hij bleek het maleis namelijk meer machtig te zijn dan de vertaler die de politie had ingeschakeld.

Voor de bezetters gold nu nog alleen het voorkomen van gezichtsverlies bij een overgave. Dat Van Agt bereid was Manusama aan te horen, hielp daarbij. Dreigend was de situatie binnen het gebouw niet meer. Er werd zelfs – met consulaire champagne – de verjaardag van een Molukker en Indonesiër gevierd.

Op vrijdagmiddag 19 december om half twee gaven de bezetters zich over. Ze zouden tot zeven jaar worden veroordeeld. Indonesië besloot na dit drama het consulaat te sluiten. Als ‘De Bracht’ werd het pand vervolgens een begrip bij de Amsterdamse Kruisvereniging. Maar nadat die organisatie een nieuw hoofdkantoor had betrokken op de Arlandaweg kreeg het deels weer een Indonesische functie. Men kan er weer terecht voor een vliegticket van Garuda of een visum; ook zit er een cosmetische kliniek.

http://s11.postimage.org/59j5d2wpf/image.jpg http://s9.postimage.org/j2nzcljfj/image.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 05 Dec 2015, 01:57 

Afbeelding


Harry Wullings was maar een deeltijd marinier :lol: :lol: :lol:

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 05 Dec 2015, 17:52 

Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 21 Dec 2015, 19:10 

Afbeelding

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 09 Jan 2016, 10:47 

http://s23.postimg.cc/rno4p9i8r/Marinier_Commando_Logo_nieuw_g.jpg

Voorzitter Marcel Koopmans

Vicevoorzitter Mark Vereijken

Penningmeester Rein Broman

Secretaris Mark Vereijken

Public relations & Algemen ondersteuning Ton Prins

Communicatie & Algemene ondersteuning & Lief en Leed (Vacant )

Contact identiteitsgroep Marinier Commando


Ondersteuning Evenementen

Frank Peterse

Harm Otter

Commissie Sport

Siege Postuma

Frank Peters

Harm Otter

mc vl2
Pagina 1 van 14 [ Er zijn 346 resultaten gevonden ]Ga naar:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.

Vertaald door phpBBservice.nl.