Bekijk onbeantwoorde berichten | Bekijk actieve onderwerpen Het is momenteel Za 16 Jan 2021, 22:44

Er zijn meer dan 1704 reslutaten gevonden

Auteur Bericht

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 30 Jun 2016, 19:06 

Marcel a1dh
Dikke proficiat

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 12 Jul 2016, 18:02 

Afbeelding

De Generaal bekijkt ons forum en spreekt de Sgt aan op zijn baret :wink: :mrgreen:

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 28 Jul 2016, 18:33 

tGkLT_Nn2t0

Op 23 juni 1900 vertrok het pantserschip Hr.Ms. Holland, later versterkt met de pantserschepen Hr.Ms. Piet Hein en Hr.Ms. Koningin Wilhelmina der Nederlanden, naar Shanghai om daar Nederlandse ingezetenen te beschermen naar aanleiding van de zogeheten Bokseropstand. Deze revolte richtte zich tegen de invloed van Westerse imperialistische mogendheden en hun toenemende invloed op de Chinese handel en politiek. De komst van de oorlogsbodems en een landingsdivisie Nederlandse mariniers en vlootpersoneel werd ook door de andere Westerse ingezetenen met enige opluchting gadegeslagen. Deze marinemissie resulteerde uiteindelijk in een nagenoeg onafgebroken periode van Nederlandse militaire aanwezigheid in China tot 1923. De film toont een compilatie van het optreden van mariniers en schepelingen in de omgeving van Peking en Shanghai gedurende deze 23 jaar.

Nederlands Instituut voor Militaire Historie

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 19 Aug 2016, 18:55 

Jo ,ik heb ook even rond gekeken op http://www.zeeuwse-navy-seals.com/overn ... rsman.html en ik denk dat Antoon dan in een duikersploeg heeft gezeten :?:
met name dit stukje Afbeelding

wel een leuke site incl fimpjes uit Den Oever a1dh

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 21 Aug 2016, 15:03 

[vimeo]152280753[/vimeo]

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 22 Aug 2016, 17:57 

Jo,die hebben hun personeel om te dragen :lol:
Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 23 Aug 2016, 18:09 

Afbeelding

Kapitein Schuiling R.I.P vl2

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 23 Aug 2016, 18:35 

Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 30 Aug 2016, 18:41 

[youtube]8sC8hq7g8Q4[/youtube]

Afsluitings conert Indische zomer 2005 in Den Haag
Marinierskappel der Kon Marine in het cogresgebouw

 Jump to forum   Jump to topic

 Titel: Generaal Nass
Geplaatst: Za 08 Okt 2016, 16:40 

Afbeelding

Generaal Nass R.I.P vl2

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 22 Nov 2016, 19:11 

FfIT_X01fG0

Onderwerp mogelijk niet compleet: van het monument zelf is niets te zien. Het werd gemaakt door de beeldhouwer A.G. van Lom, Den Haag. Oorspronkelijk bedoeld voor 58 omgekomen marinemensen (als gevolg van oorlogshandelingen op zee). In 1963 is de tekst aangepast voor alle oorlogsslachtoffers ter zee (Marine, Koopvaardij, Vissers). Cu professor Blok, historicus met baret, militaire erewacht, inspectie van militaire erewacht met vaandel voor groot gebouw staand, waarschijnlijk het Marine-etablissement. Open auto met hoge marine-officier, publiek op de achtergrond, diverse auto's met op voorgrond enkele hoge marineofficieren waaronder prins Hendrik (?). Het monument werd onthuld door koningin Wilhelmina, maar daar is niets van te zien op deze film.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 27 Nov 2016, 09:39 

Baasjes denken hond nooit meer terug te zien; dan wordt hij met de taxi thuisgebracht

Toen hun hond Harris wild achterna ging op de Ben Nervis, de hoogste berg van Groot-Brittannië, vreesden baasjes Christoff en Allison du Plessis dat ze hun geliefde viervoeter nooit meer terug zouden zien.

https://s11.postimg.org/f6vb11kw3/download_4.jpg
Hond Harris in de Schotse hooglanden. © kos

Het vriest immers stevig op de berg, met op dit moment temperaturen tot min vier graden. Ook waren ze bang dat de terriër gewond zou raken en dat alle hulp te laat zou komen. Gelukkig liep het allemaal heel wat minder dramatisch af.

Taxi
Twee klimmers vonden de ronddwalende hond namelijk diezelfde middag nog en besloten het nummer te bellen dat aan de halsband van de hond zat. Zo kwamen ze terecht bij Christoffs moeder, die hen het juiste adres doorgaf. De klimmers regelden toen een taxi, die de hond kwam oppikken en naar zijn baasjes terugbracht.

Oproep
Christoff en Allison zijn enorm opgelucht dat ze hun hond weer terughebben en zouden de klimmers graag persoonlijk willen bedanken voor hun reddingsactie. Allison heeft op haar Facebookpagina, waarin ze het avontuur van hond Harris uit de doeken deed, een oproep gedaan om de alerte klimmers te vinden.

Hond Harris vindt het intussen allemaal wel best. ,,Hij heeft erg genoten van zijn mini Highland-avontuur", schrijft Allison op haar Facebookpagina.

ad.nl

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 04 Mrt 2017, 16:25 

William welkom op het forum , misschien heb je hier wat aan m3

Het hele jaar de Vierdaagse lopen? Het kan!

NIJMEGEN - Vindt u vier dagen lopen tijdens de Nijmeegse Vierdaagse nog niet genoeg? U kunt hem ook gewoon het hele jaar door lopen, eventueel met wat hulp van een nieuwe app.

De app is bedacht door het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN) en de Vierdaagseorganisatie.

'Met de Alledaagse kan men het hele jaar door de Vierdaagse lopen in Nijmegen en omgeving. Je kunt met de route-app vanaf een zelfgekozen locatie op pad. Onderweg worden er bijvoorbeeld tips gegeven en info over highlights', vertelt Herre Dijkema van RBT KAN.

Met de app kun je alle routes van de Vierdaagse lopen, met de bijbehorende doorkomstgemeenten. Zo is de app ook geschikt als trainingsroute voor de wandelaars van komende zomer.

Wandelaars kunnen zowel de 30, 40 als de 50 kilometer lopen. Er zijn in de app ook filmpjes te zien hoe de route eruitziet tijdens van de Vierdaagse.

'Wandelaar kan nu ook natuur zien'
Marsleider Johan Willemstein denkt dat de app een uitkomst is voor de wandelaars. De wandelaars genieten namelijk vaak van de sfeer en de sportieve prestatie tijdens de Vierdaagse, maar krijgen weinig mee van de natuur. 'Daarom zijn we ervan overtuigd dat we met dit product veel wandelaars een groot plezier doen.'

OmroepGLD.nl

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 26 Mrt 2017, 17:42 

oUf5MCdkkl0

Battle between Indonesia and The Netherlands over Netherlands New Guinea in 1961 - 1962. Royal Dutch Marines were standby when Indonesian paratroopers landed in the jungle of Netherlands New Guinea. An average of 1300 paratroopers were dropped, often hanging in the high trees or fallen to death. 300 of them were captured or killed by Royal Dutch Marines, Papua Army Corps, Police or Dutch Army. The rest fled deep into the jungle, afraid of them and avoiding any contact. Nowadyas Indonesian Militairy and Government is suppressing Papuans who did not get the chance for self determination, due to false elections in 1969.
After 1st March 1963 a huge amount of migrants from Java were transported to West Papua untill 1969.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 28 Mrt 2017, 17:58 

Hoe die man ook in het nieuws komt , het geeft me altijd een positieve boost .

Knoops a1dh a1dh m3

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 05 Apr 2017, 15:40 

[youtube]kHwKKRmJKlE[/youtube]

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 05 Apr 2017, 15:51 

[youtube]MsCHoWv6jNk[/youtube]

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 11 Apr 2017, 16:09 

Vanuit het mooie Susteren groet ik jullie waar we al 5 mooie dagen hebben doorgebracht .
Helaas geen lot gekocht bij de Primera toen we boodschappen gingen doen na aankomst,
Vrouw moest wel bij de Kruidvat zijn ernaast :sad: zie

https://www.1limburg.nl/hoofdprijs-staatsloterij-valt-op-lot-uit-susteren m3

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 12 Apr 2017, 19:10 

Afbeelding
Elf leden van de Marinekapel poseren in 1934 samen met twee kaderleden op enkele sporttoestellen in de sportschool te Den Helder.

Maritiem Digitaal

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 15 Apr 2017, 13:31 

GdTayu1qc-E

Een kleurenfilm gemaakt over de Mariniers Brigade in en rondom Soerabaja in 1945 en 1946. Dit is het tweede deel van twee delen. Hieronder een uitgebreid verslag van de beelden:

Luchtopnamen van een stad met rivier en bergen op de achtergrond (Soerabaja?). Een vleugel met Nederlandse vlag is te zien. Een Curtiss P-40 N Kittyhawk van het 120 squadron nadert van onderen en komt langszij. Vervolgens een eedaflegging op het vliegveld van Soerabaja bij een vliegtuighangar met op de achtergrond een Japans Mitsubishi F1M-drijvervliegtuig met Indonesische vlag. Rechts in beeld staan M8 Greyhound-pantserwagens met witte sterren. De manschappen brengen een gezamenlijke groet uit (driemaal hoezee). De Greyhounds met witte sterren rijden in colonne over de landingsbaan en vervolgens over de weg. Het is een stadse omgeving langs een spoor. De M3 halftrack-pantserwagens met blauw overgeverfde tekens komen ook langs in colonne. Vervolgens rijden de Greyhounds en halftracks door heuvelachtig terrein. Het gaat om een oefening (ontblote bovenlijven) van de verkenningsafdeling. De Greyhounds gevolgd door halftracks rijden door een rookgordijn (brandend gras). Een jeep, Greyhounds (klaver, ruiten) en halftracks passeren een brug. Verschillende manoeuvres van de Greyhounds en halftracks. Een M4 Sherman-tank met opschrift 1A rijdt door het beeld. Vanaf hier gaat het mogelijk om operatie Quantico. De Sherman-tanks rijden in linie met troepen aan boord en trekken daarna achter elkaar het land in. Vervolgens Sherman-tanks op een landweg met meelopende infanterie. Infanterietroepen rukken rennend op langs de weg (met Browing 7.62) en schieten vervolgens over een verhoging. Beelden van een dode Indonesiër op de rug liggend. Een gewonde marinier op zijn buik liggend krijgt verzorging. De dode Indonesiër, die zichtbaar in het hoofd is geraakt, wordt weggesleept op een karretje. De gewonde marinier wordt ondervraagd. Een lichaam (waarschijnlijk van een dode marinier) wordt op een brancard achterin een truck getild. Het afgeven van artillerievuur (Driaredja?). Een grote groep mariniers trekt door landbouwvelden met hoge begroeiing. Vervolgens oprukken in linie. De mariniers trekken een kampong binnen (rieten bebouwing). Inlandse mannen worden onder bewaking van een marinier weggevoerd. Schieten op straat en snel ‘oversteken’ van een pad. Een gehurkte inlander met ronde zonnebril, praat met een marinier. Vervolgens beelden van een zwaargewonde marinier die uit een Sherman-tank wordt gehaald en afgevoerd (Piet van Bezoijen, 2 mei 1946, † 4mei).

Nederlands Instituut voor Militaire Historie

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 16 Apr 2017, 09:12 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 16 Apr 2017, 14:21 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 27 Apr 2017, 15:33 

Afbeelding
foto mariniersmuseum

Willem R.I.P vl2

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 02 Mei 2017, 15:58 

https://s12.postimg.cc/s2gwcvztp/espen.jpg

Sergeant der mariniers G.J.J. van Espen voerde zijn peloton (bak) aan bij een poging over de zwaar onder vuur liggende Boompjes terrein te winnen richting brug. Daarbij riep hij uit 'Vooruit jongens, het is voor Hare Majesteit'. Vlak daarop, aan het hoofd van zijn bak, werd hij vanaf de brugoprit beschoten en in het voorhoofd geraakt, waarbij hij op slag gedood werd.
Sergeant der mariniers Van Espen was sergeant instructeur bij het Mariniersdepot dat ten dele samenwerkte met het Marinedepot, dat ook in Rotterdam was gevestigd en door een kapitein der mariniers (Keuchenius) werd geleid.

zuidfront-holland1940.nl

R.I.P vl2
Pagina 1 van 69 [ Er zijn meer dan 1704 reslutaten gevonden ]Ga naar:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.

Vertaald door phpBBservice.nl.