Bekijk onbeantwoorde berichten | Bekijk actieve onderwerpen Het is momenteel Wo 18 Sep 2019, 01:25

Er zijn meer dan 1652 reslutaten gevonden

Auteur Bericht

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 30 Jun 2016, 20:06 

Marcel a1dh
Dikke proficiat

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 30 Jun 2016, 20:15 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 12 Jul 2016, 18:57 

Proficiat met jullie bevorderingen m3

Snuf ,Die linker van foto 1, feestje hindernisbaan ook kombuis liefhebber :wink:

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 12 Jul 2016, 19:02 

Afbeelding

De Generaal bekijkt ons forum en spreekt de Sgt aan op zijn baret :wink: :mrgreen:

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 28 Jul 2016, 19:33 

tGkLT_Nn2t0

Op 23 juni 1900 vertrok het pantserschip Hr.Ms. Holland, later versterkt met de pantserschepen Hr.Ms. Piet Hein en Hr.Ms. Koningin Wilhelmina der Nederlanden, naar Shanghai om daar Nederlandse ingezetenen te beschermen naar aanleiding van de zogeheten Bokseropstand. Deze revolte richtte zich tegen de invloed van Westerse imperialistische mogendheden en hun toenemende invloed op de Chinese handel en politiek. De komst van de oorlogsbodems en een landingsdivisie Nederlandse mariniers en vlootpersoneel werd ook door de andere Westerse ingezetenen met enige opluchting gadegeslagen. Deze marinemissie resulteerde uiteindelijk in een nagenoeg onafgebroken periode van Nederlandse militaire aanwezigheid in China tot 1923. De film toont een compilatie van het optreden van mariniers en schepelingen in de omgeving van Peking en Shanghai gedurende deze 23 jaar.

Nederlands Instituut voor Militaire Historie

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 07 Aug 2016, 13:13 

https://s8.postimg.org/b1xg9ioh1/Sniper2.jpg
Nederlandse marinier 'best man' van Engelse 'Royal Marines Sniper Course'! Na het recente succes van Recce-sniper operators in Amerika, deze week de volgende prestatie van formaat: marinier Bram is gekozen tot beste cursist van de sniperopleiding van de Engelse collega's.

https://s7.postimg.org/yluylw4aj/Sniper.jpg
Op deze foto zien we cursisten van de Nederlandse sniperopleiding die momenteel plaatsvindt. Recce-sniper operators van Recce-sniper Troop en snipers van NLMARSOF krijgen onder leiding van opleidingseenheid Recce-sniper / Mountainleader in een 19 weken durende, modulaire opleiding de fijne kneepjes bijgebracht om informatie over een opponent in te winnen, en om een geselecteerd doel met precisievuur uit te schakelen.

korpsmariniers.com

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 17 Aug 2016, 09:03 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 19 Aug 2016, 19:55 

Jo ,ik heb ook even rond gekeken op http://www.zeeuwse-navy-seals.com/overn ... rsman.html en ik denk dat Antoon dan in een duikersploeg heeft gezeten :?:
met name dit stukje Afbeelding

wel een leuke site incl fimpjes uit Den Oever a1dh

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 21 Aug 2016, 16:03 

[vimeo]152280753[/vimeo]

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 22 Aug 2016, 18:57 

Jo,die hebben hun personeel om te dragen :lol:
Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 23 Aug 2016, 19:09 

Afbeelding

Kapitein Schuiling R.I.P vl2

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 23 Aug 2016, 19:35 

Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 30 Aug 2016, 19:41 

[youtube]8sC8hq7g8Q4[/youtube]

Afsluitings conert Indische zomer 2005 in Den Haag
Marinierskappel der Kon Marine in het cogresgebouw

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 04 Sep 2016, 10:17 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 04 Sep 2016, 12:07 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 07 Sep 2016, 15:52 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 09 Sep 2016, 11:22 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 10 Sep 2016, 16:34 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 26 Sep 2016, 17:55 

Zich zonder hoofddeksel naar buiten begeven :shock:

In wat voor tijd leven we toch :wink:

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 27 Sep 2016, 19:21 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 07 Okt 2016, 10:19 

Dagboek van het thuisfront

Het leven van marineman Ivo van der Steen stond op zijn kop toen zijn beste vriend sneuvelde in Uruzgan. Marinier Jeroen Houweling (29) kwam in 2010 om toen zijn voertuig op een bermbom reed. Voor de zonen van Jeroen schreef Van der Steen ’Dagboek van het Thuisfront’. Vandaag reikt hij het eerste exemplaar uit aan de jongens en hun moeder.

https://s13.postimg.org/hptqb5i7r/image.jpg
Ivo van der Steen beschreef het leven van zijn gesneuvelde goede vriend en collega Jeroen Houweling. In eerste instantie schreef hij het voor de zoons en vrouw van Jeroen, maar hij hoopt er ook andere militairen mee te helpen. FOTO ROB DE JONG

We zijn stille getuigen van een groot drama. Ik zie hoe Jessica naar het hoofdeinde van de kist loopt en zich over de kist laat vallen. Vervolgens strekt ze haar armen uit en zegt hardop door haar dikke tranen heen: „Jeroen dit hadden we toch niet afgesproken?” Dit beeld en haar persoonlijke woorden tot Jeroen gaan werkelijk door merg en been.

Zo beschrijft Ivo van der Steen het aangrijpende moment waarop de vrouw van zijn vriend, weduwe sinds een paar dagen, op vliegveld Eindhoven voor het eerst de kist ziet waarin hij is teruggekeerd. Jeroen, beer van een vent, vader van Raphaël (9) en Benjamin (10 maanden) zal nooit voorbij de bloei van zijn leven komen. Daar in die hangar beseffen de nabestaanden het voor het eerst echt.

Ongemakkelijk

Van der Steen vertelt het verhaal secuur en compleet. De deuren die veel nabestaanden van gesneuvelden liever dicht hielden, staan ineens wagenwijd open. Boeiend, want zo zie je wat de familieleden, vrienden en collega’s van de 25 militairen die omkwamen tijdens de missie Uruzgan te verwerken kregen. Maar het voelt op momenten ook ongemakkelijk om zo dichtbij zulke intieme gebeurtenissen te zijn. Ze komen in volle rauwheid binnen omdat de schrijver geen detail onvermeld heeft gelaten.

Emoties

„Ik heb eerlijk willen zijn. Ik heb alles opgeschreven zoals het is gebeurd”, legt Van der Steen, die in het dagelijks leven scheepstechnicus bij de marine is, uit. Jeroen kende hij al sinds zijn kindertijd. „Ik heb het geschreven compleet met alle emoties. Die van de familie, maar ook die van mezelf. Dat is soms confronterend. Ik heb toen ik het teruglas ook wel gedacht: moet ik dit er niet uithalen? Maar dat zou niet eerlijk zijn. Dat vindt Jessica ook. ’Zo is het gebeurd, dus zo mag het ook worden verteld’, zegt zij. Zonder haar goedkeuring was het boek nooit op de markt gekomen.”

„Ik heb dit geschreven voor Raphaël en Benjamin. Raphaël was boos op zijn moeder omdat hij niet mee mocht op een nabestaandenreis naar Afghanistan. Hij wilde zien waar zijn vader heeft gewerkt. Ik heb uitgelegd dat negen jaar daarvoor te jong is, maar dat ik mee zou gaan om alles voor hem te fotograferen en op te schrijven. Thuis bedacht ik me dat het beter zou zijn om alles wat er in de tijd na het sneuvelen van Jeroen is gebeurd, vast te leggen. Ik heb het met de hand opgeschreven op 300 A4’tjes. Het kostte elk vrij uurtje, maar het voelde goed mijn belofte waar te maken. Vervolgens zei mijn omgeving: ’daar moet je wat mee doen.”

In puin

Behalve Ivo van der Steen hebben ook Jeroens weduwe en een aantal collega’s meegeschreven. Ze staan ook stil bij Jeroens collega Marc Harders, die bij dezelfde aanslag om het leven kwam. Vooral de epiloog van Jessica Houweling maakt indruk. Ze vertelt open hoe haar leven in puin lag na het plotselinge verlies. De buitenwereld zag haar als de stoere mariniersvrouw die het aankon, maar de werkelijkheid was heel anders. Ze schrijft aan haar zonen:

Iedereen dacht dat ik sterk genoeg was, maar ze wisten niet dat ik zo graag mijn ogen wilde sluiten om niet meer wakker te worden… Het allerzwaarste vond ik dat ik alles alleen heb moeten beslissen over jullie. Ik heb echt mijn best gedaan. Ook al zat ik er doorheen, alles ging thuis door: koken, wassen, strijken, jullie verzorgen. En echt af en toe was het geen pretje, maar ik ben zo blij met en trots op jullie.

„We hopen dat dit boek ook andere militairen helpt”, legt Ivo van der Steen uit. Vanaf een canvasdoek kijkt een jonge Jeroen glimlachend toe. Hij staat schouder aan schouder met zijn boezemvriend tijdens een vakantie op de Canarische Eilanden. „Ik heb al gehoord dat stoere mariniers die een proefversie kregen, het soms te kwaad werd. Ze vertalen Jeroen zijn verhaal naar hun eigen situatie. Dat is goed. Ik hoop vooral dat Jeroen hierdoor minder snel wordt vergeten. Het zou mooi zijn als hij zo langer bij ons kan zijn.”

telegraaf

 Jump to forum   Jump to topic

 Titel: Generaal Nass
Geplaatst: Za 08 Okt 2016, 17:40 

Afbeelding

Generaal Nass R.I.P vl2

 Jump to forum   Jump to topic

 Titel: Mannen van staal
Geplaatst: Wo 12 Okt 2016, 13:35 

STEPHAN DE VRIES – MANNEN VAN STAAL (BOEK KORPS MARINIERS)
Het boek over van Stepahn de Vries – Mannen van staal dat verschijnt in oktober 2016, geeft een inkijk achter de schermen bij de officiersopleiding van het Korps Mariniers
https://s18.postimg.org/64can1gjt/image.jpg

– Titel: Mannen van staal
– Schrijver: Stephan de Vries (Nederland(
– Genre: reportage, non-fictie
– Uitgever: Nieuw Amsterdam
– Verschijnt: oktober 2016
– Omvang: 208 pagina’s
– Uitgave: Paperback
– Prijs: € 19,99

Inhoud Stephan de Vries Mannen van Staal Boek over het Korps Mariniers
Ze opereerden in Irak, Afghanistan en Mali, ze vechten op zee tegen Somalische piraten en strijden in Nederland tegen terreur en geweld. Een officier der mariniers moet onder de meest extreme omstandigheden zijn eenheid erdoorheen slepen. Wie zijn eigenlijk die jongemannen die aan de zwaarste opleiding van de Nederlandse krijgsmacht beginnen? Wat zijn hun dromen, drijfveren en angsten? Hoe gaan zij om met de vele fysieke en mentale hindernissen? Voor Mannen van staal sprak de auteur met officiers in opleiding, was hij getuige van levensechte oefeningen in binnen- en buitenland en interviewde hij de instructeurs, partners en familieleden. Het resultaat is een indringend portret van jonge militairen die de Nederlandse belangen overal ter wereld moeten gaan dienen, soms op leven en dood.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 22 Okt 2016, 17:07 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.
Pagina 1 van 67 [ Er zijn meer dan 1652 reslutaten gevonden ]Ga naar:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.

Vertaald door phpBBservice.nl.