Bekijk onbeantwoorde berichten | Bekijk actieve onderwerpen Het is momenteel Vr 21 Jun 2019, 00:02

Er zijn meer dan 1526 reslutaten gevonden

Auteur Bericht

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 30 Jun 2016, 20:15 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 12 Jul 2016, 18:57 

Proficiat met jullie bevorderingen m3

Snuf ,Die linker van foto 1, feestje hindernisbaan ook kombuis liefhebber :wink:

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 12 Jul 2016, 19:02 

Afbeelding

De Generaal bekijkt ons forum en spreekt de Sgt aan op zijn baret :wink: :mrgreen:

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 28 Jul 2016, 19:33 

tGkLT_Nn2t0

Op 23 juni 1900 vertrok het pantserschip Hr.Ms. Holland, later versterkt met de pantserschepen Hr.Ms. Piet Hein en Hr.Ms. Koningin Wilhelmina der Nederlanden, naar Shanghai om daar Nederlandse ingezetenen te beschermen naar aanleiding van de zogeheten Bokseropstand. Deze revolte richtte zich tegen de invloed van Westerse imperialistische mogendheden en hun toenemende invloed op de Chinese handel en politiek. De komst van de oorlogsbodems en een landingsdivisie Nederlandse mariniers en vlootpersoneel werd ook door de andere Westerse ingezetenen met enige opluchting gadegeslagen. Deze marinemissie resulteerde uiteindelijk in een nagenoeg onafgebroken periode van Nederlandse militaire aanwezigheid in China tot 1923. De film toont een compilatie van het optreden van mariniers en schepelingen in de omgeving van Peking en Shanghai gedurende deze 23 jaar.

Nederlands Instituut voor Militaire Historie

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 07 Aug 2016, 13:13 

https://s8.postimg.org/b1xg9ioh1/Sniper2.jpg
Nederlandse marinier 'best man' van Engelse 'Royal Marines Sniper Course'! Na het recente succes van Recce-sniper operators in Amerika, deze week de volgende prestatie van formaat: marinier Bram is gekozen tot beste cursist van de sniperopleiding van de Engelse collega's.

https://s7.postimg.org/yluylw4aj/Sniper.jpg
Op deze foto zien we cursisten van de Nederlandse sniperopleiding die momenteel plaatsvindt. Recce-sniper operators van Recce-sniper Troop en snipers van NLMARSOF krijgen onder leiding van opleidingseenheid Recce-sniper / Mountainleader in een 19 weken durende, modulaire opleiding de fijne kneepjes bijgebracht om informatie over een opponent in te winnen, en om een geselecteerd doel met precisievuur uit te schakelen.

korpsmariniers.com

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 17 Aug 2016, 09:03 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 19 Aug 2016, 19:55 

Jo ,ik heb ook even rond gekeken op http://www.zeeuwse-navy-seals.com/overn ... rsman.html en ik denk dat Antoon dan in een duikersploeg heeft gezeten :?:
met name dit stukje Afbeelding

wel een leuke site incl fimpjes uit Den Oever a1dh

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 21 Aug 2016, 16:03 

[vimeo]152280753[/vimeo]

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 23 Aug 2016, 19:09 

Afbeelding

Kapitein Schuiling R.I.P vl2

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 04 Sep 2016, 10:17 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 04 Sep 2016, 12:07 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 07 Sep 2016, 15:52 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 09 Sep 2016, 11:22 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 10 Sep 2016, 16:34 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 26 Sep 2016, 17:55 

Zich zonder hoofddeksel naar buiten begeven :shock:

In wat voor tijd leven we toch :wink:

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 27 Sep 2016, 19:21 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 07 Okt 2016, 10:19 

Dagboek van het thuisfront

Het leven van marineman Ivo van der Steen stond op zijn kop toen zijn beste vriend sneuvelde in Uruzgan. Marinier Jeroen Houweling (29) kwam in 2010 om toen zijn voertuig op een bermbom reed. Voor de zonen van Jeroen schreef Van der Steen ’Dagboek van het Thuisfront’. Vandaag reikt hij het eerste exemplaar uit aan de jongens en hun moeder.

https://s13.postimg.org/hptqb5i7r/image.jpg
Ivo van der Steen beschreef het leven van zijn gesneuvelde goede vriend en collega Jeroen Houweling. In eerste instantie schreef hij het voor de zoons en vrouw van Jeroen, maar hij hoopt er ook andere militairen mee te helpen. FOTO ROB DE JONG

We zijn stille getuigen van een groot drama. Ik zie hoe Jessica naar het hoofdeinde van de kist loopt en zich over de kist laat vallen. Vervolgens strekt ze haar armen uit en zegt hardop door haar dikke tranen heen: „Jeroen dit hadden we toch niet afgesproken?” Dit beeld en haar persoonlijke woorden tot Jeroen gaan werkelijk door merg en been.

Zo beschrijft Ivo van der Steen het aangrijpende moment waarop de vrouw van zijn vriend, weduwe sinds een paar dagen, op vliegveld Eindhoven voor het eerst de kist ziet waarin hij is teruggekeerd. Jeroen, beer van een vent, vader van Raphaël (9) en Benjamin (10 maanden) zal nooit voorbij de bloei van zijn leven komen. Daar in die hangar beseffen de nabestaanden het voor het eerst echt.

Ongemakkelijk

Van der Steen vertelt het verhaal secuur en compleet. De deuren die veel nabestaanden van gesneuvelden liever dicht hielden, staan ineens wagenwijd open. Boeiend, want zo zie je wat de familieleden, vrienden en collega’s van de 25 militairen die omkwamen tijdens de missie Uruzgan te verwerken kregen. Maar het voelt op momenten ook ongemakkelijk om zo dichtbij zulke intieme gebeurtenissen te zijn. Ze komen in volle rauwheid binnen omdat de schrijver geen detail onvermeld heeft gelaten.

Emoties

„Ik heb eerlijk willen zijn. Ik heb alles opgeschreven zoals het is gebeurd”, legt Van der Steen, die in het dagelijks leven scheepstechnicus bij de marine is, uit. Jeroen kende hij al sinds zijn kindertijd. „Ik heb het geschreven compleet met alle emoties. Die van de familie, maar ook die van mezelf. Dat is soms confronterend. Ik heb toen ik het teruglas ook wel gedacht: moet ik dit er niet uithalen? Maar dat zou niet eerlijk zijn. Dat vindt Jessica ook. ’Zo is het gebeurd, dus zo mag het ook worden verteld’, zegt zij. Zonder haar goedkeuring was het boek nooit op de markt gekomen.”

„Ik heb dit geschreven voor Raphaël en Benjamin. Raphaël was boos op zijn moeder omdat hij niet mee mocht op een nabestaandenreis naar Afghanistan. Hij wilde zien waar zijn vader heeft gewerkt. Ik heb uitgelegd dat negen jaar daarvoor te jong is, maar dat ik mee zou gaan om alles voor hem te fotograferen en op te schrijven. Thuis bedacht ik me dat het beter zou zijn om alles wat er in de tijd na het sneuvelen van Jeroen is gebeurd, vast te leggen. Ik heb het met de hand opgeschreven op 300 A4’tjes. Het kostte elk vrij uurtje, maar het voelde goed mijn belofte waar te maken. Vervolgens zei mijn omgeving: ’daar moet je wat mee doen.”

In puin

Behalve Ivo van der Steen hebben ook Jeroens weduwe en een aantal collega’s meegeschreven. Ze staan ook stil bij Jeroens collega Marc Harders, die bij dezelfde aanslag om het leven kwam. Vooral de epiloog van Jessica Houweling maakt indruk. Ze vertelt open hoe haar leven in puin lag na het plotselinge verlies. De buitenwereld zag haar als de stoere mariniersvrouw die het aankon, maar de werkelijkheid was heel anders. Ze schrijft aan haar zonen:

Iedereen dacht dat ik sterk genoeg was, maar ze wisten niet dat ik zo graag mijn ogen wilde sluiten om niet meer wakker te worden… Het allerzwaarste vond ik dat ik alles alleen heb moeten beslissen over jullie. Ik heb echt mijn best gedaan. Ook al zat ik er doorheen, alles ging thuis door: koken, wassen, strijken, jullie verzorgen. En echt af en toe was het geen pretje, maar ik ben zo blij met en trots op jullie.

„We hopen dat dit boek ook andere militairen helpt”, legt Ivo van der Steen uit. Vanaf een canvasdoek kijkt een jonge Jeroen glimlachend toe. Hij staat schouder aan schouder met zijn boezemvriend tijdens een vakantie op de Canarische Eilanden. „Ik heb al gehoord dat stoere mariniers die een proefversie kregen, het soms te kwaad werd. Ze vertalen Jeroen zijn verhaal naar hun eigen situatie. Dat is goed. Ik hoop vooral dat Jeroen hierdoor minder snel wordt vergeten. Het zou mooi zijn als hij zo langer bij ons kan zijn.”

telegraaf

 Jump to forum   Jump to topic

 Titel: Generaal Nass
Geplaatst: Za 08 Okt 2016, 17:40 

Afbeelding

Generaal Nass R.I.P vl2

 Jump to forum   Jump to topic

 Titel: Mannen van staal
Geplaatst: Wo 12 Okt 2016, 13:35 

STEPHAN DE VRIES – MANNEN VAN STAAL (BOEK KORPS MARINIERS)
Het boek over van Stepahn de Vries – Mannen van staal dat verschijnt in oktober 2016, geeft een inkijk achter de schermen bij de officiersopleiding van het Korps Mariniers
https://s18.postimg.org/64can1gjt/image.jpg

– Titel: Mannen van staal
– Schrijver: Stephan de Vries (Nederland(
– Genre: reportage, non-fictie
– Uitgever: Nieuw Amsterdam
– Verschijnt: oktober 2016
– Omvang: 208 pagina’s
– Uitgave: Paperback
– Prijs: € 19,99

Inhoud Stephan de Vries Mannen van Staal Boek over het Korps Mariniers
Ze opereerden in Irak, Afghanistan en Mali, ze vechten op zee tegen Somalische piraten en strijden in Nederland tegen terreur en geweld. Een officier der mariniers moet onder de meest extreme omstandigheden zijn eenheid erdoorheen slepen. Wie zijn eigenlijk die jongemannen die aan de zwaarste opleiding van de Nederlandse krijgsmacht beginnen? Wat zijn hun dromen, drijfveren en angsten? Hoe gaan zij om met de vele fysieke en mentale hindernissen? Voor Mannen van staal sprak de auteur met officiers in opleiding, was hij getuige van levensechte oefeningen in binnen- en buitenland en interviewde hij de instructeurs, partners en familieleden. Het resultaat is een indringend portret van jonge militairen die de Nederlandse belangen overal ter wereld moeten gaan dienen, soms op leven en dood.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 22 Okt 2016, 17:07 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 30 Okt 2016, 17:40 

Het weer wordt steeds wisselvalliger. En dat is nu precies wat zo’n 250 mariniers nodig hebben. Ze zitten namelijk midden in een 5 weken durende bergtraining. Die begon 10 dagen terug in het Schotse Garelochhead.

https://s16.postimg.org/5qut9gy2t/img_20161027_wa0004_1.jpg
Mariniers in regen en wind in de Schotse bergen.

Waarom die nodig is? Omdat mariniers overal ter wereld, onder alle weersomstandigheden en op elk terrein moeten kunnen opereren. Hoe de vlag erbij staat, wilde de Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp zelf wel eens zien. Dus begaf hij zich de afgelopen 2 dagen onder de leden van de Marine Combat Group. Het verslechterende weer betitelt instructeur majoor der mariniers Gerrit Jan als mooi. “Dit voor de mentale factor en drills die worden gehouden,” legt hij uit.

Vechten
Onder toeziend oog van Middendorp leggen de zeesoldaten een mars door de bergen af. Hij heeft veel bewondering voor de mannen: “ Het is een indrukwekkende training onder deze barre omstandigheden."
Die mars is niet het enige dat de militairen in deze fase van de training moeten ondergaan. Ze moeten ook navigeren en zich verplaatsen. In een later stadium staan de mannen ook oefengevechten in de bergen te wachten. Gerrit Jan: “Tijdens de eindoefening moet de eenheid in diverse scenario’s laten zien wat ze de afgelopen weken allemaal hebben geleerd.” Overigens zijn de mariniers er dan nog niet, want na de bergtraining staat een koudweertraining in Noorwegen op het programma.

defensie.nl

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 30 Okt 2016, 17:48 

Met een estafettemarathon liepen de 11 mariniers van het zogenoemde Vessel Protection Detachement (VPD) meer dan 800 euro bij elkaar. Dat gebeurde aan boord van de Red Zed II in het Arabisch Basin. Het geld is voor Save The Children. Dit goede doel zet zich in voor kinderen in het door burgeroorlog verscheurde Jemen.

https://s14.postimg.org/4heetfx1d/d161028jv1162_1.jpg
De bemanning van de Red Zed II liep 11 rondes met de mariniers mee.

Bedenker sergeant Bert: “Als marinier kwamen wij ooit op om vrede en veiligheid in de hele wereld te bevorderen, op deze manier kunnen we ook in dat land iets betekenen.”

Startschot
De zeesoldaten beveiligen de Red Zed II tegen piraten terwijl het van Egypte naar Sri Lanka vaart. Nadat ze vrijdag de High Risk Area veilig hadden verlaten, was er tijd voor een benefietmarathon. Nog voor het eerste daglicht, om 06:00 uur, gaf de kapitein van de Red Zed het startschot. De lopers begonnen 15 seconden na elkaar. Zou de estafette 1 voor 1 worden gelopen, dan zou die tot het middaguur duren. Dat was met de tropische temperatuuur in het gebied niet verantwoord.

71 kilometer
De marathon was overigens niet geheel accuraat. De zeesoldaten liepen ieder 21 rondjes van 360 meter als saluut aan hun eenheid: 21 Raiding Squadron. Hierdoor legden zij ruim 75 kilometer af. Bovendien besloot ook de bemanning van de Red Zed II deel te nemen. Zij brachten het totaal op 143 kilometer. “De bemanning en mariniers zijn echt samengekomen om kinderen in Jemen te helpen”, vertelt Bert. “Zo hebben we een mooi bedrag opgehaald.”

En dan te bedenken dat de rederij, Red Box Energy Services, het totaal nog eens aanvult met 250 euro.

defensie.nl

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 10 Nov 2016, 19:49 

Als er íemand is die weet hoe je overleeft in extreme kou, dan zijn het wel veteranen van het Korps Mariniers. Overste Ben Vlasman vertelt over snow holes, windchill en frostnip.

Het gaat om de body core temperature, legt Luitenant-Kolonel Ben Vlasman uit. Hij is Mountain Leader bij het Korps Mariniers en gaf meerdere winters koudweerinstructie. “Je lichaam concentreert zich bij extreme kou op het warm houden van je vitale organen en de hersenen, de body core. Van de rest wordt op dat moment al een beetje afstand genomen: de extremiteiten krijgen steeds minder bloed aangevoerd en sterven af als je niks zou doen.”
https://s11.postimg.org/hvblb76nn/image.jpg
Luitenant-Kolonel Vlasman

Dat herken ik! Tintelende vingers in de winter als je je handschoenen vergeten bent. Volgens Ben is dat een veeg teken. “Bij tintelingen ben je al bijna te laat. Het bloed heeft zich al teruggetrokken uit je extremiteiten, die tinteling is het weer terugstromen na opwarming. Als je niets zou doen ontstaat er al snel een witte waas op je huid, dat heet frostnip en zo ver laten wij het als mariniers liever niet komen. In Nederland ga je dan meestal snel naar binnen en dat is ook zeer verstandig.”

Frostnip is de mildste vorm van weefselschade door kou. “In een oefening zijn gevoelloze vingers of tenen en tintelingen een reden om snel een onderkomen te creëren: uit de elementen. Hebben we geen tent, dan graven we een kuil uit aangestampte sneeuw: een snow hole. Daarbinnen heb je – ook al is het buiten min 30 – meteen een omgeving die rond het vriespunt ligt. Een klein kaarsje en een slaapzak zijn dan in principe genoeg voor het handhaven van je lichaamstemperatuur.”

Tip 1: Neem hete thee mee

Elke marinier heeft in koude omstandigheden een literfles hete, zoete thee bij zich. “Als je onderkoeld dreigt te raken en je drinkt thee, warmt direct je lichaam op midden in dat gebied waar je bloedsomloop alles voor wil sparen op zo’n moment,” legt Ben uit. “De warmte-sensatie van die zoete hete thee pept ook meteen je cognitieve vaardigheden op, zodat je weer handelend kunt optreden. De suiker zorgt voor een snelle verbranding. Ik raad iedereen aan bij koud weer een thermoskannetje warme thee mee op pad te nemen.”

Tip 2: Kijk naar het weerbericht

Tieners die ver moeten fietsen naar school, doen er goed aan hun voorbereiding op de kou thuis al te starten. Ben: “Lees het weerbericht. Wordt het koud? Misschien is het enkele graden boven nul. Maar als er een fikse wind bij staat, kan het windchill-effect toch zorgen voor bevriezingsverschijnselen. De gevoelstemperatuur telt, niet de thermometerwaarde.”

Tip 3: je trui in een plastic tas

Tegen kou bescherm je je met een goede isolatie, zegt Ben. “Werk in een meerlagensysteem, de luchtlaagjes tussen je kledingstukken houden je lichaamswarmte vast.” Maar mariniers zijn zeer intensieve bewegers tijdens hun koudweer- en bergtrainingen, ze zweten veel. Ben: “Wij trekken dan al die tussenlaagjes uit, behalve het onderste laagje. Houd dat aan met je jas erover. De rest van je kleding stop je waterdicht weg in je uitrusting. Als je weer in ruste bent, laat dan je natte jas drogen en trek die laagjes weer aan, die je met je lichaamstemperatuur meteen opwarmt.”

“Minus 15 graden is voor ons een grenstemperatuur,” zegt Ben. “Daarboven kun je best nog intensief bewegen in de kou, zoals hardlopen op ski’s. Daaronder begin je risico’s te lopen op bevroren bronchiën plús de ontstekingen die daarop volgen. Dat is natuurlijk gevaarlijk, zéker in een oorlogssituatie. Onder de -30 graden verrichten we uit veiligheidsoverwegingen bijna geen fysieke arbeid meer buiten onze shelter. Dat dwingt ons tot een statische aanpak: posten uitzetten en elkaar aflossen.”

Tip 4: Zorg dat je droog blijft

Echt gevaarlijk is weer waarbij je eerst kletsnat wordt en dan de vrieskoude nacht in gaat, zegt Ben. “Daarom dragen mariniers bij regen goretex pakken. Elke winterfietser in Nederland zou zo’n jas moeten hebben, ze zijn te koop bij outdoorwinkels. Droog blijven is fundamenteel bij kou.”

Tip 5: Geniet van het sneeuwlandschap!

De berg- en wintertraining van het Korps Mariniers is gestart vanaf 1972 toen Nederland samen met Engelsen tot aan het einde van de Koude Oorlog een NATO-taak had ter verdediging van de Noordflank. Maar de kennis bleek ook waardevol in de misses die later volgden en de berg- en wintertraining vormt dus nog steeds een belangrijk onderdeel van het opwerken van mariniers. Ben Vlasman ging op uitzending naar Bosnië en Afghanistan. “In de uitlopers van de Afghaanse Hindoekoesj ligt ook veel sneeuw. Daar hebben we ’s nachts temperaturen van -20 graden gehad, ons materiaal en ervaringen van de berg- en wintertraining in Noorwegen kwam toen weer zeer van pas.”

Het Korps Mariniers geeft inmiddels binnen de krijgsmacht vorm aan het expertisecentrum voor militair optreden onder extreme weersomstandigheden. “Er zijn zeker overeenkomsten tussen extreme hitte en extreme kou,” zegt Ben. “Maar als ik mag kiezen, doe mij dan maar kou en droge sneeuw. Daarin kun je met het goede materiaal prima vertoeven. Aangenamer dan in de constante nattigheid van Schotland, wat mij betreft. Al weten we ook daar wel raad mee, hoor.”

veteraneninstituut.nl

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 10 Nov 2016, 19:57 

Vliegbasis Volkel is in de Tweede Wereldoorlog aangelegd door de Duitsers. In de nadagen van de oorlog is het vliegveld nog door de geallieerden gebruikt als vliegbasis voor hun offensief tegen de Duitsers, maar toen het front verder Duitsland in kwam te liggen werd het vliegveld verlaten.

In 1946 werd het een marinierskamp, waar mariniers getraind werden voordat ze naar Indonesië uitgezonden werden. De mariniers reisden via halte Zeeland, wat vrij ver van het kamp lag. Daarom vroeg de kampcommandant in 1947 of de militaire treinen niet dichterbij de basis konden stoppen. De NS ging akkoord: de NS bouwde een perronnetje aan de vrije baan en plaatste een abri voor de dienstdoende officier, defensie verhardde de weg naar het kamp en zorgde voor verlichting.

In 1949 was het conflict in Indonesië voorbij en werd Volkel weer in gebruik genomen als vliegveld. Ergens voor 1955 werd er een aftakking van het hoofdspoor aangelegd en een extra perron; in 1972 werd het geheel opgebroken.

https://s14.postimg.org/4qpkvvswx/image.jpg
Mariniersperron Volkel
Heden ten dage zijn de twee perrons nog goed herkenbaar in het landschap en zijn er een informatiebord, een bankje en een stukje rails geplaatst. De gegeven coördinaten zijn van het aansluitwissel; de perrons lagen oostelijker

duitslijntje.info
Pagina 1 van 62 [ Er zijn meer dan 1526 reslutaten gevonden ]Ga naar:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.

Vertaald door phpBBservice.nl.