Bekijk onbeantwoorde berichten | Bekijk actieve onderwerpen Het is momenteel Do 24 Jan 2019, 14:19

Er zijn 177 resultaten gevonden

Auteur Bericht

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 21 Mrt 2016, 17:45 

De final exercise (finex) van de mariniersopleiding is vandaag gestart met een afdaling van de Van Brienenoordbrug in Rotterdam. Na een kort scenario op het Eiland van Brienenoord werden de mariniers-in-opleiding met een landingsvaartuig verplaatst richting Heijplaat. Na de amfibische landing volgde een social patrol richting een zgn 'stronghold'. Vandaaruit vinden er deze dag diverse verkenningspatrouilles en gevechtspatrouilles plaats. Vannacht wordt er op Heijplaat een raid uitgevoerd waarna de aspirant mariniers met landingsvaartuigen vertrekken richting Noord-Brabant voor het vervolg van de finex. Er zullen deze week naast uitdagende scenario's ook de nodige kilometers met volle bepakking te voet worden afgelegd Op vrijdag wacht hen de ultieme beloning. Dan zullen zij, mits 'geslaagd', op de Rotterdamse Van Ghentkazerne de gevechtspet mogen vervangen door de mariniersbaret.

http://s24.postimg.cc/61uuhbmnp/image.jpg
http://s11.postimg.cc/tnvad5spv/image.jpg
http://s8.postimg.cc/xs2siitz9/image.jpg
http://s22.postimg.cc/d3gz2dgr5/image.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 21 Jun 2016, 16:23 

http://s33.postimg.org/907ov90i7/image.jpg
08/07 12:00 uur
Jonge aspirant-mariniers komen na afloop van de loodzware Final Exercise (FINEX) aan op het Schouwburgplein. Na deze laatste beproeving mogen zij de felbegeerde mariniersbaret dragen en kunnen zij zich officieel ‘marinier’ noemen. Ook de Marinierskapel der Koninklijke Marine, Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers en de Vloot- en Roadshow Koninklijke Marine zijn erbij.
http://www.defensie.nl

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 12 Jul 2016, 08:16 

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 15 Jul 2016, 11:32 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 20 Jul 2016, 08:30 

Met het ontvangen van de certificaten hebben afgelopen vrijdag 16 onderofficieren van de mariniers de loopbaanopleiding sergeant van de mariniers afgesloten.
De certificaten werden uitgereikt door de Korpscommandant, brigade-generaal der mariniers Van Sprang en de Korpsadjudant, adjudant van de mariniers algemeen Van Haastrecht, en vond plaats op de Van Ghentkazerne in Rotterdam.
Deze loopbaanopleiding bestaat, in lijn met de drie kerntaken (leiding geven als sergeant, uitvoeren van battle procedures en optreden als leider), uit drie modules:
• de eerste module bestaat uit de Leergang Management Vaardigheden 3 (LMV3) die wordt verzorgd door de School voor Maritieme Vorming en Bedrijfsvorming Onderwijs (SMVBO).
• De tweede module betreft de zogenaamde ‘groene module’ (combat estimate en manoeuvre warfare) die wordt verzorgd door de opleidingsafdeling loopbaanopleidingen van het Mariniers Opleidingscentrum (MOC).
• De derde module behelst de, in samenwerking met het Expertise Centrum Opleidingskunde Defensie (ECOD), specifiek voor de doelgroep ontworpen opleiding tot ‘opleider’.
Gedurende de gehele opleiding worden ‘lerenden’ aangewezen om als leider op te treden voor het uitvoeren van opdrachten. Leiderschap en battle procedures zijn op deze wijze een continu onderdeel van de opleiding. Samen werken en samen leren worden voortdurend gestimuleerd.

https://s31.postimg.org/m1ox7g6kb/image.jpg
https://s32.postimg.org/6x9zghk8l/image.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 23 Aug 2016, 22:04 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 24 Aug 2016, 20:16 

Military trackers van het Korps Mariniers hebben op Bonaire geholpen de daders van een dodelijke schietpartij op te sporen.

Politieagent Ferry Bakx kwam vorige week om het leven toen hij met een collega bij een huis op onderzoek uitging. Het zou om een overval gaan.

Toen zij arriveerden kwam het tot een achtervolging waarbij Bakx werd neergeschoten. Hulpverleners brachten hem naar het ziekenhuis, maar hij bleek niet meer te redden. De daders wisten te ontkomen.

Kort na het drama zijn de professionele spoorzoekers vanaf Curaçao ingezet om het Korps Politie Caribisch Nederland bij te staan. “Wij zijn gespecialiseerd in het vinden en volgen van sporen”, vertelt hun teamleider. “Daaruit halen we zoveel mogelijk informatie over de bewegingen van de daders.” Zo brachten de mariniers onder meer de vluchtroute in kaart. Ook vonden ze kleding, een portemonnee en een patroonhouder.

De military trackers zijn inmiddels terug op Curaçao. “Onze inzet is erg nuttig tijdens de eerste periode, wanneer de sporen nog vers zijn”, verklaart de teamleider. “Daarna nemen andere diensten het over.” De daders zijn nog niet gevonden.

https://s16.postimg.org/vs5i2ycb9/image.jpg
https://s14.postimg.org/x9e8mw0g1/image.jpg
https://s16.postimg.org/yar73my1h/image.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 31 Aug 2016, 15:18 

“Zero this is one-zero-alpha, troops in contact! We have multiple casualties, request Quick Reaction Force”. Dit zijn de eerste kreten die over de radio te horen zijn. De mariniers haasten zich meteen naar de meerdere gewonden en belanden in een vuurgevecht. Care Under Fire, het verzorgen van gewonden tijdens een vuurgevecht, is een belangrijk onderdeel van de scenario’s die in de retentieweek worden beoefend.

Het doel van de retentieweek is om de ‘first responder’, een gewondenhelper of geneeskundig verzorger die als eerste ter plekke is, vertrouwd te houden met het handelen in stressvolle situaties. Om te kijken of zij nog aan de laatste eisen voldoen, dienen alle gewondenhelpers en geneeskundige verzorgers deze training jaarlijks te volgen.

Fysiek en mentaal wordt er namelijk veel van hen verwacht. De meeste dodelijke slachtoffers vallen namelijk binnen de eerste tien minuten. Daarom wordt er een realistisch eindscenario opgezet, waarbij meerdere gewonden tegelijkertijd verzorgd moeten worden. Na het behalen van deze training gaan de mariniers, met nieuwe medische kennis op zak, aan de slag bij hun eigen eenheid.

https://s21.postimg.org/rhhqkokrr/image.jpg
https://s17.postimg.org/6vupa8b8v/image.jpg
https://s22.postimg.org/46uj1wrm9/image.jpg
https://s13.postimg.org/odmkby8g7/image.jpg
https://s16.postimg.org/4dn0u8w4l/image.jpg

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 07 Sep 2016, 21:27 

En.......laat nu maar die vrouwen komen bij het Korps. Hoeven nooit meer naar het aanrecht, rechtstreeks naar de stal. :mrgreen:

Afbeelding

Groet Jo

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 08 Sep 2016, 16:54 

En…... wat ook zo leuk is bij de omgang met paarden, in het bijzonder die paarden die op “zelfbediening” staan geschakeld, dat niets meer “comme il faut” verloopt. De snuffels die tussen 5 en 600 kg wegen, zijn zich niet bewust van hun eigen kracht en daar maken wij al eeuwen gebruik van. In het ongunstigste geval word je zonder blikken of blozen naar wolk 1665 getrapt en alles per ongeluk. Maar een paar gekneusde ribben hou je er altijd wel aan over. Ter lering ende vermaeck en de liefhebbers, hieronder nog enige beelden van paarden die even het bekende “geintje met de baksmeester” uithalen. :mrgreen: Click om te vergroten. Groet Jo

https://s9.postimg.org/drgie124b/STOUT_PAARD_3.jpg
Ik ga maar even op het dek zitten.
https://s9.postimg.org/uwrj4j7pn/STOUT_PAARD_4.jpg
Geintje, ik sta weer.
https://s18.postimg.org/v5t5e81lh/STOUT_PAARD_5.jpg
Waar is mijn zware shag baal gebleven.
https://s10.postimg.org/t1pgoyrdh/STOUT_PAARD_6.jpg
Zie je wel dat ik kan springen.
https://s17.postimg.org/729bfs7vv/STOUT_PAARD_7.jpg
De hele bombardier is verdwenen.
https://s14.postimg.org/vt451tstp/STOUT_PAARD_8.jpg
Wie is hier verantwoordelijk voor die bende.
https://s11.postimg.org/cvc2hvae7/STOUT_PAARD_9.jpg
IPPON dat is een vol punt.
https://s22.postimg.org/vjobrv0zx/STOUT_PAARD_10.jpg
Morgen 08.00 tenue én plunjeinspectie.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 04 Okt 2016, 18:05 

Hier is het 365 dagen p/jaar dierendag, extra aandacht op de 4e oktober is in dit huis overbodig. Vandaag van 11.00 tot 14.00 met de “kameraden” het bos en veld in geweest.

https://s15.postimg.org/56lh3c49j/BOS_VELD_2.jpg

https://s13.postimg.org/j7c756ftv/110305.jpg

https://s17.postimg.org/jfmrao2bv/BOS_VELD_1.jpg

https://s22.postimg.org/jxxj7q6ml/P1120052.jpg
Een echte pluizenbuik maakt zich ook op 4 oktober niet moe.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 05 Okt 2016, 11:33 

Jo, die reegeit schrikt niet omdat jij naar paard ruikt. :razz: Greetz. Snuf.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 09 Okt 2016, 11:57 

Generaal Rob Verkerk 6 okt.

Gesprek met mijn ‘groene mannetjes’ over de Miljoenennota en hoe we met het extra geld de output QPO gaan vergroten.

https://s14.postimg.org/iiz2t0u9t/image.png
https://s15.postimg.org/8eddguu2j/image.png
https://s15.postimg.org/p6nwrwjfv/image.png
https://s18.postimg.org/4fzd8yxo9/image.png

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 13 Okt 2016, 17:03 

http://www.rd.nl/vandaag/binnenland/mar ... -1.1134964

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 22 Okt 2016, 16:23 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 10 Nov 2016, 14:00 

Hoe overleef, opereer en beweeg je onder zware omstandigheden in bergachtig gebied? De mariniers van de het 13e en 22e Raiding Squadron hebben dat de afgelopen periode allemaal geleerd in de Schotse Hooglanden. Na de Mountain Movement and Surival Course(MMSC) doorliepen de mariniers deze week met zeer wisselende weersomstandigheden de Mountain Warfare Course (MWC). Tijdens de MWC ligt de focus op de uitvoering van militaire operaties in bergachtig gebied. De laatste fase van bergtraining is de Final Exercise (FINEX). De FINEX start met een realistisch scenario waarbij de eenheden alle aangeleerde technieken in praktijk moet brengen.

https://s15.postimg.org/4fvf0yl8r/image.jpg
https://s16.postimg.org/jf55w359h/image.jpg
https://s22.postimg.org/u1zphlx7l/image.jpg
https://s18.postimg.org/w2vfyr90p/image.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 18 Nov 2016, 16:53 

N.a.v. Monthiyamin.We zullen binnenkort wel weer een emailtje of telefoontje krijgen van één of andere bewoner van het arme continent ten zuiden van Europa of we interesse in zonnepanelen hebben.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 20 Nov 2016, 22:23 

Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 23 Nov 2016, 13:27 

Marinier Evert Kramer wist het langste uit handen van het opsporingsteam te blijven en was begin deze week winnaar van de tv-show Hunted.

https://s22.postimg.org/4wz061pmp/image.png

Voor zijn baas generaal Verkerk was het niet echt een verrassing. Op Twitter schreef de Commandant Zeestrijdkrachten: ’Marines take you by surprise. Hunters fail. Marines win’, hetgeen zoveel betekent als: ’Mariniers verrassen je. Jagers falen. Mariniers winnen’. De Fries Kramer zit momenteel op Curacao omdat hij daar les moet geven in opsporingstechnieken. Dat hij gewonnen had was al bekend bij de Korpsleiding, maar is uiteraard stilgehouden om de spanning er tot het eind in te houden.

Op internet reageren volgers van het programma enthousiast. Jan Kapelle zegt: ,,Wat een top-tv. Diepe buiging voor Evert Kramer en Hunted.” Jaap Hilhorst stelt: ,,Wat een eindbaas die Evert.” Een ander noemt hem ’een man van staal’. Denny Traas ziet in het listige gedrag van de marinier: een mooi staaltje van ’improvise, adapt and overcome’, wat zich laat vertalen als: improviseer, pas je aan en overwin.

Sergeant-majoor Kramer bereikte in de laatste aflevering een helikopterplatform in Noordwijk dat diende als einddoel. In het programma moesten twaalf mensen uit handen blijven van een opsporingsdienst (de Hunters). Kramer was de enige die vrij wist te blijven. ’I win, you lose’, stond op een briefje dat hij toonde toen hij per helikopter weg vloog. Evert spoort in zijn werk als tracker mensen op en bewees dat hij ook bedreven is op de vlucht.

noordhollandsdagblad.nl

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 29 Nov 2016, 15:21 

Saamhorigheids kerstdiner VBHKAZ Doorn. De Missing Man table


Afbeelding
Afbeelding

m3 vl2

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 30 Nov 2016, 16:15 

https://s17.postimg.org/ihbeos5f3/image.jpg

Sergeant-majoor van de mariniers Evert Kramer gaf in het tv-programma Hunted al een kleine inzage in de wereld van de Military Trackers. Maar sinds deze week is het Korps Mariniers weer elf tracking-experts rijker.Tijdens de tweeweekse opleiding tot Military Tracking Instructor (MTI) in Curaçao deden de mariniers veel kennis en ervaring op. Hierdoor kunnen zij na het afronden van de opleiding worden ingezet als instructeur bij het Korps Mariniers, de Luchtmobiele Brigade of het Korps Commandotroepen.

In de MTI-opleiding, onder leiding van het Marine Training Command, worden de elf onderofficieren van het Korps Mariniers ook kerninstructeur Signal Awareness. Nu de instructeurs klaar zijn gaan ze direct aansluitend de Military Tracker (MT) opleiding verzorgen. Hierbij krijgen zij coaching en feedback van ervaren Military Trackers en geeft dit een impuls aan de kwaliteit van de nieuwe instructeurs.

De Military Tracker (MT) opleiding wordt gevolgd door het 11e Raiding Squadron. Het 11e RSQN is op dit moment de Marine Spearhead Task Unit (MSTU) van CZSK. Hierdoor geeft CZSK invulling aan de MT capaciteit binnen Defensie. Tevens neemt ook personeel van Aruba, Curaçao en St. Maarten deel aan de opleiding.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 02 Dec 2016, 17:48 

2 december 1817 reorganiseerde het Bataljon Mariniers en veranderde het van naam in het Korps Mariniers. En zo heet het nog steeds!


Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 08 Dec 2016, 15:16 

Met het aansnijden van de Korpstaart door de commandant van de Van Ghentkazerne, luitenant-kolonel der mariniers Jan ten Hove, werd het startsein gegeven voor de viering van de 351ste verjaardag van het Korps Mariniers, dat op 10 december 1665 werd opgericht. Tijdens een 'Alle Hens' werden ook een 20-tal herinneringsmedailles Vredesoperaties met gesp VPD uitgereikt aan mariniers die nu geplaatst zijn bij het Mariniers Opleidingscentrum. De korpsverjaardag staat vanmiddag verder in het teken van een ‘pittige’ PT-sessie voor de gehele bemanning en de avond is, traditioneel, gereserveerd voor het boksgala. In een zevental partijen zullen, aangemoedigd door een enthousiast publiek, de mariniers de bokshandschoenen laten spreken.
Ook de Van Ghentkazerne is bijna 'jarig'. Op 9 december is de VGKAZ reeds 70 jaar de bakermat van de mariniers.

https://s18.postimg.org/xsgfixkll/image.jpg

https://s30.postimg.org/8avry2ncx/image.jpg

https://s15.postimg.org/fc6ty41wr/image.jpg

https://s27.postimg.org/yq9bbdeo3/image.jpg
Pagina 1 van 8 [ Er zijn 177 resultaten gevonden ]Ga naar:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.

Vertaald door phpBBservice.nl.