Bekijk onbeantwoorde berichten | Bekijk actieve onderwerpen Het is momenteel Do 17 Jan 2019, 07:51

Er zijn 401 resultaten gevonden

Auteur Bericht

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 21 Mrt 2016, 17:45 

De final exercise (finex) van de mariniersopleiding is vandaag gestart met een afdaling van de Van Brienenoordbrug in Rotterdam. Na een kort scenario op het Eiland van Brienenoord werden de mariniers-in-opleiding met een landingsvaartuig verplaatst richting Heijplaat. Na de amfibische landing volgde een social patrol richting een zgn 'stronghold'. Vandaaruit vinden er deze dag diverse verkenningspatrouilles en gevechtspatrouilles plaats. Vannacht wordt er op Heijplaat een raid uitgevoerd waarna de aspirant mariniers met landingsvaartuigen vertrekken richting Noord-Brabant voor het vervolg van de finex. Er zullen deze week naast uitdagende scenario's ook de nodige kilometers met volle bepakking te voet worden afgelegd Op vrijdag wacht hen de ultieme beloning. Dan zullen zij, mits 'geslaagd', op de Rotterdamse Van Ghentkazerne de gevechtspet mogen vervangen door de mariniersbaret.

http://s24.postimg.cc/61uuhbmnp/image.jpg
http://s11.postimg.cc/tnvad5spv/image.jpg
http://s8.postimg.cc/xs2siitz9/image.jpg
http://s22.postimg.cc/d3gz2dgr5/image.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 21 Jun 2016, 16:23 

http://s33.postimg.org/907ov90i7/image.jpg
08/07 12:00 uur
Jonge aspirant-mariniers komen na afloop van de loodzware Final Exercise (FINEX) aan op het Schouwburgplein. Na deze laatste beproeving mogen zij de felbegeerde mariniersbaret dragen en kunnen zij zich officieel ‘marinier’ noemen. Ook de Marinierskapel der Koninklijke Marine, Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers en de Vloot- en Roadshow Koninklijke Marine zijn erbij.
http://www.defensie.nl

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 09 Jul 2016, 19:39 

Afbeelding

Barbarabeach 1971
Links Snuf midden Roel van R rechts Hielke Schrale (R.I.P.)Afbeelding

Barbarabeach 1971
Kapitein Ruigrok maant Snuf de kapper eens te bezoeken.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 12 Jul 2016, 08:16 

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 15 Jul 2016, 11:32 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 20 Jul 2016, 08:30 

Met het ontvangen van de certificaten hebben afgelopen vrijdag 16 onderofficieren van de mariniers de loopbaanopleiding sergeant van de mariniers afgesloten.
De certificaten werden uitgereikt door de Korpscommandant, brigade-generaal der mariniers Van Sprang en de Korpsadjudant, adjudant van de mariniers algemeen Van Haastrecht, en vond plaats op de Van Ghentkazerne in Rotterdam.
Deze loopbaanopleiding bestaat, in lijn met de drie kerntaken (leiding geven als sergeant, uitvoeren van battle procedures en optreden als leider), uit drie modules:
• de eerste module bestaat uit de Leergang Management Vaardigheden 3 (LMV3) die wordt verzorgd door de School voor Maritieme Vorming en Bedrijfsvorming Onderwijs (SMVBO).
• De tweede module betreft de zogenaamde ‘groene module’ (combat estimate en manoeuvre warfare) die wordt verzorgd door de opleidingsafdeling loopbaanopleidingen van het Mariniers Opleidingscentrum (MOC).
• De derde module behelst de, in samenwerking met het Expertise Centrum Opleidingskunde Defensie (ECOD), specifiek voor de doelgroep ontworpen opleiding tot ‘opleider’.
Gedurende de gehele opleiding worden ‘lerenden’ aangewezen om als leider op te treden voor het uitvoeren van opdrachten. Leiderschap en battle procedures zijn op deze wijze een continu onderdeel van de opleiding. Samen werken en samen leren worden voortdurend gestimuleerd.

https://s31.postimg.org/m1ox7g6kb/image.jpg
https://s32.postimg.org/6x9zghk8l/image.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

 Titel: Karel Janssen
Geplaatst: Di 26 Jul 2016, 09:11 

Zojuist het trieste nieuws vernomen Karel Janssen vanmorgen is overleden.

Afbeelding

Karel R.I.P. m3 vl2

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 28 Jul 2016, 17:26 

Duiken met de Amf. Sectie in Den Oever jan. 1979

Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 01 Aug 2016, 11:17 

Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 01 Aug 2016, 11:20 

Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 01 Aug 2016, 22:15 

Vandaag samen met veel oud collega’s afscheid genomen van Karel Janssen.

Afbeelding[/url]

Afbeelding

Afbeelding

m3 vl2

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 02 Aug 2016, 10:51 

https://s32.postimg.cc/jn5ifgg3p/image.jpg
https://s32.postimg.cc/hbtbx349x/image.jpg
https://s31.postimg.cc/3yfj5vgvv/image.jpg
https://s31.postimg.cc/h4m52thh7/image.jpg
https://s32.postimg.cc/cdbwix8wl/image.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 15 Aug 2016, 09:24 

https://s4.postimg.cc/bpot18dkt/z93c.jpg

Geld zal gebruikt worden voor Mariniers Ziekenboeg - Lief & Leed en steun aan goede doelen Korps Mariniers gerelateerd.

De “Mariniers Ziekenboeg -Lief & Leed” en het Qua Patet Orbis Semper Fidelis Fonds

is in 2011 ontstaan namens het Korps Mariniers Forum.

De donatie naar ING bank: NL88INGB0658816616


Bericht van Dick Dooms op FB

aan allen: Beste korpsvrienden van de ziekenboeg. Ik heb er al eerder aan gerefereerd, maar doe het nog een maal. “de mariniers ziekenboeg Lief en Leed van Rinus Isken,” die op facebook sinds kort actief is, gebruikt de naam van onze “Stichting Qua Patet Orbis Semper Fidelis Fonds,” die door ons op 29 december 2015 is gedeponeerd bij de notaris.

Kennelijk is het zijn bedoeling om verwarring te zaaien en op deze wijze donaties die door u eigenlijk aan ons zijn toebedeeld voor onze “Mariniers Ziekenboeg” zijn bestemd, naar zijn nieuwe ziekenboeg toe te sluizen.

Hij schrijft o.m. aan mensen die hier (kritische) vragen over stellen, dat hij die naam al eerder gebruikte. Dat is onjuist. Let dus goed op ingeval u een donatie wil doen voor onze "Mariniers Ziekenboeg," dat u het juiste rekening nummer gebruikt:
ING .............................Stichting Qua Patet Orbis Semper Fidelis Fonds. Met korpsgroet.

Dick Dooms beschuldigt mij persoonlijk en het Korps Mariniers Forum van het wegsluizen van geld en van het onrechtmatig gebruik maken van de naam “Stichting Qua Patet Orbis Semper Fidelis Fonds,”

Het is juist anders om Dick Dooms heeft misbruik gemaakt van de naam Qua Patet Orbis Semper Fidelis Fonds, hij heeft een stichting opgericht in december 2015 onder de naam “Stichting Qua Patet Orbis Semper Fidelis Fonds,” Dit zonder overleg of toestemming van het Korps Mariniers Forum want de naam Qua Patet Orbis Semper Fidelis Fonds is al sinds 2011 in gebruik door het Korps Mariniers Forum.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 15 Aug 2016, 10:17 

Ik heb een idee dat deze zaak eens door een jurist "doorgelicht" moet worden op een succesvol en vet kort geding. Dat verschaft altijd duidelijkheid. En zeker duidelijkheid voor wat betreft de rechtmatigheid van de tenaamstelling gedeponeerd bij de notaris. :idea:

Groet Jo

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 15 Aug 2016, 14:24 

https://s4.postimg.cc/srk7vgcg9/Naamloos.png

https://books.google.nl/books?id=yUhlFyjPlg4C&pg=PA74&lpg=PA74&dq=mag+een+stichting+een+bestaande+naam+gebruiken+?&source=bl&ots=ry0UvnxP_0&sig=aVUd6vLC46Y76S5osy1jka3b5uo&hl=nl&sa=X&ved=0ahUKEwiJg-ymwsPOAhWKDcAKHbf-DpAQ6AEIMzAE#v=onepage&q=mag%20een%20stichting%20een%20bestaande%20naam%20gebruiken%20%3F&f=false

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 16 Aug 2016, 16:03 

Dit bericht is uit 2011 en komt uit het Arcief van het KMF
Qua Patet Orbis Semper Fidelis Fonds
Gents, Rinus heeft mij gevraagd het “lief & leed fonds” dat van oorsprong is opgezet door Falo, een nieuwe start te geven. Ten gevolge van een verkeerde software instelling is helaas alle voorgaande communicatie verloren gegaan.

De doelstelling van het “QPO Semper Fidelis Fonds” is om de mannen van ons forum die het door ziekte of ongeval even niet trekken, een bezoek te brengen, of op te peppen met een leuke attentie. De reden dat het fonds is ontstaan heeft direct te maken met het niet of onvoldoende aanwezig zijn van het “lief en leed” van de regionale C.O.M. afdelingen.

Hierover is intussen door Ruud Zwart, mijzelf en het C.O.M. Nederland uitvoerig overleg geweest. Wij kijken met belangstelling uit naar merkbare verbeteringen. Ruud is intussen toegetreden tot het nieuwe bestuur van het sociaal fonds van het C.O.M. Nederland. Zij gaan zorg dragen voor de maten die bijvoorbeeld door langdurige ziekte, ongeval, of andere omstandigheden in financiële of maatschappelijke problemen ‘tussen wal en schip’ zijn geraakt.

Ik ben blij dat Ruud Zwart zich geruime tijd geleden bereid heeft getoond om samen met mij meer vorm te geven aan het fonds. Onder meer door huisbezoeken bij zieke forumleden te brengen en met constructieve ideeën te komen. Omdat het fonds tot op de dag van vandaag draait op vrijwillige bijdragen van onze leden, vraag ik u allen vriendelijk om als het kan, een vrijwillige bijdrage ten behoeve van de zieke leden over te maken. Door middel van een persoonlijk bericht kunt u het banknummer van het fonds bij mij opvragen.

Greetz,

Dick


Mocht men twijfels hebben aan deze berichtgeving kan men dat navragen bij forum lid
Fusil Automatique Lourd ( oude account Falo )https://s4.postimg.cc/560s86tml/image.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 19 Aug 2016, 18:19 

Snuf, wat betreft Hafkamp blijft een vreemde zaak en loopt dood. Ik heb een genealogische onderzoekslijn gekozen. Zie b.v. http://www.openarch.nl en stamboomgids.nl. In alle gevallen kom je (weer) uit bij het Nederlands Instituut Militaire Historie (NIMH). Ook http://www.cbg.nl loopt dood.
Wat opmerkelijk is dat bij openarch.nl maar één pagina m.b.t. Hafkamp voorkomt. Bij geboorten (Nijmegen 1922) en overlijden (Den Oever/Doorn 1955) vind je niets. Je kunt die site ook op jezelf uitproberen.
Op de site van het NIMH zie je bij literatuur staan: cdt 1665-1965-61, naamlijst 1948, tulpen 459. Daar heb ik hedenmorgen met het NIMH over gebeld, maar die konden mij niet helpen en werd ik uitgenodigd om in Den Haag naar de studiezaal te komen. Aan die vermelding bij literatuur heb je bij nader inzien helemaal niets want nagenoeg dezelfde vermelding kom ik ook tegen bij andere Engelandvaarders die zijn onderscheiden met het Kruis van Verdienste, G.L. Jambroes; E.A. van der Harst; G.D. Hubbeling en A.A.M. Born. Ik wist trouwens niet dat die lui bestonden c.q. hebben bestaan.
M.b.t. Hafkamp begin ik te geloven in een soort complot theorie. Ongetwijfeld is hij bij een duikongeval om het leven gekomen, maar in 1955 was ook Nederland zich druk aan 't opwerken voor de koude oorlog. Het toenmalige marineplan was daar duidelijk over. Misschien wilde men doen geloven dat ook Nederland over kikvorsmannen beschikte. Een half jaar na de dood van Hafkamp “verdween/verongelukte” op 19 april 1956 de Engelse kikvorsman Lionel Crabb die voor MI6 werkte en onder water de romp van de Sovjetkruiser Ordzhonikidze in de haven van Portmouth wilde onderzoeken.
Dan Hafkamp weer. Even hypothetisch. Komt in 1945 terug in Nederland. Afmars KIM, voor toendertijd 3 jaar studie. Daarna snel met uitzending Indie, mariniersbrigade, kon nog net. Naam Hafkamp komt niet voor in proefschrift KOLMARNS bd Dr. D.C.L. Schoonoord over de mariniersbrigade. Ook niet in het boek van Wim Hormann De geschiedenis van de mariniersbrigade.
Dan maar eens afwachten wie op dit forum reageert.

Groet Jo

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 20 Aug 2016, 09:57 

QUA PATET ORBIS SEMPER FIDELIS FONDS

Er is een verzoek geweest voor een gesprek door een aantal oud mariniers en dat zal gaan over de mariniers ziekenboeg (fb) en de mariniers ziekenboeg lief & leed van het korps mariniers forum ,het kmf heeft ook een groep op fb lopen.

Wij staan open voor een gesprek, zelf heb ik wel aangegeven als men het gesprek wil voeren namens het bestuur van DD, dan gaan wij daar niet op in. ( het bestuur met name DD heeft berichten op de sociale media geplaatst zoals leugens en Beschuldigingen over het korps mariniers forum)

Wie is er aanwezig bij het gesprek:

Twee beheerders van de mariniers ziekenboeg lief & leed van het Korps Mariniers Forum.
Twee oud mariniers die ook actief zijn in beide ziekenboegen.
Dan een oud marinier die als tussen persoon dit heeft opgestart om tot een gesprek te komen, die zal aanwezig zijn als waarnemer (getuige)

Het gesprek zal plaats vinden 24 augustus.

m3 vl2

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 20 Aug 2016, 11:01 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 21 Aug 2016, 09:35 

https://s4.postimg.cc/itg0kfdil/image.jpg
https://s9.postimg.cc/tin4nvy3z/image.jpg
https://s9.postimg.cc/sd3cdkm8v/image.jpg
https://s10.postimg.cc/llu0d31w9/image.jpg
https://s9.postimg.cc/7vdxmn1mn/image.jpg
https://s3.postimg.cc/n4tnbs06b/image.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 22 Aug 2016, 15:42 

Heren laat uw gezonde verstand spreken. Op voorhand je verwachtingen of voorspellingen doen is in dit stadium niet relevant en niet wenselijk.

Kijk eerst naar het voorlopige resultaat.

Collega's vanuit de stichting D.D. hebben mij benaderd om een gesprek met Rinus te willen bewerkstelligen. Aangezien ik goed contact heb met Rinus heb ik de stoute schoenen aangetrokken. In een persoonlijk gesprek met Rinus heeft deze toegezegd dat hij bereid is om onder bepaalde condities een gesprek aan te willen gaan. De condities zijn voor buitenstaanders van totaal geen belang en worden gerespecteerd door de collega's die in gesprek gaan met Rinus.

Gezien de standpunten van beide zijden heb ik er woensdag vertrouwen in dat de partijen met gezond verstard het overleg in zullen gaan. Ik mag wel stellen dat na wat er in het verleden is gebeurd het goed zou zijn er een streep onder te kunnen zetten. Ik spreek de kleine hoop en verwachting uit dat beide in de partijen in de toekomst gezamenlijk en/of in harmonie samen zullen kunnen optrekken.

Conclusie is dat beide partijen de bereidwilligheid tonen om tot een gezamenlijke oplossing te willen komen.
Wie weet, ik kan niet in de bol kijken, de toekomst zal het uitwijzen.

Gerard Paus

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 23 Aug 2016, 19:28 

Wat kost dat boek bij bolcom, Martien ? :mrgreen: Greetz. Snuf.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 23 Aug 2016, 22:04 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 24 Aug 2016, 18:50 

Het gesprek heeft plaats gevonden en is in goed harmonie gegaan wij hebben afgesproken met de beide oud mariniers dat wij zouden samenwerken wat betreft de beide ziekenboegen.

De communicatie door het Korps Mariniers Forum & Mariniers Ziekenboeg Lief & Leed zal dan ook via deze twee oud mariniers verlopen indien nodig.

m3 vl2

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 24 Aug 2016, 20:16 

Military trackers van het Korps Mariniers hebben op Bonaire geholpen de daders van een dodelijke schietpartij op te sporen.

Politieagent Ferry Bakx kwam vorige week om het leven toen hij met een collega bij een huis op onderzoek uitging. Het zou om een overval gaan.

Toen zij arriveerden kwam het tot een achtervolging waarbij Bakx werd neergeschoten. Hulpverleners brachten hem naar het ziekenhuis, maar hij bleek niet meer te redden. De daders wisten te ontkomen.

Kort na het drama zijn de professionele spoorzoekers vanaf Curaçao ingezet om het Korps Politie Caribisch Nederland bij te staan. “Wij zijn gespecialiseerd in het vinden en volgen van sporen”, vertelt hun teamleider. “Daaruit halen we zoveel mogelijk informatie over de bewegingen van de daders.” Zo brachten de mariniers onder meer de vluchtroute in kaart. Ook vonden ze kleding, een portemonnee en een patroonhouder.

De military trackers zijn inmiddels terug op Curaçao. “Onze inzet is erg nuttig tijdens de eerste periode, wanneer de sporen nog vers zijn”, verklaart de teamleider. “Daarna nemen andere diensten het over.” De daders zijn nog niet gevonden.

https://s16.postimg.org/vs5i2ycb9/image.jpg
https://s14.postimg.org/x9e8mw0g1/image.jpg
https://s16.postimg.org/yar73my1h/image.jpg
Pagina 1 van 17 [ Er zijn 401 resultaten gevonden ]Ga naar:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.

Vertaald door phpBBservice.nl.