Bekijk onbeantwoorde berichten | Bekijk actieve onderwerpen Het is momenteel Wo 01 Apr 2020, 09:26Reageren op dit onderwerp  [ 1 bericht ] 
 Mariniers dreigen met rechtszaak 
Auteur Bericht
Online
Beheerder
Beheerder
Avatar gebruiker

Geregistreerd: Wo 10 Nov 2010, 21:15
Berichten: 2880
Woonplaats: Doorn
Has thanked: 749 times
Been thanked: 2109 times
Reageer met citaat
Bericht Mariniers dreigen met rechtszaak
Afbeelding


Mariniers dreigen met rechtszaak: "Defensie bedrijft struisvogelpolitiek"

DOORN - Mariniers dreigen met een rechtszaak in de soap rond de verhuizing van de marinierskazerne. Dat blijkt uit een bezwaar dat op het bureau van staatssecretaris Barbara Visser van Defensie ligt. Volgens de mariniers krijgen ze geen inspraak in de verhuisprocedure, terwijl ze vinden dat ze daar wel recht op hebben.

De mariniers worden gesteund door het College voor Geschillen Medezeggenschap, dat oordeelde dat de inspraak die zij hebben over de nieuwe kazerne in Zeeland beter moet. Maar de baas van de marine, de Commandant der Zeestrijdkrachten, legt dat volgens Vakbond VBM naast zich neer. Het verschil van inzicht zit hem vooral in de vraag of de verhuizing een reorganisatie is of niet.

INSPRAAK
Het College voor Geschillen Medezeggenschap Defensie oordeelde dat de verhuizing op sommige punten een reorganisatie is. Er zijn namelijk organisatorische wijzigingen, omdat eenheden als de special forces (MARSOF) in het midden van het land moeten achterblijven. En omdat de medewerkers van de voormalige gesloten marinekazerne in Vlissingen ook een arbeidsplek moeten krijgen in de nieuwe kazerne.

De commissie zegt daarom dat de medezeggenschap van de mariniers (TRMC Verhuizen) betrokken moet worden bij de reorganisatie. Maar de Commandant der Zeestrijdkrachten oordeelt anders. Hij vraagt een andere medezeggenschap (TRMC Zeeland) inspraak te doen.

Defensie doet net of haar neus bloedt en gaat gewoon door."
Vakbond VBMDe Zeeuwse medezeggenschap zou eigenlijk meepraten over de gevolgen voor het personeel in bijvoorbeeld de keuken en de schoonmaak. Daar is inmiddels duidelijkheid over en dus is deze medezeggenschap 'slapend'. Vakbond VBM vindt de Zeeuwse medezeggenschap niet de aangewezen partij om mee te praten. Wat de bond betreft moeten de TRMC Verhuizen en de bonden meepraten.

ONACCEPTABEL EN ONLOGISCH
De twee partijen hebben binnenkort een volgend gesprek over de kazerneverhuizing. Het advies van het College is niet bindend, maar een gang naar de rechter lonkt. Als de Commandant der Zeestrijdkrachten niet van mening verandert, gaat de bezwaarprocedure verder.

De vakbond is niet te spreken over de gang van zaken, schrijft ze in haar vakblad: "Defensie doet net of haar neus bloedt en gaat gewoon door. Voor de VBM is dit onacceptabel. De VBM zal in het volgende overleg kenbaar maken dat (...) het een reorganisatietraject betreft waarbij de regels die hiervoor gesteld zijn worden doorlopen. Wordt vervolgd...."

STRUISVOGELPOLITIEK
Jef Stassen van VBM licht nog toe: "Wij vinden dat een verhuizing per definitie een reorganisatie is. En dus moet er volgens de wet inspraak zijn. Defensie bedrijft struisvogelpolitiek. Enerzijds roepen ze het beste met de mensen voor te hebben. Maar als het erover gaat hoe die kazerne gebouwd moet worden, moeten de medewerkers het maar slikken."

De advocaat van de TRMC Verhuizen zegt: "Dit is zeer onverstandig en onlogisch. Ze leggen een zwaarwegend advies naast zich neer", aldus Jasper de Waard. Het Ministerie van Defensie kon niet reageren.

UITSTEL
Intussen is het bouwrijp maken van de grond in Zeeland uitgesteld. Daar zou afgelopen maandag mee begonnen moeten zijn. Staatssecretaris Barbara Visser wacht tot 1 januari om zo geen "onomkeerbare stappen te maken". De advocaat van de Medezeggenschap TRMC vindt dat "een verstandige keuze".

Volgens Visser krijgt de medezeggenschap nu nog meer ruimte om hun eisen kenbaar te maken. Het heeft wel gevolgen voor de oplevering van de kazerne in Vlissingen.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Za 06 Okt 2018, 08:09
Meld dit bericht

These users thanked the author Rinus for the post: Snuf
  Rating: 14.29%
Profiel Priv├ębericht versturen WWW
Berichten weergeven van de afgelopen:  Sorteer op  
Reageren op dit onderwerp   [ 1 bericht ] 

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten


U mag nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
U mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
U mag uw berichten niet wijzigen in dit forum
U mag uw berichten niet verwijderen in dit forum
U mag geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoeken naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.

Vertaald door phpBBservice.nl.