Switch to full style
Plaats een reactie

CERTIFEX UPDATE - MARINIERS

Wo 08 Jul 2020, 09:46

De mariniers die deelnemen aan CERTIFEX zijn inmiddels verplaatst van Oirschot via Havelte naar het oefendorp in de Marnewaard.
In Havelte zijn de mariniers opgepikt door een aantal Cougar-Transporthelikopters en CH-47 Chinook-Transporthelikopters van het Defensie Helikopter Commando.

Vanaf Havelte werd er gevlogen naar de Marnewaard en daar werd een Air Assault uitgevoerd. Een Air Assault is een offensieve actie in "vijandelijk gebied" waarbij gebruik wordt gemaakt van vuurkracht, snelheid en het verrassingseffect.

CERTIFEX
Deze CERTIFEX is de afsluiting van het eerste jaar van de keten waarin zowel 13 & 22 Raiding Squadron worden gecertificeerd.
Deze oefening is een afspiegeling van alle trainingen uit het opwerkjaar, waarbij de nadruk ligt op combined optreden met enablers.

De CERTIFEX vindt in verschillende gebieden in Nederland plaats. Niet alleen 13Rsqn en 22Rsqn zijn betrokken bij deze oefening. De training wordt ondersteund door enablers van 10CSSQN (Combat Service Support Squadron), 14CSSQN en 15RSTA (Reconnaissence, Surveillance & Target Acquisition Squadron). Mariniers van 12 Rsqn zijn tijdens deze oefening ingezet als OPFOR (Opposing Force/Oefenvijand)

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Plaats een reactie