Switch to full style
Plaats een reactie

EMV 20-01 op Texel

Ma 03 Feb 2020, 08:48

Mariniers Opleidingscentrum


Afgelopen 2 weken is blok EMV 20-01 op Texel geweest om de eerste kennismaking te krijgen met het leven buiten de kazerne.

Tijdens deze weken stond het samenwerken centraal. Samen opstaan, koken, eten, en gereed maken voor de inspectie. Tevens hebben de cursisten meerdere groepsopdrachten uitgevoerd. (Gewonde marinier, Amfibische Physical training etc).

Tevens heeft de eerste kennismaking met Kaart en Kompas (KAKO) ook plaats gevonden, diverse wapenlessen en veel meer diverse lessen. Uiteraard waren de fysieke momenten ook aanwezig, al is het maar om het brein weer even leeg te sporten.

Er is ook kennis gemaakt met de verschillende vaartuigen van het Korps. In een paar uur werd er gevaren en overgestapt, denk hierbij aan de LCVP, FRISC en de LCRM.

Naarmate de opdrachten vorderden kwam de samenwerking steeds meer naar boven. Uiteindelijk hebben we de 2 weken afgesloten met een speedmars waarna de overal werd gewisseld voor het camouflage pak.

Hierna werd de weg terug naar Rotterdam ingezet waar uiteraard grondig onderhoud werd uitgevoerd. De volgende dag stond in het teken van de thuisfront informatie dag.

QPO

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Plaats een reactie