Korps Mariniers Forum
https://www.korpsmariniersforum.nl/

Dutch Military Music s met Ed Oosterom
https://www.korpsmariniersforum.nl/viewtopic.php?f=21&t=14364
Pagina 1 van 1

Auteur:  Rinus [ Wo 06 Jan 2021, 18:47 ]
Titel:  Dutch Military Music s met Ed Oosterom

Tijdens een online vergadering van de Staf Militaire Muziek richtte luitenant-kolonel Thijs Jansen het woord onverwachts tot adjudant van de mariniers Ed Oosterom.
Thijs gaf aan dat Ed kan worden gezien als een wat formele man, die met een typisch militair karakter mag worden gezien als voorbeeldig onderofficier.
Ed werkte jarenlang bij de Marinierskapel en gaf leiding aan de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers. Hij heeft grote kennis van het militair ceremonieel en het vak van tamboer-maître.
Thijs, afkomstig is uit de wereld van ceremonieel en protocol, wilde dit thema versterken binnen de militaire muziek. Hij zag in het binnenhalen van Ed een kans. Bijvoorbeeld bij de opleiding van tamboer-maîtres waarmee we begin 2021 aan de slag gaan.
Ed, welkom bij de Staf Militaire Muziek en gefeliciteerd met je nieuw rang van eerste-luitenant der Mariniers.
Met vertrouwen zien we dat Ed zijn nieuwe rang combineert met de kwaliteit, de zorgvuldigheid en het ceremonieel ambachtelijke van een onderofficier. Met hart voor de Koninklijke Marine én voor de gehele krijgsmacht.
Daarop werd Ed Oosterom gevraagd zelf de rang-onderscheidingstekens te bevestigen. Stafdirigent majoor Arnold Span goot vanaf gepaste afstand een scheut bier over de schouders.

@ Dutch Military Music

Afbeelding

Afbeelding

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn UTC + 2 uur
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/