Korps Mariniers Forum
https://www.korpsmariniersforum.nl/

Vijand nummer 1: wintertenen
https://www.korpsmariniersforum.nl/viewtopic.php?f=336&t=13142
Pagina 1 van 1

Auteur:  Fusil Automatique Lourd [ Wo 06 Jun 2018, 07:53 ]
Titel:  Vijand nummer 1: wintertenen

Wintertraining Korps Mariniers

Overleven, verplaatsen en vechten onder arctische omstandigheden. Daarom komt het Korps Mariniers jaarlijks naar Noord-Noorwegen. In 1972 zochten de mariniers voor het eerst de bittere kou binnen de Poolcirkel op. En 45 jaar later benut het Korps de onvergeeflijke omstandigheden nog steeds om de zeesoldaten vlijmscherp te smeden.

De Noordflank
In de kilste jaren van de Koude Oorlog kregen vloot en mariniers de taak om samen met de Britten de noordelijke flank van het NAVO-bondgenootschap te beschermen. Het was en is nog altijd een strategisch belangrijk gebied. Ondanks, of juist dankzij de soms ijzige omstandigheden.

In de afgelopen decennia is de Nederlandse krijgsmacht meerdere keren ingezet in gebieden met winterse omstandigheden, zoals de Balkan en de berggebieden in Uruzgan. Dat maakt het noodzakelijk om jaarlijks te trainen in militaire operaties onder arctische omstandigheden.

Meters sneeuw, temperaturen beneden -30°C. ‘Das war einmal’, klinkt het bijna nostalgisch uit de mond van ervaren mariniers. De omstandigheden in Noord-Noorwegen wisselen deze wintertraining sterk. Nachten van -15°C, maar ook dagtemperaturen van 6°C met regen.

Die combinatie van vorst, dooi en neerslag stelt de novices (de nieuwelingen) op een heel andere manier op de proef, legt sergeant van de mariniers Koen uit. “Als kleding nat wordt is de kans op koudweerblessures vrij hoog. Juist dat doordringt de jongens ervan dat het megabelangrijk is om je hier aan je skills en drills te houden.”


de rest met video op https://magazines.defensie.nl/defensiek ... r-optreden

Auteur:  Snuf [ Wo 06 Jun 2018, 11:08 ]
Titel:  Re: Vijand nummer 1: wintertenen

Inderdaad, weinig sneeuw te zien op de video. Greetz. Snuf.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn UTC + 1 uur
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/