Korps Mariniers Forum
https://www.korpsmariniersforum.nl/

De Van Ghentkazerne in Miniworld Rotterdam
https://www.korpsmariniersforum.nl/viewtopic.php?f=342&t=7628
Pagina 1 van 1

Auteur:  Rinus [ Do 27 Nov 2014, 22:31 ]
Titel:  De Van Ghentkazerne in Miniworld Rotterdam

De Van Ghentkazerne is sinds gisteren in miniatuur te bewonderen in Miniworld Rotterdam.
Vandaag vond de officiële onthulling plaats van de Van Ghentkazerne in miniatuur, door de plaatsvervangend commandant Majoor Den Hartog. De onthulling vond plaats onder de inspirerende begeleiding van de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers (https://www.facebook.com/tamboersenpijpers).

Miniworld is trots dat we deze prachtige maquette in onze miniatuurwereld kunnen tonen aan onze bezoekers. Wist u dat de mariniers en de stad Rotterdam sinds 1665 onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn? Met de plaatsing van de Van Ghentkazerne in miniatuur eert Miniworld het Korps Mariniers en de belangrijke betekenis die zij gehad hebben en nog steeds hebben voor de stad Rotterdam en haar inwoners.
Ook de inwoners van Rotterdam voelen deze verbondenheid. Toen vorig jaar de sluiting dreigde van de Van Ghentkazerne werd onder leiding van Burgemeester Aboutaleb Rotterdam "gemobiliseerd" om aan te tonen dat de Van Ghentkazerne en haar Mariniers nooit uit Rotterdam mochten verdwijnen. Dit heeft ertoe geleid dat de Van Ghentkazerne ook na 2019 in Rotterdam operationeel blijft bestaan.

Vele stichtingen, bedrijven en particulieren – waaronder veel mariniers en oud-mariniers – toonden hun betrokkenheid bij de bouw van de Van Ghentkazerne in miniatuur en maakten deze bouw mede mogelijk.

Draagt ook u de van Ghentkazerne een warm hart toe, en wilt u deel uitmaken van dit mooie project, dan kunt u uzelf plaatsen bij deze prachtige kazerne in miniatuur. Ook als niet-marinier kunt u een plek op de tribune reserveren. Meer informatie kunt u vinden op http://www.miniworldrotterdam.com/vanghent/

Afbeelding


Afbeelding


Afbeelding


Afbeelding


Afbeelding


Afbeelding

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn UTC + 2 uur
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/