Bekijk onbeantwoorde berichten | Bekijk actieve onderwerpen Het is momenteel Zo 17 Feb 2019, 10:49Reageren op dit onderwerp  [ 1 bericht ] 
 Mariniers Doorn stappen naar de rechter 
Auteur Bericht
Beheerder
Beheerder
Avatar gebruiker

Geregistreerd: Do 30 Jun 2016, 18:28
Berichten: 2811
Has thanked: 1160 times
Been thanked: 2169 times
National Flag: Netherlands
Reageer met citaat
Bericht Mariniers Doorn stappen naar de rechter
DOORN - Mariniers stappen naar de rechter om maar niet op de nog te bouwen Michiel de Ruyterkazerne in Vlissingen te worden geplaatst. Ze vinden de verhuizing een aantasting van hun rechtspositie en persoonlijke leefomstandigheden.

Terwijl de discussie over Vlissingen tot het kookpunt is vier mariniers een verzoek bij staatssecretaris Visser (Defensie) neergelegd waarin ze vragen niet in Zeeland te worden geplaatst. De verwachting van de in militaire zaken gespecialiseerde advocaat Michael Ruperti is dat de werkgever hier een negatief besluit over zal nemen.

Met die beschikking in de hand kan de raadsman bij de rechtbank een kort geding aanspannen. De kazerne gaat volgens de laatste planning pas in 2022 open. Desondanks is er volgens Ruperti voldoende spoedeisend belang om een kort geding te rechtvaardigen.

De vaste Kamercommissie voor Defensie praat vandaag met een afvaardiging van het Korps Mariniers over de verhuizing. Aan de hoorzitting neemt onder andere korpscommandant Jeff Mac Mootry mee. Hij is een gekend tegenstander. De parlementariërs zouden ook een positief gestemde en een neutrale marinier tegenover zich krijgen. In eerste instantie stond de bijeenkomst gepland achter gesloten deuren. Die restrictie is van de baan.

Voorzitter Marc de Natris van de Koninklijke Vereniging van Marineofficieren (KVMO) hoopt dat de sprekers de Kamerleden met name kunnen overtuigen van de gevolgen die verhuizen en de daarmee gepaard gaande leegloop van het korps voor de veiligheid gaat hebben. De Natris hoort dat zijn leden bang zijn dat onderofficieren sneller dan nu moeten doorstromen naar een hogere rang omdat er minder kandidaten zijn.

,,Dat gaat ten koste van ervaring. Juist ervaren kaderleden zijn essentieel voor het veilig laten verlopen van operaties”, aldus De Natris. Het debat over de nieuwe kazerne wordt tot zijn ergernis gedomineerd door de vraag: wat is er eigenlijk mis met Vlissingen? ,,Terwijl het veiligheidsvraagstuk veel belangrijker is.”

De marine stelt dat er van gevolgen voor de veiligheid door Vlissingen geen sprake zal zijn. Het krijgsmachtsdeel gaat er nog steeds vanuit dat de verhuizing naar Vlissingen gewoon doorgang vindt.

telegraaf.nl


Do 17 Mei 2018, 13:35
Meld dit bericht

These users thanked the author Fusil Automatique Lourd for the post: Snuf
  Rating: 14.29%
Profiel Privébericht versturen E-mail
Berichten weergeven van de afgelopen:  Sorteer op  
Reageren op dit onderwerp   [ 1 bericht ] 

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
U mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
U mag uw berichten niet wijzigen in dit forum
U mag uw berichten niet verwijderen in dit forum
U mag geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoeken naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.

Vertaald door phpBBservice.nl.