Bekijk onbeantwoorde berichten | Bekijk actieve onderwerpen Het is momenteel Za 16 Feb 2019, 13:16Reageren op dit onderwerp  [ 2 berichten ] 
 Capacity Building Mission Iraq 

Het spijt ons,

U heeft geen toegang tot de andere reactie.

U moet een geregistreerd gebruiker zijn en/of aangemeld zijn om de rest te kunnen zien.


Registreren of Aanmelden
Auteur Bericht
Reageer met citaat
Bericht Capacity Building Mission Iraq
Capacity Building Mission Iraq (CBMI) verzorgt binnen 'Operation Inherent Resolve', de codenaam voor alle militaire acties van de internationale coalitie in de strijd tegen ISIS, ook een stafcursus. Gedurende een periode van zes weken worden Irakese en Peshmerga officieren, werkzaam binnen een bataljonsstaf, wegwijs gemaakt in het plannen van militaire operaties. Afhankelijk van de beschikbare tijd en het niveau van deze officieren, dient het zelfstandig kunnen doorlopen van het MDMP (The Military Decision-Making Progress) de end state te zijn.

Op deze Bn. Staff course, welke gegeven wordt op Manila trainingscenter in Noord Irak door een internationaal trainingsteam, waaronder twee Nederlandse instructeurs adjudant Hendrikus en eerste luitenant der mariniers Floris, ligt de lat dan ook hoog.

'Veelal blijkt dat er nauwelijks tot geen ervaring is met het plannen van militaire operaties middels een planningsproces. We starten dan ook met focus op de basic als 'map reading' om vervolgens door te pakken naar de stafstructuur, het geven van briefings en het nut en noodzaak van orders en bevelsuitgifte. Stapje voor stapje doorlopen we het proces om in de laatste twee weken met de bataljonsstaf aan de slag te gaan met het omzetten van de ontvangen brigadeorder in een bataljonsorder. Dan komt ook het moment dat de bataljonscommandant zijn keuze gaat maken en mag gaan shinen. Een fantastisch moment met de nodige Koerdische gewoontes. De winst zit hier dan ook niet in de details, maar in de grote lijnen', aldus eerste luitenant der mariniers Floris.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding


Zo 17 Dec 2017, 18:06
Berichten weergeven van de afgelopen:  Sorteer op  
Reageren op dit onderwerp   [ 2 berichten ] 

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
U mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
U mag uw berichten niet wijzigen in dit forum
U mag uw berichten niet verwijderen in dit forum
U mag geen bijlagen plaatsen in dit forum

Ga naar:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.

Vertaald door phpBBservice.nl.