Bekijk onbeantwoorde berichten | Bekijk actieve onderwerpen Het is momenteel Vr 05 Jun 2020, 11:18Reageren op dit onderwerp  [ 1 bericht ] 
 Oud marinier Jannes de Jong tegen Mw. Zegveld 
Auteur Bericht
Beheerder
Beheerder
Avatar gebruiker

Geregistreerd: Wo 10 Nov 2010, 21:15
Berichten: 2916
Woonplaats: Doorn
Has thanked: 756 times
Been thanked: 2147 times
Reageer met citaat
Bericht Oud marinier Jannes de Jong tegen Mw. Zegveld
Afbeelding


Op 23 juli 2018 is de éérste aangifte gedaan van oud marinier Jannes de Jong tegen Mw. Zegveld wegens smaad en laster.
Dit initiatief is breed opgepakt in de media en bij oud collega mariniers, binnen enkele weken waren het er 58 aangiftes binnen bij het O.M.

Hoe zat het ook al weer:
Advocaat Mw. Zegveld doet namens de (Molukse) gijzelnemers aangifte tegen de staat wegens buitensporig excessief geweld om de treinkaping bij De Punt te beëindigen.
En beschuldigd bij herhaling in en buiten de rechtszaal de ingezette Mariniers van moord in opdracht van de toenmalige regering.

De brutaliteit van de gijzelnemers/terroristen die, willens en wetens, totaal 8 gijzelaars hebben doodgeschoten alsmede tientallen gijzelaars lichamelijk en psychische verwond, waarvan een aantal zelfs voor het leven, veroorzaakt door de kapers, en totaal 306 onschuldige burgers, waarvan 121 kinderen, hebben gegijzeld bij de 5 gijzelingen in de jaren 70 en dan te zeggen dat de meest elementaire regels van de rechtsstaat zijn geschonden, wanneer er op last van de regering ingegrepen wordt, is niet te begrijpen voor de echte slachtoffers.
De verontwaardiging dat degene die deze ellende veroorzaakt hebben zich als slachtoffer presenteren en een schade vergoeding van de staat eisen was en is ontzettend zuur voor de echte slachtoffers, de gegijzelden.

Dat dit vragen en onbegrip oproept, pijnlijk is voor de ex gegijzelden, schofferend naar de nabestaanden van de doodgeschoten gijzelaars is duidelijk.
Ook het weg zetten van Mw. Zegveld van de Mariniers die toen zijn ingezet om de kapingen te beëindigen als moordenaars van de toenmalige regering is zeer kwalijk en onterecht.

Het is lang oorverdovend stil geweest in een reactie van het O.M.
Voor ons als betrokken Mariniers, ingezet bij de diverse gijzelingen in de jaren ’70, is dit de omgekeerde wereld.
Het kan niet zo zijn dat de staat (O.M.) ons nu weer in de steek laat.

Ons punt is gemaakt “loud and clear” en zeer velen hebben instemmend gereageerd in de media en op de sociale media. Variërend van “gewone” burgers tot oud minister president van Acht.
Feit is dat Mw. Zegveld nadien geen lasterlijke uitspraken heeft gedaan.

Het openbaar ministerie heeft alle aangiftes gebundeld en onderzoekt of er (juridisch) voldoende grond is om dit voor te leggen aan de rechter.

De juridische molens malen langzaam maar bij monde van de Officier van Justitie in Amsterdam dhr. Nijkerk hebben we, op onze vraag naar de stand van zaken, een paar keer (informeel) het bericht ontvangen dat de beslissing wordt genomen of alle aangiftes ter beoordeling aan de rechter worden voorgelegd.
Voorlopig zijn de aangiftes nog niet geseponeerd en dat is hoopgevend.

Het kan ook niet zo zijn dat wij als mariniers die toentertijd werden ingezet door de Nederlandse staat nu door deze zelfde staat in de steek worden gelaten.
Dat kan niet en mag niet gebeuren!!
Als oud Mariniers hebben we vertrouwen in ons rechtssysteem die met de nodige zorgvuldigheid deze hele zaak op een goede wijze wil afhandelen.

We hebben begrip dat het O.M. heel zorgvuldig moet opereren gezien het feit dat nog steeds de rechtszaak niet is afgerond.
Toch mogen we na meer dan een half jaar wel een officieel standpunt of reactie verwachten.

Dit bericht is gestuurd naar de media en verspreid via de sociale media. Afwachten of er nu een reactie komt van het O.M.

Is getekend,

Jannes de Jong
Oud Marinier (BBE)


Za 16 Feb 2019, 19:53
Meld dit bericht

These users thanked the author Rinus for the post (total 3): wil ijpelaarFusil Automatique LourdSnuf
  Rating: 42.86%
Profiel Privébericht versturen WWW
Berichten weergeven van de afgelopen:  Sorteer op  
Reageren op dit onderwerp   [ 1 bericht ] 

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten


U mag nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
U mag reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
U mag uw berichten niet wijzigen in dit forum
U mag uw berichten niet verwijderen in dit forum
U mag geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoeken naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.

Vertaald door phpBBservice.nl.